reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test

Czyli okres też się może sp tak sam z siebie

Czyli też okres może się spóźniać z normalnego powodu i to nie ma powodu do niepokoju
oczywiście że tak, powody spóźnienia mogą być rozne:
1) stres, długotrwały stres tak jak u Ciebie.
2) zmiana pogody/ciśnienie
3) przyjmowanie niektórych leków
4) zła dieta
5) nagła utrata wagi lub przytycie
6) zmiana klimatu

I mogę ci tak wymieniać i wymieniać. U Ciebie jest wmawianie ciąży i stres, który się potęguje. A to nie wpływa dobrze na cykl.

reklama
Poprostu odpisuje?
Raczej nie. Bo to kolejne pytanie . Nie wiem jak prosciej ktos moze ci napisac . Dostalas az za duzo odpowiedzi na swoje dziwne teorie . A teraz wydaje mi sie ze poprostu cisniesz juz beke z ludzi ktorzy chcieli pomoc . Masz niby to 16 lat a piszesz jakbys miala z 12 . Ja poprostu tego nie rozumiem , ja w twoim wieku chodzac do szkoly znalam podstawy biologi I jak mniej wiecej dziala organizm kobiety ,jak sie zabezpieczac itd . Wydawalo mi sie ze kolejne roczniki powinny byly byc bardziej juz ogarniete w temacie niz my kiedys ale widze ze niestety jest dramat z edukacja .

Raczej nie. Bo to kolejne pytanie . Nie wiem jak prosciej ktos moze ci napisac . Dostalas az za duzo odpowiedzi na swoje dziwne teorie . A teraz wydaje mi sie ze poprostu cisniesz juz beke z ludzi ktorzy chcieli pomoc . Masz niby to 16 lat a piszesz jakbys miala z 12 . Ja poprostu tego nie rozumiem , ja w twoim wieku chodzac do szkoly znalam podstawy biologi I jak mniej wiecej dziala organizm kobiety ,jak sie zabezpieczac itd . Wydawalo mi sie ze kolejne roczniki powinny byly byc bardziej juz ogarniete w temacie niz my kiedys ale widze ze niestety jest dramat z edukacja .

Dlatego powinny zebrać tylek i z rodzicami, kims z rodziny na taki temat rozmawiać. Ja sama z córką zaczynam poruszać pewne tematy aby jednak miała świadomość.

reklama
Poprostu odpisuje?
Jesteś na forum. Spędź trochę czasu na poczytaniu o tym, jak to wszystko działa. W każdym temacie masz trochę wiedzy o tym, jak się w ciążę zachodzi i o tym, jak w nią nie zajść.
Twierdziłaś, że masz starszą siostrę. Masz też opiekuna, z którym możesz podejść do ginekologa, jeżeli masz problem. Nie ma co zaniedbywać zdrowia, a potem płakać, że faktycznie wpadliście i że nie masz z kim iść na kontrolę.

Do góry