reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szumiś który oryginalny?

Czyli wniosek z tego taki, pierwsze modele szumisiów były felerne, negatywnie wpływały na zdrowie niemowląt. A czy nowsze wersje uspypiacze są wolne od wcześniejszych "usterek"?

reklama
Czyli wniosek z tego taki, pierwsze modele szumisiów były felerne, negatywnie wpływały na zdrowie niemowląt. A czy nowsze wersje uspypiacze są wolne od wcześniejszych "usterek"?

Trzeba samemu decydować a nie patrzeć na innych zdanie po prostu. Z rozwagą i umiarem nie zaszkodzi.
Niejdni puszczają głośno muzykę albo szum z suszarki i co lepsze to jest ? Moim zdaniem nic a nic, albo jakies smieszne filmiki z internetu i moze jeszcze z komórki bo była o tym mowa😅 i nagle nie ma promieniowania itp od telefonów 😅😅

Tego nie wie nikt. Minie kilkanaście lat i się okaże, czy gabinety specjalistyczne nadal są oblegane przez dzieci eksponowane szum. Pojawił się w obiegowych mediach temat, że biały szum jest szkodliwy, to producenci zaczęli reklamować, że oni dają w zabawce różowy szum, bicie serca itd itd.

A czy melodyjki wbudowane w łóżeczka też mogą szkodzić dziecku? Przykładowo w Chicco baby hug?

A czy melodyjki wbudowane w łóżeczka też mogą szkodzić dziecku? Przykładowo w Chicco baby hug?
Ale po co Wam to? Bo dziecko generalnie zupełnie takich rzeczy nie potrzebuje.

Twoja dziewczyna jest jeszcze na wczesnym etapie ciązy, poczekajcie i zobaczcie, czego będzie potrzebowało Wasze dziecko.

Ale po co Wam to? Bo dziecko generalnie zupełnie takich rzeczy nie potrzebuje.

Twoja dziewczyna jest jeszcze na wczesnym etapie ciązy, poczekajcie i zobaczcie, czego będzie potrzebowało Wasze dziecko.

Nie jestem jakąś wielką fanką, ale 5 miesiąc używam huga i nawet mi się przydaje jak np. rozkładam pranie czy gotuję ;)

Od czasu kiedy szumiace pluszaki weszły na nasz rynek, kilka razy zmieniało się "serce", w tym typ dźwięków, więc bez sensu bazować na opiniach sprzed lat i patrzeć na oryginalność (wiadomo, że jak wszystko dla małego dziecka powinno mieć atest i nie być bazarowe).

Ja konkretnie z szumiącym misiem sprzed lat mam takie doświadczenie, że dziecko bardzo dobrze spało przy nim, ale za to ja dostałam szumów usznych i myślałam, że zwariuje. Natomiast puszczałam też różne szumiące dzwieki z komórki, puszczałam też suszarkę do włosów i odkurzacz domowy, miałam też szumiącego misia nowszej generacji. Ale zostawiałam to na sytuacje kryzysowe.

O złym wpływie na mowę słyszałam już dawno i też było to dla mnie jakaś przestroga, aczkolwiek zawsze sobie zadaje pytanie, co było pierwsze: zaburzenia, które później skutkują opóźnieniem mowy, czy uspakajanie szumem...
moj syn - 3 lata - spi z białym szumem od urodzenia, gada jak najęty, bardzo bogaty zasób słownictwa, zdania złożone, mówi najlepiej z grupy i lepiej niż starsze o 2-3 lata dzieci, więc nie wiem czy jest prawda w twierdzeniu, że szumienie zaburza rozwój mowy 😄 na naszym przykładzie nie :)

reklama
Niestety u nas żaden sie nie sprawdził.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry