reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Odebrałam wynik glukozy i nie wiem co o tym myśleć, :-( chyba jest źle
92mg (norma: 60-100)
po 60 min. 107mg

Lilith z jednej strony kiepsko ale z drugiej teraz dobra opieka i chyba nie ma się czym martwić , będzie dobrze :*

Madlen79 no to super że wizyta ok ;)

Muffy powodzenia :*

reklama
Fiolka na temat glukozy to ci nic nie powiem,bo ja w zadnej ciazy nie mialam z tym problemu :sorry2:,a w tej nawet mi nie robili tego badania..
Lili bedzie dobrze,wazne ze masz dobra opieke :tak:

muffy pierwsze słyszę o takim czymś i faktycznie dobrze by było mieć takie badanie. Szkoda, że go nie robią. Trzymaj się kochana, będzie dobrze:tak:

muffy najważniejsze że będziesz pod ścisłą kontrolą. No i cieszę się z szyjki:tak:myśl pozytywnie
lil trzymam żeby nie trzeba było insuliny:tak:
madlen 79 ;-)

No ja na pewno:szok:
A czy ten bebziol mały??? - Jutro dzień sądu, godz. 17 i totalny stres.Ja na stres reaguję hmmm.... częstym wypróżnianiem się:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i dzisiaj już z 8 brazy... a co będzie jutro od rana???

muffy bedzie dobrze,kochana musi byc i tego sie trzymaj ;-)
a powiedz mi,jak robi sie takie badanie ?? bo ja o nim wczesniej nie slyszalam..kurcze jaki czlowiek jest zacofany :szok::zawstydzona/y:

Stres znoszę tak samo, jest to mocno upierdliwe... taki organizm, ech.

Zatem czekam na wieści jutro i trzymaj się mocno, jak najmniej stresująco i kurcze, musi być dobrze!

reklama
dzieki dziewczyny :-)

Madlen- robi sie USG z doplerem, widac na nim przeplywy miedzy lozyskiem a maluszkiem i w twoich tetnicach (glowice przyklada sie w zgieciach pachwin. Jesli cos jest nie tak to maszyna sama oblicza to. (Robi obliczenia przeplywu przez tetnice- skurczowe i rozkurczowe). Warto to robic jak ma sie nadcisnienie(ja mam niedocisnienie akurat) i jak dzidzia wolniej rosnie.

Ciril- ja nie chce Cie straszyc i trzymam kciuki za jutro, ale popros o USG z doplerem- tzw. zbadanie przeplywow. ;-)

Gin mi mowil,ze ten notch mozna miec w 1 ciazy a w 2 nie, albo dopiero dostac np w 4. Zalezy od organizmu.

Do góry