reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szkoła rodzenia

MariaOla nie przepraszaj ;-) fakt mnei te godziny tez srendio pasuja, owszem u mnie jest tak ze Pawel bedzi emogl ten jeden dzien w tygodniu isc wczesniej do pracy i wyjsc wczesniej, w szkoda ze te cwiczenia na 15 bo to juz bysmy czesciej chcieli chodzic :-( niestety jak narazie nie znalazlam niczego w pozniejszych godzinach :-( nawt jak w necie pisze ze na 18 to tak naprawde jest na 16 :-( nie dowiadywalam sie jeszcze w moim miescie czyli w Zabrzu ale chyba jest tak samo :-(

reklama
MariaOla,z tym, ze to sie na nic nie przydaje, to powtarzalam slowa moich znajomych, ktore ta szkole przeszly, a potem okazalo sie ze jest zupelnie inaczej niz tam mowia. :no: POdejrzewam, ze tez pewniej bym sie czula jakbym przeszla ta szkole, ale jednak wydaje mi si, ze bardziej przydatna bedzie ona dla mojego Piotrka niz dla mnie. A On jak narazie jest do niej na anty, tzn. chodzilby ze mna, ale jakos specjalnie sie nie pali do tego :-( , przy porodzie chce byc, ale ta szkola to jest dla bab, tak stwierdzil. WYdaje mi sie, ze poprostu sie tego boi, a jest raczej facetem-twardzielem i dlatego takie rzeczy mi opowiada. Nawet do lekarza nie chce ze mna isc, bo tam same kobiety chodza, a jak sie spytalam czy nie chce dzidzi zobaczyc, to stwierdzil, ze zobaczy jak sie urodzi. :tak: Wiem, ze napewno bardzo by sie uciesyzl, jakby zobaczyl na USG, ale jak mam go na to namowic??? Sorki, ze tak od tematu odbieglam ale jak zaczelam pisac, to skonczyc nie moge ;-)

Aph jakos tak mi sie smutno zrobilo po przeczytaniu Twojego posta :sick: :nerd: :-( przyszly tatus chyba nie wie co traci :-( moj Pawel to od razu do ginekologa ze mna poszedl, byl doslownie na kazdje wizycie nawet jak nie bylo USG, a do szkoly pojdzie bo sam jest ciekawy co i jak.:tak: Zastanawiam sie jak bys mogla namowic swojego twardziela na wizyte u lekarza..... hmmm moze powiedz mu ze to dla Ciebie bardzo wazne i zalezy Ci zeby tam byl, moze zrobi to dla Ciebie a jak zobaczy jaka to frajda patrzyc na dzidzie w brzuszku to nastepnym razem juz sie nie bedzie opieral :-)

a co do szkoly rodzenia to zapytaj go czy bedzie umial wziasc dzidzi na rece i je na przyklad wykapac, moze zrozumie ze te szkoly sa w sumie glownie dla tatusiow hehehe :-D

Karlam, Aph .... tam w tym info pisze, że w inne dni po uzgodnieniu, więc może uzgodnimy sobie na inny dzień i godzinę lub własnie weekend i luzikiem możemy chodzić. Nawet Aph będzie miała łatwiej namówić swoje pana na taką szkołe, do której będą chodziły tylko pary i to znajome.
Co wy na to ?

Karlam, wiem, ze jakbym sie uparla, to poszedlby ze mna, ale jakos nie chce na sile go zmuszac.
MariaOla, to nie jest glupi pomysl :tak: ja tam jestem za. Tylko ciekawe, czy to tak idzie zalatwic i jakie wtedy sa koszty??

Zajęcia w czwartki od 18 do 19, w pozostałe dni wg indywidualnych uzgodnień. W grupie 1-5 par.

Sami piszą o możliwości uzgodnienia .... A może jeszcze jakaś para też by chciała w innych godzinach lub w weekend ?? Karlam, zaryzykujmy, a nóż widelec ;)
Ja już rozmawiałam z Jarkiem i my byśmy się pisali ... 99 pln to nie majątek, nawet gdyby miało to kosztować więcej.

W sumie ze mna do lekarza chodze jeszcze 2 dziewczyny co maja termin tez na styczen, moze tez by sie skusily, byloby nas 5, wiec wtedy jest normalna grupa, wg tego co pisza. W poniedzialek bede u mamy to moge zadzwonic i zapytac, chyba ze wczesniej sie czegos dowiecie, to dajcie znac.

Hmmm, z moim chlopkiem bedzie jeszcze jeden maly problem, bo On jest sedzia pilkarskim i w weekendy ma mecze, przewaznie okolo 15 musi wyjezdzac z domu. Jakie godziny by Wam pasowaly? I jakie dni? U mnie albo weekendy rano, tzn tak zebym najdalej na ta 14 byla w domu, albo w tygodniu po 18.

reklama
Do góry