reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy, test laboratorium?

Nie. Robiłam dużo badań genetycznych po drugim poronieniu. Jeszcze czekam na wyniki kariotypów. Od kolejnej ciąży mam dostać Acard i Heparynę. Też mega zimne stopy i dłonie to u był zawsze objaw ciąży. Dlatego jak doszło plamienie to od razu tak wcześnie wykonałam test.
moim zdaniem zanim zajdziesz w ciążę powinnaś brać acard. Może to być przyczyną niepowodzen

reklama
moim zdaniem zanim zajdziesz w ciążę powinnaś brać acard. Może to być przyczyną niepowodzen
Sama nie mogę decydować o tym. Nie wiem kiedy brac, jaką dawkę. Teraz mam ginekologa, który pracuje w ramach pakietu wykupionego w pracy, ale umówiłam się (niestety dopiero na maj) na nfz u ginekologa w Invicta. Jestem na tyle zdesperowana, żeby zacząć zasięgać rady dwóch lekarzy.

Najgorsze jest to, że mój tata chorował na zakrzepicę. I jakimś cudem tylko w ciąży miałam zimne stopy i dłonie plus dwukrotnie najgorsza migrenę życia. Więc pewnie bez ciąży nie ma to takiego znaczenia, a w ciąży więcej krwi musi serce pompować i stąd problemy z krążeniem.

Sama nie mogę decydować o tym. Nie wiem kiedy brac, jaką dawkę. Teraz mam ginekologa, który pracuje w ramach pakietu wykupionego w pracy, ale umówiłam się (niestety dopiero na maj) na nfz u ginekologa w Invicta. Jestem na tyle zdesperowana, żeby zacząć zasięgać rady dwóch lekarzy.
Twój lekarz wie o krwi i nie reaguje, zmieniłabym lekarza. Mi lekarz kazał brać, powiedział że nawet pomoże to w lepszym ukrwieniu zarodka.

Twój lekarz wie o krwi i nie reaguje, zmieniłabym lekarza. Mi lekarz kazał brać, powiedział że nawet pomoże to w lepszym ukrwieniu zarodka.
Chyba tak zrobię. Już raz myślałam o zmianie, bo samodzielnie (prywatnie) wykonałam test z krwi w celu wykluczenia anemii (miałam objawy, o których mu mówiłam) i okazało się, że mam anemię. Pokazałam mu wyniki, a on powiedział, że nie będzie analizował wyników, które sama sobie robię i musiałam sama kupić suplement żelaza. Jak reumatolog zobaczyła moje wyniki to powiedziała, że muszę brać lek i dostałam podwójna dawkę na 3 miesiące, a potem pojedynczą będę brać przez kolejne 3 miesiące.

Chyba tak zrobię. Już raz myślałam o zmianie, bo samodzielnie (prywatnie) wykonałam test z krwi w celu wykluczenia anemii (miałam objawy, o których mu mówiłam) i okazało się, że mam anemię. Pokazałam mu wyniki, a on powiedział, że nie będzie analizował wyników, które sama sobie robię i musiałam sama kupić suplement żelaza. Jak reumatolog zobaczyła moje wyniki to powiedziała, że muszę brać lek i dostałam podwójna dawkę na 3 miesiące, a potem pojedynczą będę brać przez kolejne 3 miesiące.
moim zdaniem lekarz będzie kazał Ci brać acard. Poczytaj o gęstości krwi i staraniach. A ten lekarz to jakiś gamoń

Cześć, mam zagwostkę.
Przedwczoraj zrobilam test ciążowy i wyszła baaaardzo blada kreska, dosłownie cień cienia. Poszłam więc na betę (8dpo) okazało się, że wynik to <2.3
Myślę sobie- ok, może evap. Zrobiłam więc drugiej firmy i było to samo. Dziś (10dpo, minęło 1.5 dnia od pierwszego testu) zrobiłam 2 testy (oba różnej firmy) I wydaje mi się, że widzę kreski na obu. Czy jest możliwe, że w laboratorium się pomylili? Czy może dużą ilość wody fałszuje wyniki (piję 3-4 szklanki przed pobraniem, bo mam gęstą krew)? Co sądzicie? Czy któraś z Was miała taką lub podobną sytuację? Dodam, że regularnie bada mnie ginekolog, brak możliwości torbiela, 2 poronienie w styczniu, całkowicie się oczyściłam i już 2 cykle za mną.
Wrzucam pierwszy test i dzisiejsze (przed chwilą zrobiłam oba, odczytane w ciągu 4-5 minut).
Moim zdaniem testy negatywne.
Takie kreski wychodzą często na testach a ciąży brak 🤷‍♀️ powtórz będę za pare dni i będziesz mieć pewność na 100%
Jeżeli testy byłyby pozytywne to i beta również.

Hm

No to ja bym się jednak zastanowiła nad pomyłka w laboratorium.

Faktycznie trochę tjak implantacja. No nic zrób betę drugi raz koniecznie
Właśnie przypomniało mi się, że mam testy z innych firm w szafie. Zrobiłam 2.

Załączniki

• 20230325_191809.jpg
    20230325_191809.jpg
    428,8 KB · Wyświetleń: 164
reklama
Do góry