reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test owulacyjny...

reklama
Czyli najlepiej sprawdzić jak jest ten pik to pójść na usg do gina? Czy usg też nie bardzo pokaże czy jest owu?
Tak naprawdę nic nie daje nam gwarancji czy owu będzie czy nie. Bo nawet dość często spotykane jest ze na usg nie ma pęcherzyka dominującego albo wogule nie ma a w tych cyklach się udało zajść w ciążę.

Jeżeli masz regularne cykle to po max 8 dniach można zbadać progesteron i jeśli wynik będzie 10 i więcej to owu była a jak poniżej 10 owu nie było.

Tak właśnie wygląda ;) Oby się udało 😊A u mnie przez 3 dni były mocne w sumie kreski, tego samego trzeciego dnia kilka h później juz blada, więc coś robię nie tak z tymi testami albo owulacja minęła i ten pik przegapilam albo z poczucia wnioskujac nie było jej wcale. Jak przyjdzie nastepna miesiączka to będę się uczyć je robić w nowym cyklu.
Ja się uczę też tych testow ale z tego co dziewczyny bardziej doświadczone w tym piszą to robi się do pierwszego pozytywnego

Tak naprawdę nic nie daje nam gwarancji czy owu będzie czy nie. Bo nawet dość często spotykane jest ze na usg nie ma pęcherzyka dominującego albo wogule nie ma a w tych cyklach się udało zajść w ciążę.

Jeżeli masz regularne cykle to po max 8 dniach można zbadać progesteron i jeśli wynik będzie 10 i więcej to owu była a jak poniżej 10 owu nie było.
A dzięki za info ;) na razie zanim pójdę na monitoring to niech po porodzie dostanę ze dwa razy okres po okresie, żeby zobaczyć czy moje cykle nadal mają po ok32 dni.

reklama
Do góry