reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test owulacyjny...

A powiedz mi jak tą temp trzeba mierzyć? To musi być codziennie w tych samych warunkach i o tej samej porze? Jaki przy owulacji powinien być skok temperatury?
Żeby temperatura była miarodajna to trzeba mierzyć o tej samej godzinie w tym samym miejscu termometrem 2 miejsca po przecinku i najlepiej 3h żeby spać i zaraz po obudzeniu się zanim wstaniesz z łóżka. Jak będziesz zaznaczać w apce temperatury np we flo to tam Ci pokaże jak będzie skok temperatury. Niestety ci nie powiem bo to u każdej jest inaczej. Zależy jaka masz wyjściowa temperaturę. Nie które mają 35 i skok wynosi 36.6 a nie które mają temperaturę wejściowa 36.6 a skok 37 i więcej.

reklama
Żaden nie jest pozytywny. Masz na ogół owulacje potwierdzina?
Witajcie kobietki [emoji6] nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi testami... zaczęłam je robić 4 dni temu, dokładnie w 10 dniu cyklu. Pierwszy test pokazał chyba najciemniejszą ze wszystkich testów kreseczkę testową, a teraz im bliżej owulacji tym te kreski są coraz jaśniejsze... chyba niemożliwe abym miała już owulacje?... to moja pierwsza przygoda z takimi testami i może coś źle zrozumiałam?. Wstawiam fotkę. Pierwszy od góry był robiony 4 dni temu. Ten ostatni robiłam przed chwilą...

ja już teraz zgłupiałam powiem szczerze, bo testy owu mam od wczoraj pozytywne, dzisiaj skok temp z 36,6 na 36,9, ale śluzu płodnego nie ma tylko taki mleczny lepki...masakra...to ta owulacja była, czy nie?? 🤔🤔🤔😳
czytałam, że jak jest skok to musi być owulacja, ale czemu w takim razie ten śluz jest inny? Taki typowy płodny miałam 5.07 i 6.07...oszaleje po prostu😩😳...absolutnie nie opieram się na tych testach, ale temperatura nigdy mnie nie zawiodła i jak skok był to miałam owulacje...A teraz już nie wiem, czy ją miałam, czy dopiero będzie, czy może była wcześniej? Help me! 🙏🙏🙏
ogólnie to powinnam ją mieć dopiero 13.07, a testy mega intensywne od wczoraj wieczora i płodne tak szybko...😳😳😳 wszystko się popierdzieliło po tych biochemicznych...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭😭🥺

Musisz mieć min 3 wyższe i 6 niższych bo ta z dzisiaj mogła byc np zakłócona.
Musisz nauczyć sie jaki sluz jest u ciebie szczytem.
Ja np mam tak ze moj najbardziej płodny jest wodnisty, nie rozciąga sie, nie wyglada jak białko jajka, cały wsiąka czy w papier czy we wkładkę. Niezauważalny na oko.
Polecono mi na ten czas zrezygnowac z wkładek. Wiem ze to niekomfortowe, ale to mnie nauczyło czekac na "wode".
Raz miałam tak ze był piękny sluz ale bez skoku, po kilku dniach wodnisty i wtedy dopiero skok.

Musisz mieć min 3 wyższe i 6 niższych bo ta z dzisiaj mogła byc np zakłócona.
Musisz nauczyć sie jaki sluz jest u ciebie szczytem.
Ja np mam tak ze moj najbardziej płodny jest wodnisty, nie rozciąga sie, nie wyglada jak białko jajka, cały wsiąka czy w papier czy we wkładkę. Niezauważalny na oko.
Polecono mi na ten czas zrezygnowac z wkładek. Wiem ze to niekomfortowe, ale to mnie nauczyło czekac na "wode".
Raz miałam tak ze był piękny sluz ale bez skoku, po kilku dniach wodnisty i wtedy dopiero skok.
Wiem, wiem, bo mierze od jakiegoś czasu temperature w cyklach tylko zastanawia mnie właśnie ten skok i brak płodnego śluzu, bo zawsze mam płodny - nie jest go za dużo, ale jednak jest i też jest właśnie taki wodnisty, a jak białko jajka to mam zawsze jak mi się płodne zaczynają ten pierwszy dzień...Teraz mam taki biały i lepki i dlatego mnie to totalnie zbiło z tropu, że testy owu pozytywne, skok rano był, a śluz jak niepłodny...pochlastać się można...kiedyś siebie nie obserwowałam i jakoś spokojniej mi się żyło 🤦‍♀️😳🙈🙈😂😂😂

reklama
Mozliwe, ze od diety masz go inaczej. Teraz lat pełno warzyw owoców. Posiłki maja mniej tłuszczu itd. Czasem mniej sie pije.
Ja zaczęłam keto i w tym cyklu prawie brak śluzu a skok jest.
I co prawda podczas karmienia ale często mi sie to rozjeżdżało. Np sluz i bol był ciut wczesniej. Ale dla pewności czekałam te 3 wyższe.

Do góry