reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test

U mnie na wdz nie bylo odpowiedniej wiedzy informacji na te tematy. Tak samo miała moja córka i ja ją z tych zajęć wypisałam. Mogę sama z nią na ten temat porozmawiać. Niby wiekszy dostęp, ale mają inny etap w życiu. Sa tik toki, są insta a nie ma chęci poznania siebie, własnego ciała i posiadania wiedzy na ten temat.
No moze racja , poczulam sie stara :D

reklama
Co wyjdzie ? W ciąży nie jesteś a chyba lepiej gdy zaczniesz się zabezpieczac niz wrócisz do domu zapłodniona. Chcesz zostać matka? Wolalalabym aby mi córka powiedziała, że potrzebuję antykoncepccji niz wrocila i wyznala, ze wpadla, bo sie wstydzila.
No ja się zabezpieczam prezerwatywami

No moze racja , poczulam sie stara :D
Wiesz co ja mam 30 lat i czuje się mega stara przy swojej córce. Patrzę na nią i jej koleżanki a one żeby interesować się rzeczami takimi jak miesiączka, zacząć ciekawić się swoim cyklem, ile trwa itd choć to dopiero początki ale zacząć od czegoś to one tik toki, że załamuje się. Dlatego muszę wziąść na klatę te rozmowy, bo nie chce, aby strzeliło jej coś do głowy i wrocila ni do domu w ciąży. Dlatego niech ma świadomość własnego ciała i jednak nie wstydzi się przyjść na czas po antykoncepcje. Ja akurat nie miałam tego rarytasu w domu musiałam dowiadywać się od sióstr, od koleżanek tak jak pisałaś. Chyba czasy ulegają zmianie i te dzieci ignorują to co jest ważne.

No właśnie nie mam doświadczenia i nie wiem jak to jest
No to ja cie uswiadamiam ze napewno w ciazy nie jestes , mowi ci to osoba ktora ma dwojke dzieci I teraz jest w ciazy . Wiec ta opcje na 100% mozesz wykluczyc . Test juz dawno by ci wyszedl . A zawirowania z hormonami u nastolatek sa rozne . Dam ci przyklad siostry mojego meza , miala regularnie okres jako nastolatka . Nagle cykle sie rozregulowaly a pozniej okres sie pojawial co 3 miesiace ,porozmawiala z rodzicem I poszla do ginekologa przypisala jej tabletki antykoncepcyjne I wszystko sie uregulowalo I wcale w zadnej ciazy nie byla a miala o wiele wieksze opoznienia niz ty

Wiesz co ja mam 30 lat i czuje się mega stara przy swojej córce. Patrzę na nią i jej koleżanki a one żeby interesować się rzeczami takimi jak miesiączka, zacząć ciekawić się swoim cyklem, ile trwa itd choć to dopiero początki ale zacząć od czegoś to one tik toki, że załamuje się. Dlatego muszę wziąść na klatę te rozmowy, bo nie chce, aby strzeliło jej coś do głowy i wrocila ni do domu w ciąży. Dlatego niech ma świadomość własnego ciała i jednak nie wstydzi się przyjść na czas po antykoncepcje. Ja akurat nie miałam tego rarytasu w domu musiałam dowiadywać się od sióstr, od koleżanek tak jak pisałaś. Chyba czasy ulegają zmianie i te dzieci ignorują to co jest ważne.
No wsumie duzo w tym racji . Mnie przeraza ta wizja gdy moje corki beda nastolatkami. Ale tez jestem zdania ze lepiej rozmawiac z dzieckiem I nawet samemu zaczac temat . Ogolnie mam duzo jeszcze czasu ale jak moja corka skonczy 14/15 lat to zamierzam ja zapytac czy nie chcialaby wlasnie czegos sie dowiedziec ,pierwszy raz odwiedzic ginekologa itd

No wsumie duzo w tym racji . Mnie przeraza ta wizja gdy moje corki beda nastolatkami. Ale tez jestem zdania ze lepiej rozmawiac z dzieckiem I nawet samemu zaczac temat . Ogolnie mam duzo jeszcze czasu ale jak moja corka skonczy 14/15 lat to zamierzam ja zapytac czy nie chcialaby wlasnie czegos sie dowiedziec ,pierwszy raz odwiedzic ginekologa itd

No ja jeszcze moment i to ten czas wyjdzie. Sama mam córkę, która urodziłam na 18 urodziny i nie chce, aby została matka w tym wieku.

No ja jeszcze moment i to ten czas wyjdzie. Sama mam córkę, która urodziłam na 18 urodziny i nie chce, aby została matka w tym wieku.
Ja urodzilam w wieku 19 lat bo bardzo juz pragnelam dziecka ale drugi raz przemyslalabym ta decyzje dwa razy bo jednak to mlody wiek I nie raz jeszcze ma sie wtedy myslenie rozkapryszonej nastolatki :D I pewnie poczekalabym z 3 lata na pierwsza ciaze

reklama
Ja urodzilam w wieku 19 lat bo bardzo juz pragnelam dziecka ale drugi raz przemyslalabym ta decyzje dwa razy bo jednak to mlody wiek I nie raz jeszcze ma sie wtedy myslenie rozkapryszonej nastolatki :D I pewnie poczekalabym z 3 lata na pierwsza ciaze

Ja jakbym miała decydować i przeżyć to ponownie urodzilabym tak jak syna w wieku 29 lat, no najszybciej te 28 lat. Nie szybciej. Ale każdy sam czuje sie gotowy na wszystko. Ale cieszę się, ze corka jest juz taka duża.

Do góry