reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne- pytanie

Jeszcze jeden z dzisiaj chyba już nie mam najmniejszych wątpliwości. :)

Załączniki

• IMG_20210220_131143135~2.jpg
    IMG_20210220_131143135~2.jpg
    604,3 KB · Wyświetleń: 162
reklama
Kobietki jak to jest z testami owulacyjnymi paskowymi? Jestem po dwóch poronieniach, w obie ciążę zachodziłam od razu w pierwszym cyklu starań. Teraz znowu się staramy i kupiłam te testy owulacyjne. Miesiączki mam zawsze co 28-29 dni. Testy zaczęłam robić od 11 dnia cyklu i w 11,12,13 i 14 dniu cyklu wychodziła tylko jedna kreska, dziś w 15 dniu zrobiłam dwa testy (w południe i wieczorem) i pokazały druga wyraźną kreske ale wciąż nie jest ona tak wyraźna jak ta pierwsza czyli lipa.
Ale zastanawia mnie skoro owulacji teoretycznie nie ma dlaczego wcześniej wychodziła jedna a teraz dwie kreski.
Przed testowaniem dwie godziny nic nie piłam a ogólnie pije bardzo dużo wody w ciągu dnia. Na USG dopochwowym w grudniu lekarz stwierdził że pod względem anatomicznym wszystko jest ok. Jakie wy macie doświadczenia z tymi testami?
Pozdrawiam :)

Jeśli dużo pijesz to mocz mimo wszystko może być rozrzedzony. Ja miałam problem w tym cyklu wyłapać dwie mocne kreski, nawet jak 3 h nie piłam. A owulacja była potwierdzona monitoringiem.
Drugą kwestią jest też jakość testów. Są takie, które 2-3 dni przed pokazują mocne kreski, a są takie na których zawsze wychodzi blada przy piku i można się na nich nie doczekać wyraźniejszej. Wtedy po prostu bierze się za pozytyw takie, które wychodzą najciemniejsze. Ale to raczej wtedy kiedy już sprawdziłas dane testy i wiesz jak na Tobie działają.

Kobietki jak to jest z testami owulacyjnymi paskowymi? Jestem po dwóch poronieniach, w obie ciążę zachodziłam od razu w pierwszym cyklu starań. Teraz znowu się staramy i kupiłam te testy owulacyjne. Miesiączki mam zawsze co 28-29 dni. Testy zaczęłam robić od 11 dnia cyklu i w 11,12,13 i 14 dniu cyklu wychodziła tylko jedna kreska, dziś w 15 dniu zrobiłam dwa testy (w południe i wieczorem) i pokazały druga wyraźną kreske ale wciąż nie jest ona tak wyraźna jak ta pierwsza czyli lipa.
Ale zastanawia mnie skoro owulacji teoretycznie nie ma dlaczego wcześniej wychodziła jedna a teraz dwie kreski.
Przed testowaniem dwie godziny nic nie piłam a ogólnie pije bardzo dużo wody w ciągu dnia. Na USG dopochwowym w grudniu lekarz stwierdził że pod względem anatomicznym wszystko jest ok. Jakie wy macie doświadczenia z tymi testami?
Pozdrawiam :)
Moja gin powiedziała że w nie nie wierzy. Ja chyba też przestanę je robić. Guzik z tego wychodzi ...robię je od kilku miesięcy i ciąży brak...

Moja gin powiedziała że w nie nie wierzy. Ja chyba też przestanę je robić. Guzik z tego wychodzi ...robię je od kilku miesięcy i ciąży brak...
Cześć! Mój gin akurat wierzy... ;-) Ale miałam podobnie - testy pozytywne, nawet potwierdzone badaniem krwi i usg, ale ciąży brak... więc jestem na etapie inseminacji.
Korzystałam nie z testów paskowych tylko Clearblue (fioletowe, które pokazują 4 najbardziej prawdopodobne dni, różnicując dni okołoowulacyjne i 1 dzień najwyższego LH), badanie zawsze po godzinie 10tej...

Do góry