reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne

Mam do sprzedania 30 testów owulacyjnych. Kupiłam na allegro, ale zanim przyszło co do czego pokomplikowały mi się sprawy i musiałam odłozyc starania o dzidzię.
Gdyby ktoś był zainteresowany odkupieniem to proszę o kontakt, Mogę sprzedac wszystkie 30 albo rozbic na dziesiątki.

reklama
Hello
Dziewczyny powiedzcie mi w ktorym dniu cyklu zrobic pierwszy test? Cykle mam co 30-32 dni ale ostatni był odchyłem od normy i mial az 46 dni (@ 26.03 a nastepna dopiero 10.05, Kwiecien bez @).

Zależy on od długości cyklu. Długość cyklu liczymy od pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego.
W celu określenia dnia, w którym należy rozpocząć testowanie odejmujemy od długości cyklu 17.
Jeżeli cykle są nieregularne wówczas za długość cyklu przyjmujemy długość najkrótszego cyklu w ciągu ostatnich 3 miesięcy. Dla cyklów krótszych niż 25 dni odczytujemy z tabelki dzień rozpoczęcia testowania.
długość cyklu dzień rozpoczęcia testowania (1 dzień cyklu to pierwszy dzień krwawienia (nie plamienia !!!)

21 dniowy cykl- testujemy 6 dzień cyklu
22 dniowy cykl- testujemy 6 dzień cyklu
23 dniowy cykl- testujemy 7 dzień cyklu
24 dniowy cykl- testujemy 7 dzień cyklu
25 dniowy cykl- testujemy 8 dzień cyklu
26 dniowy cykl- testujemy 9 dzień cyklu
27 dniowy cykl- testujemy 10 dzień cyklu
28 dniowy cykl- testujemy 11 dzień cyklu
29 dniowy cykl- testujemy 12 dzień cyklu
30 dniowy cykl- testujemy 13 dzień cyklu
31 dniowy cykl- testujemy 14 dzień cyklu
32 dniowy cykl- testujemy 15 dzień cyklu
33 dniowy cykl- testujemy 16 dzień cyklu

Test przeprowadzamy pomiędzy godziną 10 rano a 20 wieczorem (najlepiej około 16-18). Codziennie o tej samej porze. Należy nie pić za dużo na 2 godziny przed rozpoczęciem testowania.

Bardzo dziękuję właśnie kupiłam sobie test i w 11 dzień będę próbowała to już 3 miesiąc i nic mam nadzieję że się uda

Bardzo dziękuję właśnie kupiłam sobie test i w 11 dzień będę próbowała to już 3 miesiąc i nic mam nadzieję że się uda

Kochaniutka ja tez jade pierwszy miesiac na testach ale...

Cykle kolejno: 28, 45, 28. No zglupialam poprostu niby napisane ze wziasc pod uwage najkrotszy z cykli czyli mi przypada cykl 28 dni czyli w 11 dniu i co... i dupa - ujemny od 3 dni. Zobaczymy jutro

mi wyszło ze w 14 dniu wystąpiła owulacja miałam 2 czerwone kreseczki, myślicie ze sie udało jejku boję się ze znowu nic

reklama
Do góry