reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szkoła rodzenia

reklama
Karlam no ja tak sobie ten piatek wymyslilam, bo potem jest weekend. Ale w sumie zadna roznica. TYlko, ze jak narazie nie wiemy jeszcze nic. Dzwonilam tam, odali mi numer bezposrednio do szkoly rodzenia 32245-65-02, to tak jakby ktos chcial, no ale niestety ta Pani ktora to prowadzi jest na urlopie i mam dzwonic dopiero w czwartek kolo 12. Wiec musimy jeszcze troche sie w cierpliwosc uzbroic.

I co z tą szkołą rodzenia ... qrcze nie zdążymy zbytnio z tym kursem, jak to w takim tempie pójdzie. Zadzwoniłam tam i babka ze szkoły rodzenia ma być tym razem ok 14.00 ... niestety muszę wyjść ... przekręcicie tam, czy jak ?

MariaOla, wiec wydzwanialysmy tam dzisiaj od rana obie?? :-) Ja juz wiem. No wiec z naszych planow nici, poniewaz, polozna powiedziala, ze jezeli o nia chodzi to ona moze przyjsc na 19, ale lekarzy do tego nie przekona, a Ona prwadzi tylko jedne zajecia, a reszta to zajecia z lekarzami. No i podpowiedziala mi, zebysmy ruszyly ten temat z naszymi lekarzami, moze oni cos zdzialaja. Ponoc jeden z wykladow ma ordynator i najlepeij do niego uderzyc, no ale ani ja ani Karlam do niego nie chodzimy, a Ty?(bo jakos mi ucieklo, czy pisalas nazwisko swojego lekarza).
Za to polozna wydaje mi sie naprawde super kobietka po tej rozmowie. teraz jej nie bedzie, dopiero w poniedzialek 9.10 od 8:30 do 11 bedzie pod tym telefonem. Niemam pojecia co robic. Zajecia sa w czwartki na 16.

Ale powiedziala mi na pocieszenie, ze mozemy sie z nia umowic np, 2 tygodnie przed porodem i ona pojdzie z nami do szpitala i na sale porodowa, zeby wszystko pokazac, no ale niewiem czy ta "usluga" jest odplatana. Acha nazywa sie Irena Nowak, jakbyscie chcialy o cos dzwonic, to z nia rozmawiajcie. Sadzac po glosie to raczej starsza babeczka.

hmmm skoro wykladow jest tylko 5 to chyba w ciagu tych prawie 4 miesiecy jakie nam zostaly damy rade pojechac w czwartki... tak mi sie wydaje ;-) tylko szkoda ze te cwiczenia sa na 15 :-( a wlasnie pytalas tez o inne godziny samych cwiczen?:confused: a co do zwiedzania porodowki to ja bardzo chetnie :-) nie sadze by to bylo odplatnie....

Aph, mój gin jest ze Szpitala w Rudzie Śląskiej Goduli i nazywa się Szydełko. Ja tylko dla tych godzin rozważałam jazdy z Wami na Szkołę Rodzenia

A co robimy .... no cóż .... ja będę śmigać do Bytomia, tylko nie wiem jak mój mąż, czy się zerwie z pracy czy nie da rady
Wkurza mnie to, bo wszystkie szkoły jakie obdzwoniłam mają tak wcześnie zajęcia .... wwrrrrryyyy

Wlasnie, te godziny mnie dobijaja. Nikt ni epomyslel chyba, ze czasami ludzie pracuja. Nawet Ci co do 15, to mieliby problem, zeby dojechac na 16. :-(
MariaOla faktycznie pisalas o tej Rudzie Slaskiej.
Karlam ja sobie chyba to daruje, babka mowila, ze na jej wykladzie jest lalka i cwiczy sie jak ja kapac i przewijac, no i ze daje jakies broszurki odnosnie porodu. Pytalam tez, czy jest sens zeby maz jechal, powiedziala, ze w sumie nie ma wykladow dla facetow. Wszystko niby idzie im przekazac. Ja sobie chyba to daruje, chcialam jezdzic przez wzglad na Piotrka. Mysle, ze wybiore sie tylko faktycznie do niej juz przed samym porodem. No chyba, ze jeszcze cos zalatwimy, zeby bylo pozniej.

reklama
a ja sie jednak wybiore :-) zawsze przekazanie wiadomosciz wykladow nie jest tak dobitne jak samodzielne ich wysluchanie, a poza tym dlaczego niby tam nie ma nic dla mezczyzn, mysle ze powinni tyle samo wiedziec co kobiety :-)

Do góry