reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Wiecie ja sama czuję, że moja mała ma główkę w górze! jak położę rękę na brzuchu, tak troszku nacisnę, to czuję jej główkę! poza tym czuję ruchy, kopniaki albo takie "chodzenie" na dole brzucha. potwierdziło to ostatnie usg! we wtorek mam kolejne i jeżeli mała nadal będzie nie odwrócona (a czuję, że tak jest) to czeka mnie cesarka!

reklama
Stwierdzić, czy maluch ma główkę w dole można chyba bez badania gin. Tylko brzuch macając, chociaż mogę się mylić.. Mój lekarz zrobił mi badanie "okołoporodowe", tak to chyba nazwał i dotknął dzieciaczka "od spodu":tak: Bolało ciut..
a możesz powiedzieć na czym mniej więcej to badanie polega??

Wiecie ja sama czuję, że moja mała ma główkę w górze! jak położę rękę na brzuchu, tak troszku nacisnę, to czuję jej główkę! poza tym czuję ruchy, kopniaki albo takie "chodzenie" na dole brzucha. potwierdziło to ostatnie usg! we wtorek mam kolejne i jeżeli mała nadal będzie nie odwrócona (a czuję, że tak jest) to czeka mnie cesarka!

Gawit ja mam to samo !!!
Z tym, że ja chcę miec cesarkę i cieszę się, że córa siedzi miednicowo :-D

Cały czas sprawdzam czy dalej główka jest w górze, bo tak jak mówisz ona jest bardzo wyczuwalna.

Ja do gina idę w czwartek i ustalimy termin cesarki, no chyba , że mała się odwróci, a wtedy ją zabiję :-)
Wiecie miec od 3 miesięcy świadomosc, że grozi ci cesarka, a nagle przed porodem dowiedziec się , że masz rodzic naturalnie to mozna doznac szoku :-)

Stwierdzić, czy maluch ma główkę w dole można chyba bez badania gin. Tylko brzuch macając, chociaż mogę się mylić.. Mój lekarz zrobił mi badanie "okołoporodowe", tak to chyba nazwał i dotknął dzieciaczka "od spodu":tak: Bolało ciut..

jak bada ginekologicznie, to po prostu czuje opór i wtedy wie, że tam jest główka zaraz nad szyjką macicy, bo żadna inna część ciała nie może wejść do ujścia macicy tak głęboko..
a to przez brzuch mój gin mi też robił, wręcz miałam wrażenie, jakby łapał za głowę dzidzię i nią poruszał, żeby sprawdzić, czy głowa już "utknęła" w wyjściu, czy jeszcze "luźno pływa" :tak: to akurat było dość bolesne i nieprzyjemne... sama nie potrafie powtórzyć..

Ja byłam wczoraj u gina. Mała waży 3 kg i powolutku szykuje się do przyjścia na świat. Główka juz bardzo nisko i rpzwarcie sie robi. Powiedział lekarz, że do 10 dni powinnam urodzić. Zobaczymy....
Dzisiaj zrobiłam ostatnie zakupy i czekamy... Strach coraz większy. Na nieszczęście owinęła się pępowiną, więc jak tylko pojawią się regularne skurcze mam jechać do szpitala, żeby nic sie nie stało. Teraz będę stresować się podwójnie...

reklama

A mozesz mi powiedziec jak to wyczuc?? :-)

Do góry