reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

Z tym że się w ogóle nic nie zabarwiało nawet zwykła kreska kontrolna po 5 sekundach
Chwilę trzeba poczekać to chyba ich minus tak jął facelle paskowe tak samo mają.
Jestem pełna podziwu że w muszli maczalas .
(Bez urazy)
Kobiece pomysły nigdy mnie chyba nie zaskoczą.
Trzymam kciuki żeby wynik był pozytywny

reklama
Testy są trzech rodzajów - paskowe, płytkowe lub strumieniowe.
Paskowe - takie jak Twój. Sikamy do pojemnika, zanurzamy pasek w pojemniku do wskaźnika MAX na ilość sekund wskazanych w instrukcji, wyjmujemy, kładziemy na płaskiej powierzchni i odczytujemy wynik we wskazanym czasie (np 3-5 minut).
Płytkowe - sikamy do pojemnika, dołączoną pipetą pobieramy z pojemnika mocz, kropimy wymaganą ilość kropel (zazwyczaj 2-3) w wyznaczone miejsce, czekamy. Nie lejemy więcej kropli, bo zalejemy test, nic nie wyjdzie i jest nieważny. Więcej nie znaczy lepiej.
Strumieniowe - jedyne testy, na które się sika bezpośrednio. Potem zatykamy zatyczką, kładziemy i czekamy.
Na testy paskowe i płytkowe NIE SIKAMY BEZPOŚREDNIO. Wykonałaś test niezgodnie z instrukcją. Czytałaś ją w ogóle???
A już na pewno nie wkładamy testu do muszli klozetowej, gdzie mocz jest masakrycznie rozcieńczony z wodą - bo nawet przy bardzo dużej becie, tak rozwodnionej, po prostu może wyjść negatyw.
Podejrzewam, że jakąś szkołę ukończyłaś, czytać potrafisz, to korzystaj z tej umiejętności i czytaj instrukcje...
Kup nowy test, zrób rano z porannego moczu, ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ.

Dodatkowo: Do zagnieżdżenia dochodzi 6-12 dni po owulacji. 10 dni po owulacji może jeszcze nie być ciąży, bo nie było zagnieżdżenia i test może wyjść negatywny. A po kolejnych 4 dniach może już być pozytywny, bo do zagnieżdżenia dojdzie później, hormon się wytworzy i ciąża będzie.

Ja zalecałabym Ci odczekanie przynajmniej do terminu miesiączki z kolejnym testem, ale jak nie wytrzymasz, to zrób jutro rano, byle ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ.

Tak jak wyżej... wykonuj z instrukcją.
A na pewno żadnego testu nie maczaj w wodzie z toalety. To rozcieńcza mocz... Mocz zbieraj do czystego kubeczka, bez dodatku wody, jak już.

reklama
Bo myślałam po prostu że 10 -15 sekund sikania nie wystarczy i tak w sumie z głupoty włożyłam
Muszli klozetowej jest przecież jeszcze woda ze spłuczki- co dodatkowo rozcieńcza. Może spróbuj zebrać mocz do pojemniczka i w nim zanurzyć test przez 15 sekund+- odłożyć na płaską powierzchnię i odczytać wynik po odpowiednim czasie jaki podano na opakowaniu

Do góry