reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
No to zaczęło się:baffled: Już mam wrażenie, że wczoraj wszystko ze mnie wyszlo, a ja męczę się już od godziny...

Lil w poprzedniej ciązy miałam glukozę nieznacznie na czczo podwyższona po teście na 50, po godzinie miałam w normie... Kazał mi zrobić 75g i wyszlo szydło z worka... Totalnie rozjechane wyniki... Tak mam dotąd - bo niestety należę do tych szczęśliwców co cukrzyca po ciąży na pamiątkę została:baffled: Są dni, że cukier mam totalnie nieoznaczalny, a są dni kiedy sobie fruwa wysoko ponad normę.
Już praiwe 4 lata jestem na diecie i na razie to wystarcza i mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała przejść na leki, a póxniej insulinę... ale to moje złudne nadzieje, bo zdaje sobie sprawę, że z wiekiem będzie gorzej. W sumie i tak należę do szczęśliwców, u których cukrzycę stwierdzono na tyle wcześnie, żeby zacząć to regulować dietą... inni mają mniej szczęści ai od razu trzeba u nich wprowadzać insulinoterapię czy to w pilsach, czy w iniekcjach...

Dziewczyny pomocy
Moje wyniki są straszne, właściwie tak mi sie wydaje. Wypisuje te co są ze strzałką

Morfologia:
WBC 13,5
NEUT 10,8
RBC 3,37
HGB 10,4
HCT 30,9

Mocz:
ph 6,5
nabłonek płaski - liczny
leukocyty 8-12 w polu widzenia
erytrocyty 3-5 w polu widzenia
pasma śluzu - liczne

Clodi morfologię masz trochę zaniżoną ale nic strasznego. Bierzesz witaminki dla ciężarnych? Na moczu się nie znam.

Co do glukozy to ja będę robić test obciążenia glukozą w poniedziałek lub wtorek i od razu dostałam skierowanie na 75g ...ciekawe..zobaczymy

Clodi ja sie nie znam ...ale wydaje mi sie że masz białkomocz ... a jakie masz ciśnienie ???

Ja już po diabetologu ... i tak jak własnie myślałam insulina:wściekła/y::wściekła/y: 30 min przed sniadaniem i kolacją w brzuch a o 21:30 w udo ...po prostu zajebiście

liwus jem megneB6 2x1 i omega-med pragna, na szczęście ide jutro na kontrole do gina ale ogólnie czuje sie źle

lilithgoth jej współczuję, u mnie niby cukier w normie. A ciśnienie to nie ma pojęcia jakiś tydzień temu jak mierzyłam to troszke za niskie miałam

Ostatnia edycja:
reklama
Lil- wspolczuje tej cukrzycy :-( i ze musisz sie kluc, ja codziennie tez sie kluje ale heparyna. Najwazniejsze ze jestes pod konttrola i dzidzi tym pomagasz. Musimy wytrwac- trzymaj sie. ;-)

Clodi- bialkomocz moze byc oznaka, ze masz zapalenie w organizmie- np drog moczowych. Ale moze tez byc oznaka preeclampsji czyli nadcisnienia tetniczego, ktore czesto rozwija sie po 20 tygodniu ciazy w polsce to chyba nazywa sie, stan przeedrzucawkowy . Jakie masz cisnienie? Clodi dobrze, ze idziesz jutro do lekarza :tak:

Ciril- trzymam kciuki mocno za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, musi byc dobrze!

Do góry