asiorek1980
Mamy styczniowe 2007
aph tak jak pisze Kamila jeżeli chorobowe byłoby dłuższe niż 182 dni to jeżeli takiego wniosku o zas. rehabilitacyjny by się nie złożyło to po tych 182 dniach zus nie płaci chorobowego tylko przechodzisz na macierzyńskie(niezależnie od tego czy urodziłaś już czy nie )... zasiłek reh. jest jakby przedłużeniem tego okresu (tak jak należy) czyli dopiero jak urodzisz pzechodzisz na macierzyńskie a nie po 182 dniach. ufff czy coś z tego co tu napisałam można zrozumieć? wysyła się do pracy takie druczki, żeby wypełnili, lekarz też wypisuje takie zaświadczenie i składa się to w Zusie podobno 6tygodni przed skończeniem tych nieszczęsnymi 182 dni. Ja jestem na chorobowym już od czerwca więc byłabym prawie miesiąc w plecy, gdyby nie ten zasiłek. Właśnie wysłałam druki do pracy i czekam na odesłanie. A swoją drogą piękne jest to, że ja dowiedziałam się o tym zupełnie niechcący - nikt mnie nie informował (w sumie to w moim interesie) ale jakby się człowiek sam tą sprawą nie zajął to nikt Cie sam nie poinformuje... (lekarz, zakład pracy) przynajmniej tak było u mnie.:-(