martolinka
Mama i nie tylko :-)
dziunka to przynajmniej cos wiesz;-) Twój spokój bezcenny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no to przynajmniej będziesz spokojniejsza. Dobrze że się dopytałaś o te wody bo teraz może dziewczyny przestaną się zadręczać niepokojem )A wiec wrocilam z IP (ale najpierw zaliczylam zakupy w auchan, obiad w restauracji, kawe u tesciowej i u mamy ).
Okazalo sie ze ta moja zielona wydzielina to jednak czop. Rozwarcie mam na jeden palec. Jestem mile zaskoczona "mila obsluga". Lekarz super profesjonalny i pomocny (nawet brzuszek po usg mi wytarl od zelu ). Co prawda zbadal mnie na fotelu tak, ze myslalam ze pod sufit wylece, dziwnie to robil, i juz wiem dlaczego wrocilam do domku, a tam na wkladce jest juz sluz z krwia, takze specjalnie naruszyl specjalnie, bo jak bylam ostatnio na IP z moja wysypka na brzuchu to tez mnie badal, ale bardzo delikatnie.
Na usg okazalo sie, ze mala przez ostatni tydzien przybrala 200 g i ma juz 3700 - zdaniem lekarza jest to dolna granica i mniej juz nie bedzie miec. A ja sie zalamalam bo chcialam lekki porod ;-) wody w porzadku i ogolnie jest ok.
A na ktg wyszly w miare regularne skurcze na 80 % kazdy, takze jest duza szansa na porod. A jesli sie nie uda do 22.11 to mam sie stawic do szpitala 23.11. A poki co w srode do mojego lekarza na ktg.
Dziekuje dziewczyny ze mnie wygonilyscie na IP bo do ostatniej chwili sie wahalam teraz jestem spokojna.
Co do zielonych wód to jak sie go zapytalam to powiedzial, ze nie mam sobie glowy zawracac pierdolami i ze zielone wody maja dla mnie nie istniec. I nie ma najmniejszego znaczenia czy jest sie po terminie czy nie. Rownie dobrze zielone wody moga byc np miesiac przed porodem.
No w sumie w zeszłym tygodniu się z nim pożegnałam, ale chyba pisałam o tym;-)..jak to czopa brak??
czy ja o czymś nie wiem
to faktycznie Cię pocieszyłaNo w sumie w zeszłym tygodniu się z nim pożegnałam, ale chyba pisałam o tym;-)..
Niestety "pocieszyła" mnie, że bez czopa to nawet dobre dwa tygodnie możesz chodzić:--(..
No w sumie w zeszłym tygodniu się z nim pożegnałam, ale chyba pisałam o tym;-)..
Niestety "pocieszyła" mnie, że bez czopa to nawet dobre dwa tygodnie możesz chodzić:--(..
Fajnie by było..:-) Bo jak tak dalej pójdzie, to po ciąży będę chodziła jak kaczka z boku na bokKochana pójdzie szybciej niz myslisz
Witam ponownie po wizycie laseczki:-)..
Właśnie wróciliśmy z moim z badania (i po nowe L4), no i okazuje się, że jest tak jak w czwartek..rozwarcie na luźny palec, czopa brak, krwi już żadnej przy badaniu na szczęście nie było..więc czekamy na "zachcenie" niuni"..
A najlepiej, że aparat do USG w przychodni pokazał wagę mniejsza o 300 g niż w szpitalu - teraz mała ma 3000g..
A jak szyjka? Tez juz nie masz? Kurcze, to ja tu sobie robie nadzieje na porod a tu moze buc dupa za przeproszeniem bo tez rozwarcie na palec, szyjki nie mam, czop poszedl