reklama
Cześć dziewczyny, :-) powiedzcie mi prosze, doświadczone mamy butelkowe, czy wasze skarbki wypijaja podaną ilość mleczka jaka przypada na ich wiek. Bo moja córcia wypij,a zamiast 5x200ml czyli litr, jakieś 650ml. Troche się tym martwie bo pediatra kazał podtuczyć ją bo przybiera 500kg na miesięc. A może wasze dzieci też tak przybierają i lekarz tylko niepotrzebnie panikuje. Dodam że mała ma 3 i pół miesięca i waży niecałe 6kg. A urodziła się to ważyła 3760
marta, po pierwsze moj synek (6 miesiecy) nawet teraz nie wypija 200 ml mleka tylko max 180 ml na jeden posilek. a po drugie nie martw sie tak waga (abstrahujac od tych 500 kg ). wazne ze przybiera. moj teraz wazy nieco ponad 7 kg a jest 2 razy starszy od twojej corki.
p.s ja tez jestem Marta
p.s ja tez jestem Marta
minia1976
Wredna ;o)
Pozdrawiam wszystkie Marty w imieniu mojej Martuśki :-)
Pisałam już kiedyś na temat tych norm wszelakich .... O kant du..y je pobić i tyle :-) A jak chcesz swoją dzidziępodtuczyć to dawaj jej po mniej, ale częściej, zresztą nie uważam, że mało waży :-)
Jak moja mała miała 3 miesiące to ja mogłam prawie od kompa nie odchodzić, miałam ją pod ręką w nosidełku. Teraz to oczy wokoło głowy i co chwila przychodzi z inną zabawką .... :-)
Pisałam już kiedyś na temat tych norm wszelakich .... O kant du..y je pobić i tyle :-) A jak chcesz swoją dzidziępodtuczyć to dawaj jej po mniej, ale częściej, zresztą nie uważam, że mało waży :-)
Jak moja mała miała 3 miesiące to ja mogłam prawie od kompa nie odchodzić, miałam ją pod ręką w nosidełku. Teraz to oczy wokoło głowy i co chwila przychodzi z inną zabawką .... :-)
reklama
Kochana moja wypija jak kurczak mały po 100 150(to sukces) na jedno karmienie 6 posiłków czasem 5 a czasem7 różnie sama sobie reguluje ile jej potrzeba...też się martwiłam bo lekarka powiedziałą ze mało waży ale w normie ostatnia butle je o 18-19 i potem idzie spać dokarmiam ja jeszcze o22 bo inaczej spałaby do rana a ja wole zeby jadła na noc na ten najdłuższy sen bo wtedy najbardziej potrzebuje no i jest sukces przytyła troche bo faktycznie taka chudzineczka była ateraz widze ze "urosła" i ona tez sie przyzwyczaiła do tej "kolacyjki na śpiocha" teraz waży 6400 chyba +-Cześć dziewczyny, :-) powiedzcie mi prosze, doświadczone mamy butelkowe, czy wasze skarbki wypijaja podaną ilość mleczka jaka przypada na ich wiek. Bo moja córcia wypij,a zamiast 5x200ml czyli litr, jakieś 650ml. Troche się tym martwie bo pediatra kazał podtuczyć ją bo przybiera 500kg na miesięc. A może wasze dzieci też tak przybierają i lekarz tylko niepotrzebnie panikuje. Dodam że mała ma 3 i pół miesięca i waży niecałe 6kg. A urodziła się to ważyła 3760