reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

dziunka to Ty może rzeczywiście coś zacznij działać i zaglądnij do jakiegoś szpitala. Bo to już sporo po terminie z om.

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Gin rozwiał moje nadziej na to że urodzę w terminie. Od 2 tygodni rozwarcie się nie zmieniło, łożysko w normie, wody też. Dzidzia rośnie i czuje się dobrze. Jeśli nie urodzę do 27.11 to mam się pokazać bo chce mnie zbadać i wtedy pomyślimy co dalej robić.

Więc ja się nastwiam na datę 6 grudzień :)) zrobie sobie prezent na Mikołaja :))

reklama
Wywolanie, a co to jest? :-D:-D:-D
Ja tylko wiem ze 16-tego mam miec ktg i to wszystko :-( dlatego mnie to dobija :-( zeby mi chociaz ktos zajrzal do srodka i powiedzial czy jest jakies rozwarcie czy cos...a tak to ja wlasciwie nie wiem.
kurcze dziwne ze nie masz zadnego skierowania:-(to moze ich synuluj ze zle sie czikesz,ze ruchow nie czuc niech cos zaczna robic...
Więc ja się nastwiam na datę 6 grudzień :)) zrobie sobie prezent na Mikołaja :))

bardzo ladna data na porod:-)

a jedna z dziewczyn listopadowych(madziak) miala cc dzien po terminie porodu bo jej zielone wody wykryli wiec to nie byla ani przedluzajaca sie akcja porodowa ani przenoszona ciaza bo byla w terminie...juz nic nie kumam:-(
ja byłam tydzień przed terminem i moje wody płodowe były zielone :-(a wykryli to dopiero podczas cesarki! nawet nie chcę myśleć co by było, jakbym miała chodzić do terminu albo przenosić ciąże :-( na szczęście dobrze się skończyło!
nie wiem tylko dlaczego te wody tak wcześnie zrobiły sie zielone? moim zdaniem ginka źle wyliczyła mi termin porodu (ale to tylko moje gdybanie)

kurcze, że też nie ma metody na sprawdzenie tych wód! Ja tez zaczynam się ich obawiać!!!
Mały się rusza, ale jak zauważę jakiekolwiek zmiany to lecę do szpitala....

A wiec wrocilam z IP (ale najpierw zaliczylam zakupy w auchan, obiad w restauracji, kawe u tesciowej :szok: i u mamy :-D).
Okazalo sie ze ta moja zielona wydzielina to jednak czop. Rozwarcie mam na jeden palec. Jestem mile zaskoczona "mila obsluga". Lekarz super profesjonalny i pomocny (nawet brzuszek po usg mi wytarl od zelu :-D). Co prawda zbadal mnie na fotelu tak, ze myslalam ze pod sufit wylece, dziwnie to robil, i juz wiem dlaczego:cool2: wrocilam do domku, a tam na wkladce jest juz sluz z krwia, takze specjalnie naruszyl :tak: specjalnie, bo jak bylam ostatnio na IP z moja wysypka na brzuchu to tez mnie badal, ale bardzo delikatnie.
Na usg okazalo sie, ze mala przez ostatni tydzien przybrala 200 g i ma juz 3700 - zdaniem lekarza jest to dolna granica i mniej juz nie bedzie miec. A ja sie zalamalam bo chcialam lekki porod ;-) wody w porzadku i ogolnie jest ok.
A na ktg wyszly w miare regularne skurcze na 80 % kazdy, takze jest duza szansa na porod. A jesli sie nie uda do 22.11 to mam sie stawic do szpitala 23.11. A poki co w srode do mojego lekarza na ktg.
Dziekuje dziewczyny ze mnie wygonilyscie na IP bo do ostatniej chwili sie wahalam :sorry: teraz jestem spokojna.
Co do zielonych wód to jak sie go zapytalam to powiedzial, ze nie mam sobie glowy zawracac pierdolami i ze zielone wody maja dla mnie nie istniec. I nie ma najmniejszego znaczenia czy jest sie po terminie czy nie. Rownie dobrze zielone wody moga byc np miesiac przed porodem.

reklama
Dziunka no wreszcie konkretne informacje:) Gratuluję :)))
Ja tez od wczorajszego badania mam ta krew ze śluzem :))) ale mi skurcze żadne nie wyszły :(
Ciekawe jak to się potoczy ...

Do góry