reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

reklama
Marta@79 - sądzę, że nie jest za mały, za 2 dni kończy 3 misiące, więc zgodnie z kalendarzem rozwoju i żywienia niemowląt Gerbera (polecam, jest na stronie tej firmy) już od początku 4 miesiąca przy sztucznym karmieniu można wprowadzać soczki, deserki i jednoskładnikowe warzywa, my zaczeliśmy tydzień wcześniej, ale to z tego względu, że chcę żeby Oliwier "opanował" sztukę jedzenia z łyżeczki i przyzwyczaił się do nowych smaków, bo ja już wkrótce wracam do pracy. Poza tym na razie jest tylko jabłuszko i bacznie obserwuję jego kupy, by mu nie zaszkodzić.

Oj Ola ja uważam że za szybko wprowadzasz nowe pokarmy, maluszek nie ma jeszcze 3 miesięcy , a słoiczki nawet jabłuszko jest po 4 miesiacu, czyli nie jak zacznie czwarty, tylko jak skończy czwarty miesiąc!!!Ale skoro nic sie nie dzieje,...?
Tyle że układ trawienny nie jest jeszcze rozwiniety dobrze u dzidzi w tym wieku... Ale życzę małemu smacznego skoro mu smakuje!!!:-)

gerber ma produktyu - po4 miesiącu czyli jak skończy 4 w sumie od piątego
a Bobo vita po 5 czyli wychodz na to samo tylko nazewnictwo inne-generalnie powinno się wprowadzać od skończenia 5 miesiąca tak jak nowe mleko 2 :tak:

a ja i tak wczesniej daje :happy: bo mozna kupki regulowac ryżykiem jabłuszkiem i marcheweczka :laugh2:

martka_79 - to zależy od stanowiska, pediatra zalecił powoli wprowadzać stałe pokarmy, mój syn od urodzenia jest karmiony sztucznie i niezły z niego głodomor, poza tym na razie porcje jabłuszka są małe, bo tylko 3-4 łyżeczki a soczku tylko 30 ml, poza tym bacznie obserwuję reakcje na wprowadzane produkty

ola_c2 no oczywiscie, ja nie neguje tylko sie zdziwiłam że tak szybko mozna, Michalina "cyckowa" to zaczęła dostawać inne pokarmy dopiero po piątym miesiącu!!!

No no no dyskusja na całego :-)
Ja własnie odkleiłam się od deski do prasowania buuuuuuuu :-(
Czego najbardziej na świecie nie lubicie robić w domu? Ja właśnie prasowac, mordęga :-( Wszystko inne jakoś ujdzie, ale to praswonia ...... Ozłocę tego kto wymyśli coś do prasowania jak wymyślono zmywarkę do zmywania garów :-)

no właśnie, pediatra też mnie zdziwił, ale w przypadku dzieci "butelkowych" wprowadzanie stałych pokarmów zaczyna się znacznie szybciej, wiem, że nie negujesz, przecież wymieniamy sobie tu tylko nasze poglądy, nawet w tych kwestiach jest bardzo dużo róznych opinii

reklama
Ja tez nie lubie prasować i tego nie robię:happy::happy::happy:, po prostu nie kupuje ciuchów, które trzeba prasować!!!Małej skończyłam prasować jak miała miesiąc, a mój Darek sam sobie prasuje koszule i mi też czasem cos jak gdzieś wychodzimy, a że nie byliśmy nigdzie od 14 miesięcy:wściekła/y::no::wściekła/y::zawstydzona/y::no::wściekła/y:to deski do prasowania używam do składania prania:happy::happy::happy:!!!

Zmywac nienawidzę (to juz wole prasować) a zmywarki brak:-:)-:)-(
Mi sie poprostu wydaje że meble kuchenne są dla mnie za niskie, nie jestem super wysoka (175cm) ale po minucie nad zlewem bolą mnie plecy....:-:)-:)-(

Do góry