reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne

Dziewczyny! Chyba PIK już teraz jest w 100% potwierdzony. Dzieki
Bogu nie odpuściłam testów w 11 dc. :) A gin miał racje, ze owu nadchodzi wielkimi krokami.
Teraz jak to jest ze staraniami? Dziś 17 dc, 12-15dc starania codziennie. Od piku 24-36h to wiem czyli dwa najbliższe dni powinny tez być pełne starań?
CF2DB80D-3E0A-4093-8819-2BCD7E4DB482.jpeg

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, potrzebuje chyba ojejanja i słowa otuchy.. dzisiaj jest 9 dpo i 6 dni przed miesiączka. Zrobiłam rano test i nawet cienia cienia :( czy gdyby doszło już do zapłodnienia to kreska nawet cien powinna być? Czy nie wszystko stracone? Od kilku dniu codziennie łapią mnie takie chwilowe bóle podbrzusza jak na @.. i chyba pomału tracę nadzieje :(
Czy jeśli owulka była 9 dni temu, to test może i tak pokazać blada kreskę nawet 2 dni przed okresem?

Dziewczyny, potrzebuje chyba ojejanja i słowa otuchy.. dzisiaj jest 9 dpo i 6 dni przed miesiączka. Zrobiłam rano test i nawet cienia cienia :( czy gdyby doszło już do zapłodnienia to kreska nawet cien powinna być? Czy nie wszystko stracone? Od kilku dniu codziennie łapią mnie takie chwilowe bóle podbrzusza jak na @.. i chyba pomału tracę nadzieje :(
Czy jeśli owulka była 9 dni temu, to test może i tak pokazać blada kreskę nawet 2 dni przed okresem?
poczekaj do dnia miesiączki, do zagnieżdżenia dochodzi od 6 do 12 dnia i dopiero po 48h wytwarza się hcg. Radzę wyluzować bo ześwirujesz

poczekaj do dnia miesiączki, do zagnieżdżenia dochodzi od 6 do 12 dnia i dopiero po 48h wytwarza się hcg. Radzę wyluzować bo ześwirujesz
Chyba już za pozno.. teraz jakoś tak się nastawiłam pozytywnie na to wszystko.. tylko doszły te bóle jak na miesiączkę i gdzieś tracę nadzieje. :(

Chyba już za pozno.. teraz jakoś tak się nastawiłam pozytywnie na to wszystko.. tylko doszły te bóle jak na miesiączkę i gdzieś tracę nadzieje. :(
staraj się o tym nie myśleć, bo starać można się kilka miesięcy, jak tak co miesiąc będziesz myśleć, to zamin zajdziesz w ciążę to się zajedziesz.

staraj się o tym nie myśleć, bo starać można się kilka miesięcy, jak tak co miesiąc będziesz myśleć, to zamin zajdziesz w ciążę to się zajedziesz.
Chyba wszystko przez to, ze z córka to zaszłam za „pierwszym”.. no nic, czekamy 9 dzień po to jeszcze szybko i tak przy moich długich cyklach 🙁

Mam taka nadzieje! Chociaż nie obserwuje u siebie śluzu płodnego, generalnie jakiegokolwiek, ale może taki mój urok, bo generalnie w ciągu całego cyklu ledwo fo widzę. Zdrowotnie wszystko w porządku. No nic! Dzis test ostatni i pewnie wrócę za 2 tygodnie czy przyszła @ :)
@Patrycja Ilo Czy mogę zapytać ile masz lat? Dosyć szybko ci się udało zajść w ciążę. Ja podobnie z meżem działałam i nic z tego. 😑

@Patrycja Ilo Czy mogę zapytać ile masz lat? Dosyć szybko ci się udało zajść w ciążę. Ja podobnie z meżem działałam i nic z tego. 😑
W pierwsza ciąże zaszłam w wieku 25lat, teraz mam 27. Przy drugiej ciazy czuje ze nie będzie tak łatwo. Ten cykl bezowocny. Miesiączka niby jutro, ale test negatywny.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, dołączam się do tematu 🙈 czy waszym zdaniem jest to wynik pozytywny (test owulacyjny)

Załączniki

• A25D1FD4-08C6-4960-A35C-B1D409F37D71.jpeg
    A25D1FD4-08C6-4960-A35C-B1D409F37D71.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 87
Do góry