młoda1994
Fanka BB :)
Mierzenie temperatury i monitoring owulacjiTo jaka jest metoda, żeby to sprawdzić?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mierzenie temperatury i monitoring owulacjiTo jaka jest metoda, żeby to sprawdzić?
Idziesz 2-3 razy do gin robi usg i sprawdza czy są pęcherzyki ile ich jest czy są dominujące i czy pękająA jak wygląda to monitorowanie u lekarza ?
Ale to tylko wtedy kiedy jest cykl książkowy i trwa 28 dni bo przy dłuższych to nie zda egzaminu.Mnie np pobierali krew w 21 dniu cylku I wtedy mowili czy byla owulacja
Moje cylke 28-31 dni. Mimo wszystko wychodzilo.Ale to tylko wtedy kiedy jest cykl książkowy i trwa 28 dni bo przy dłuższych to nie zda egzaminu.
Czyli przyczyną jest tarczyca?Pierwsza biochemiczna druga strata w 6tc (wysokie tsh bo 10 i ataki padaczkowe) trzecia w 14tc (wysokie tsh 13 i też ataki padaczkowe) czwarta w 9tc bezzarodkowa i piąta na przełomie 5/6tc 31.03 pęcherzyk ciążowy był 4mm a 20.04 już nie było.
W 2 i 3 ciąży tak bo było za wysokie no i do tego nieszczęsne ataki padaczki bo doprowadzałam do niedotlenienia mózgu u siebie i tym samym u dziecka.Czyli przyczyną jest tarczyca?
Bo to też zależy ile trwa twoja 2 faza cyklu bo może trwać od 10 a nawet do 16 dni ale jak byś miała cykle np 35 dniowe to w 21dc badanie progesteronu by ci nie pokazało że owu była ponieważ wtedy jest owu później. No i metoda sprawdzania progesteronu czy owu w danym cyklu była nie sprawdza się przy nieregularnych cyklach.Moje cylke 28-31 dni. Mimo wszystko wychodzilo.
Mierzenie temperatury i monitoring owulacji
A widzisz tego nie wiedzialamBo to też zależy ile trwa twoja 2 faza cyklu bo może trwać od 10 a nawet do 16 dni ale jak byś miała cykle np 35 dniowe to w 21dc badanie progesteronu by ci nie pokazało że owu była ponieważ wtedy jest owu później. No i metoda sprawdzania progesteronu czy owu w danym cyklu była nie sprawdza się przy nieregularnych cyklach.
Kiedy najlepiej pójść do lekarza? Mam 15 dcIdziesz 2-3 razy do gin robi usg i sprawdza czy są pęcherzyki ile ich jest czy są dominujące i czy pękają
Myślę że najlepiej od kolejnego cyklu a w tym kochac się co 2 dni. Chyba że bardzo chcesz to możesz się umówić do gin i zobaczyć czy owu już byłam lekarz to oceni.Kiedy najlepiej pójść do lekarza? Mam 15 dc