Wiecie ja sama czuję, że moja mała ma główkę w górze! jak położę rękę na brzuchu, tak troszku nacisnę, to czuję jej główkę! poza tym czuję ruchy, kopniaki albo takie "chodzenie" na dole brzucha. potwierdziło to ostatnie usg! we wtorek mam kolejne i jeżeli mała nadal będzie nie odwrócona (a czuję, że tak jest) to czeka mnie cesarka!
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
a możesz powiedzieć na czym mniej więcej to badanie polega??Stwierdzić, czy maluch ma główkę w dole można chyba bez badania gin. Tylko brzuch macając, chociaż mogę się mylić.. Mój lekarz zrobił mi badanie "okołoporodowe", tak to chyba nazwał i dotknął dzieciaczka "od spodu"Bolało ciut..
Wiecie ja sama czuję, że moja mała ma główkę w górze! jak położę rękę na brzuchu, tak troszku nacisnę, to czuję jej główkę! poza tym czuję ruchy, kopniaki albo takie "chodzenie" na dole brzucha. potwierdziło to ostatnie usg! we wtorek mam kolejne i jeżeli mała nadal będzie nie odwrócona (a czuję, że tak jest) to czeka mnie cesarka!
Gawit ja mam to samo !!!
Z tym, że ja chcę miec cesarkę i cieszę się, że córa siedzi miednicowo

Cały czas sprawdzam czy dalej główka jest w górze, bo tak jak mówisz ona jest bardzo wyczuwalna.
Ja do gina idę w czwartek i ustalimy termin cesarki, no chyba , że mała się odwróci, a wtedy ją zabiję :-)
Wiecie miec od 3 miesięcy świadomosc, że grozi ci cesarka, a nagle przed porodem dowiedziec się , że masz rodzic naturalnie to mozna doznac szoku :-)
Stwierdzić, czy maluch ma główkę w dole można chyba bez badania gin. Tylko brzuch macając, chociaż mogę się mylić.. Mój lekarz zrobił mi badanie "okołoporodowe", tak to chyba nazwał i dotknął dzieciaczka "od spodu"Bolało ciut..
jak bada ginekologicznie, to po prostu czuje opór i wtedy wie, że tam jest główka zaraz nad szyjką macicy, bo żadna inna część ciała nie może wejść do ujścia macicy tak głęboko..
a to przez brzuch mój gin mi też robił, wręcz miałam wrażenie, jakby łapał za głowę dzidzię i nią poruszał, żeby sprawdzić, czy głowa już "utknęła" w wyjściu, czy jeszcze "luźno pływa"

butterfly27
Fanka BB :)
Ja byłam wczoraj u gina. Mała waży 3 kg i powolutku szykuje się do przyjścia na świat. Główka juz bardzo nisko i rpzwarcie sie robi. Powiedział lekarz, że do 10 dni powinnam urodzić. Zobaczymy....
Dzisiaj zrobiłam ostatnie zakupy i czekamy... Strach coraz większy. Na nieszczęście owinęła się pępowiną, więc jak tylko pojawią się regularne skurcze mam jechać do szpitala, żeby nic sie nie stało. Teraz będę stresować się podwójnie...
Dzisiaj zrobiłam ostatnie zakupy i czekamy... Strach coraz większy. Na nieszczęście owinęła się pępowiną, więc jak tylko pojawią się regularne skurcze mam jechać do szpitala, żeby nic sie nie stało. Teraz będę stresować się podwójnie...
mamulica
OLICA, że się wtracę przepraszam, ale:
ja byłam we wtorek, szyjka od dwóch tygodni kłuje i byłam pewna że się rozwiera,a lekarka na to, że szyjka długa i szczelnie zamknięta.....
ja byłam we wtorek, szyjka od dwóch tygodni kłuje i byłam pewna że się rozwiera,a lekarka na to, że szyjka długa i szczelnie zamknięta.....
butterfly27
Kłucia nie czuję ale czuje główkę w dole jak naciska :-)
reklama
A mozesz mi powiedziec jak to wyczuc?? :-)