reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne

tak jak w temacie:) zrobilam dzis o 18 i odrazu pojawila sie druga kreska, po okolo 2minutach zrobila sie ciemniejsza od kontrolnej, @ powinnam dostac w poniedzialek, zakupilam juz test ciażowy w aptece,ale zrobie go jutro z porannego moczu,ale nie wiem czy do jutra wytrzymam, jestem strasznie ciekawa,,

prosze nie przenosic mojego posta nigdzie przynajmniej dzis, bo moze w innym temacie nikt go nie znajdzie,ale zalezy mi na szybkiej odp, bo do jutra nie przezyje:)

reklama
eni, test owulacyjny może wykryć ciąże, ale nie jest to wynik jednoznaczny. poniewaz tst owulacyjny wykrywa LH w moczu, a ciążowy HCG. te oba hormony są w pewnym sensie do siebie podobne (w składzie chemicznym) i przy dużym natężeniu HCG test owu może go "wykryć" jako LH. ale tak jak pisałam - nie jest to wynik do końca miarodajny. zrób test ciązowy.
i proszę o niezakładanie nowych wątków przy każdym pytaniu, jest wątek zarówno o testach owulacyjnych i jak i ogólnie o testowaniach, a także cały wątek starających się (a nawet2 :-) ).
Jutro z rana ten wątek zostanie dołączony do wątku o podobnym temacie.

No ja robilam testy i niestety nic nie wykazaly przez kolene 5 dni.
Według instrukcji powinnam ziasc najkrotszy cykl czyli u mnie 28 i 11 dnia cyklu zrobic. Tak tez zrobilam i nic rowniez i przez kolejne dni. 4 dni po ostatnim tescie najprawdopodobniej mialam owu bo strasznie kuł mnie jajnik.
I jak tu wierzyc testa

witam wszystkie kobitki właśnie zamówiłam sobie terst owulacyjne i czekam kiedy mi przyślą ale mam inne zmartwienie mam cykl 28 dniowy i wydaje mi sie ze owulacje mam juz na 7 dzień cyklu podolewa mnie jajnik śluz jest podobny do płodnego zgłupiałam teraz to już nic nie rozumiem czy mozna miec tak szybko owulacje prosze o jakieś rady ale opinie na ten temam była bym bardzo wdzięczna staram sie juz od 2 miesięcy ale teraz to już nie wiem kiedy mam zacząć starania zeby sie udała pozdrawiam

chciałam zapytać czy testy owulacyjne mogą takze pokazać ciążę?Ponieważ mam mały problem z tymi testami ostatnią miesiaczkę miałam 21.09 2007 i dzień owulacyjny wychodził na 5 pażdziernik i były na teście owulacyjnym 2 kreski ale potem 8 pażdziernika i przez 3 dni kolejne dni też miałam dwie mocne kreski i to bardzo mocne. Czy jest top mozliwe ze test owulacyjny wykryję ciąże zaraz po zapłodnie niu komórki?

Ja stosuję test owulacyjny pierwszy raz. Kupiłam je w aptece najlepiej taki co ma 5 pasków testowych i zaczyna je sie stosować mniej więcej w 11 dc.Testuję się prze 5 kolejnych dni o jednej porze i najlepiej wtedy prze conajmniej 2 godziny nic nie pić by zawartość lh była dobrze czuła w moczu.Gdy wyjda 2 kreseczki czerwone takie same to oznacza że owulacja nastąpi w ciągu 24-36 godzin. I wtym dniu najlepiej zacząć starania.Ja już czekam kiedy bedzie 21.10 bo wtedy będzie wiadomo czy mi się uało bo jak nie przyjdzie @ to robię test ciążowy

Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Napiszę Wam jakie dziś było moje
zdziwienie, gdy zrobiłam teścik owulacyjny. A raczej 3 testy, trzech różnych
firm; bobo plan, acon (zakupiony na allegro) oraz lh test firmy Hydrex.
Dlaczego aż trzech ? Bo chciałam mieć pewność co do wyniku. No i słuchajcie,
ale heca...3 testy i każdy pokazał coś innego. Bobo- tylo 1 kreska kontrolna.
Acon - 2 kreski, z tymże testowa nieco jaśniejsza. Lh test - kreska testowa
grubsza od kontrolnej. Ale numer. Od wczoraj czuje kłucie jajników i bolą mnie
piersi (choć wczoraj nieco bardziej). W poprzednim cyklu miałam owulację w
18dc. W tym cyklu 18 dc przypada na jutro, więc po prostu chciałam mieć
pewność, a tu proszę..
Żeby było jeszcze śmieszniej to dodam, że zaczęłam testować od 13 dnia cyklu
testami acon i codziennie aż do dnia dzisiejszego wychodzą 2 takie same kreski
(czyli od 5 dni). Dlatego dokupiłam jeszcze 2 różne testy, aby rozwiać moje
wątpliwości. Niestety nie wiem co teraz. Któremu testowi zaufać? Nie
chciałabym "piku" przegapić,gdyż bardzo zależy nam na drugim dzieciaczku.
Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Proszę o pomoc bo jestem w kropce

Nie wiem czy Ci pomogę ... ale w naszym przypadku było tak, że dla pewności robiliśmy "to" codzinnie no i udało się w drugiem cyklu. Mamy 14 miesięcznego synka.
Życzę powodzenia!

reklama
Witajcie dzisiaj zrobiłam test owulacyjny z powodu braku testu ciążowego, rana i wyszedl pozytywny, słaba kreseczka, ale dwa dni temu jej nie było, to mój 21 d.c. a cykl trwa 26 dni. Czy to oznacza ze jestem w ciąży?

Do góry