reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test owulacyjny...

No właśnie o to chodzi, że gwarancji nie ma czy to cykl owulacyjny
Dlatego trzeba je brać z przymrożeniem oka. I nie mając testy owu pozytywnego nie załamywać się tylko się z mężem przytulać i w końcu się uda. Mówi ci to kobieta która stara się 7 lat i 5 strat za sobą żadnego dziecka nie mam w domu.

reklama
Hej 🙂
Ja właśnie robię z porannego moczu od razu po przebudzeniu i wszystko pokazuje dobrze 🙂 bo z tego co jest napisane na ulotce to nie ma znaczenia o której godzinie się je robi, ale ważne jest żeby codziennie o tej samej godzinie. 🙂 No i minimum 4 h przed nie powinno się pić za dużo, dlatego najlepiej mi je robić od razu po przebudzeniu, bo wtedy jestem pewna, że na pewno miałam te min. 4 h bez picia. 🤗
Dokladnie tez tak robie. Pokazuje ladnie. Zrobie tak na probe wieczorem I zobaczymy co bedzie. Pisze jak nic na ulotce " mocz po najdluzszym spaniu"

No ale skoro pokazuje owulacje albo jej nie pokazuje z porannego moczu to chyba znaczy, że test działa? [emoji2]
Testy nie pokazują owulacji. Testy pokazują pik LH hormon który jest odpowiedzialny za pęknięcie pęcherzyka graafa ale nawet jeśli masz 2 mocne krechy na teście lub buźkę na clearblue nie oznacza że masz owu na 100% w danym cyklu. Tak samo jak testy wychodzą negatywne też nie oznacza że owu nie było.

Testy nie pokazują owulacji. Testy pokazują pik LH hormon który jest odpowiedzialny za pęknięcie pęcherzyka graafa ale nawet jeśli masz 2 mocne krechy na teście lub buźkę na clearblue nie oznacza że masz owu na 100% w danym cyklu. Tak samo jak testy wychodzą negatywne też nie oznacza że owu nie było.

No tak ale wykorzystałam do tego 10 testów każdego dnia robiłam rano o tej samej porze od rozpoczęcia dni płodnych i na początku wychodził negatywnie a potem 2 dni pozytywnie to wątpię żeby się mylił 🤔

No tak ale wykorzystałam do tego 10 testów każdego dnia robiłam rano o tej samej porze od rozpoczęcia dni płodnych i na początku wychodził negatywnie a potem 2 dni pozytywnie to wątpię żeby się mylił [emoji848]
Jeżeli wychodzi pozytywny to oznacza że jest pik LH ale to nie daje gwarancji że pęcherzyk graafa pękł.

Dlatego trzeba je brać z przymrożeniem oka. I nie mając testy owu pozytywnego nie załamywać się tylko się z mężem przytulać i w końcu się uda. Mówi ci to kobieta która stara się 7 lat i 5 strat za sobą żadnego dziecka nie mam w domu.
A te 5 strat twoich jest znana ich przyczyna?

reklama
Do góry