reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szkoła rodzenia

Kamila ... to trzymaj się jakoś na tym PORODZIE :-D

Aph .... jest jedno ćwiczenie dla leniuszków, które możesz wykonywać siedząn na bb ... zzaciskasz mięśnie macicy na ok. 8 sekund i rozluźniasz i znowu i znowu i tak przez 10 min. To się nazywa ćwiczenia Kegla, czytałam o tym w portalu babyboom.

Te ćwiczenia u mnie to wszystko co nie jest teorią, a więc także zajęcia z pielęgnacji, oddychania przy porodzie, no i skakanie po piłce .... co jeszcze ... niewiem, ale się dowiem :-p

reklama
Monika juz masz dokumenty?? U mnie ni widu, ni slychu o nich. Chyba sie jutro przejde zapytac jak daleko sa z nimi, bo kurcze, nie usmiecha mi sie macierzynskie od grudnia. :-(

Aph dostałam je już dwa tygodnie temu, ale dowiedziałam się, że nie muszę ich im odsyłać na gwałtu rety. Mogę poczekać do następnej wizyty u lekarza (mam ją teraz w środę) i dopiero wtedy im przesłać. Oni w kadrach chyba wolą wcześniej wszystko zacząć załatwiać, a nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Zresztą nie mam pojęcia ile w całym banku jest ciężarnych kobiet ;-) Pewnie nie ja jedna :-)

Ja jestem na L4 od 12 czerwca. Przy ostatniej wizycie to mój ginek poinformował mnie o konieczności rozpoczęcia kolekcjonowania dokumentow do zasiłku rehabilitacyjnego. A że kadry w moim przypadku stanowię ja sama, więc musialam sie o nie sama zatroszczyć. Do owych 182 dni mam jeszcze 8 tyg. wobec czego przy najbliższej wizycie doktor wypelni formularze. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa ewentualnej komisji lekarskiej - bo cos mi babeczka w Zusie w Gdańsku mówila, zebym poza tymi druczkami napisala jesczze pisemko o ustanowienie ewentualnej komisji lekarskiej w Gdańsku (mimo miejsca zamieszkania podegam ze względu na zameldowanie pod ZUS w Zabrzu).

Slyszalyscie coś o takowej komisji czy też to tylko pro forma?

Abeja moja kadrowa powiedziała mi, że czasami tylko wołają ciężarówki na taką komisję. Kadrową mam w centrali w Poznaniu i nie wiem jak to faktycznie u nich bywa. Ale u nas w Pile faktycznie żadko ciągają ciężarne. A jeśli już się zdarzy to zadają pytania typu: jak się czuje, który to tydzień, dlaczego jest na zwolnieniu. I nic poza tym. Tak mi mówiła koleżanka, która była na takowej komisji. Nie wiem jak jest u was ale ponoć są takie przepisy, że lekarz czy przychodnia musi pobrać 30 zł za wydanie opinii/zaświadczenia lekarskiego. Przynajmniej w mojej przychodni tak jest. Jutro idę na kontrolę to się przekonam.

Jutro ide po moje dokumenty. A w poniedzialek do lekarza, ciekawe czy On to na miejscu wypelnia czy mu sie to zostawia i potem odbiera?? No i potem jeszcze do ZUSu. Od poniedzialku bede miala te 6 tygodni, rowniutenko, mam nadzieje, ze sie jakos z tym uwine i bedzie ok. :sorry2:

reklama
Do góry