Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
ja do tych pytań chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy w dają znieczulenie zewnątrzopnowe??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie.
Ja mam rodzić 27 lipca... Chciałabym wiedzieć czy potrzeba skierowanie do szpitala...
I ogólnie bardzo bym prosiła o opinie... Jaka tam atmosfera jest strasznie się boję... Leżałam już tam w tym roku na ginekologii i odniosłam pozytywne wrażenie...
Czy sale do porodów są pojedyncze? Czy tylko podzielone jakoś??( wiem ze do porodów rodzinnych jest osobna sala, ale nie wiem jak z normalnym porodem...)
I jak wygląda sytuacja po porodzie? Ma do dyspozycji osobną salę? Czy matka ma przy sobie dziecko cały czas jeśli jest wszystko ok, czy jest ono na osobnej sali ( oddział noworodków)?]
I ta nieszczęsna lewatywa.... Obowiązkowa???
Bardzo proszę o pomoc, bo straszniee się boję...
Ile tak mniej więcej trzymają po porodzie naturalnym?
Witam,
spróbuję odpowiedzieć na Twoje pytania
Tylko że ja miałam planowane cc i pobyt w szpitalu 10 dni przed porodem. Ale skierowanie dostałam od lekarza (miałam się wcześniej zgłosić do szpitala).
Atmosfera super!! Trochę tam czasu spędziłam i mimo mega stresu związanego z porodem i strachem o dzieci bardzo miło wspominam pobyt na oddziale położniczym!
Sale porodowe... jedna sala do porodów rodzinnych, nowiutka i bardzo przyjemna - z wyglądu :-) normalna sala porodowa już nie wygląda tak miło... łóżka porodowe oddzielone od siebie ściankami o wysokości 1,5m - ogólnie niemiłe wrażenie. Jest jeszcze sala operacyjna do cc i fajnie tam było
a po porodzie!! nic się nie liczy tylko zdrowiutkie dzieciątko :-) sale są 4 osobowe, i jest system rooming-in, czyli dziecko przy mamie, ale oczywiście zabierają dzieci jeśli mama nie jest jeszcze w stanie się nim opiekować i pielęgniarki są bardzo pomocne.
Po porodzie naturalnym wypuszczali tak po 2-3 dniach.
Pozdrawiam i życzę szybkiego porodu :-)