reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test owulacyjny...

reklama
Ja też ja mam. Wyliczyła co do dnia okres od września 2019 do stycznia 2020. 2.06 dostałam pierwszy okres po poronieniu więc nie wiem jakie cykle teraz będą. Obecnie mam 25dc i jak do tad wszystkie testy owu negatywne i nawet się nie zbliża by pokazać pik LH.
A monitoring robiłaś kiedyś?

Nie. W Pl nie było mnie stać na prywatne wizyty a w DE jest to nie możliwe. Obecnie jestem pod opieką kliniki i jak zobaczy że u mnie testy owu nie pokazują piku lh to może zrobi mi monitoring lub da zlecenie do mojego gin żeby mnie monitorował 3 cykle minimum.
A oni popierają robienie samodzielnie takich testów?

Ja też ja mam. Wyliczyła co do dnia okres od września 2019 do stycznia 2020. 2.06 dostałam pierwszy okres po poronieniu więc nie wiem jakie cykle teraz będą. Obecnie mam 25dc i jak do tad wszystkie testy owu negatywne i nawet się nie zbliża by pokazać pik LH.
Ja po porodzie mialam jeden w maju i teraz znając życie pewnie sobie poczekam trochę ;/

reklama
Pani doktor mi kazała robić minimum 3 cykle testy owu od ostatniego dnia miesiączki aż do następnej. A od kolejnego cyklu będę sama od siebie mierzyć temperaturę i pokaże jej wykres jak wygląda z temperatur.
A powiedz mi jak tą temp trzeba mierzyć? To musi być codziennie w tych samych warunkach i o tej samej porze? Jaki przy owulacji powinien być skok temperatury?

Do góry