reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie przeciw Covid dla dzieci 5-11 lat. Zaszczepicie?

Tak na marginesie, szczepionka powstrzymuje infekcje :) Znów nieprawda. Powiedz mi jakich badań sobie życzysz, a wkleję Ci odpowiednie źródło :)

Wprowadzenie starego typu szczepionek trwało około 10-15 lat. To jest cała procedura od zera. Szczepionki na Covid potrzebowały w zasadzie kilku ostatnich faz, które zostały usprawnione.

reklama
Jak bardzo trzeba być ograniczonym, żeby nie przyjmować do wiadomości, że szczepionki NIE POWODUJĄ „działań długofalowych” i nie mają skutków z zapłonem opóźnionym o 10 lat. Szczepienie dzieci (nawet sezonowe) to nie jest długotrwała terapia lekiem. To 0,3 - 0,6 ml.

Czy Ty masz świadomość kiedy zaczęła się pandemia, a kiedy rozpoczęto badania na grupach kontrolnych? Kiedy udało się wyizolować DNA wirusa? Powiedz mi :)

Ja jestem w pełni zaszczepiona.

Nie rozumiesz, że cały czas trwają badania? Że w zależności od kraju od 10% do 35% ciężarnych szczepi się w trakcie ciąży i stanowią realną grupę do badań. Właśnie w ten dziwny sposób osoby przeciwne szczepieniom przyswajają informację. Niby coś czytają, ale nie do końca :) Skoro na świecie już kilka miliardów ludzi zostało zaszczepionych, w tym ogromna grupa ciężarnych i dzieci to jest to w tym momencie jeden z najlepiej przebadanych preparatów na świecie.

Jesli kilka miliardów ludzi wyraziło dobra wole zaszczepienia to jest to ich decyzja a nie moja. Jeśli ciezarne chcą się szczepić to ich sprawa. A jak nie chcą to potrafie to zrozumieć.
W swoim zacietrzewieniu nadinterpretujesz. Kto ci powiedział, ze jestem przeciwna szczepieniom? Nikt. Wymyśliłaś to sobie. Mam dzieci poszczepione tym, z czym czułam się bezpiecznie. A jak uważam, ze nie mogę czemuś ufać to nie będę swoich dzieci narażać. Ktoś kto podejmuje inne decyzje ma do tego prawo tak samo jak ja.
Oswiec mnie, kiedy rozpoczęto badania na grupach kontrolnych? Potraktuj to jako ćwiczenie w przekonywaniu niedowiarka. :)

Tak na marginesie, szczepionka powstrzymuje infekcje :) Znów nieprawda. Powiedz mi jakich badań sobie życzysz, a wkleję Ci odpowiednie źródło :)

Wprowadzenie starego typu szczepionek trwało około 10-15 lat. To jest cała procedura od zera. Szczepionki na Covid potrzebowały w zasadzie kilku ostatnich faz, które zostały usprawnione.

Chce linka do badań, które twierdzą, ze jak ja się zaszczepie to już nikogo innego nie zaraze. Takie cos byłoby dobre na początek…

Hehe, jak fajnie uciekasz od odpowiedzi :) To są właśnie bardzo łatwo dostępne informacje, które możesz zdobyć w 5 minut z rzetelnych źródeł naukowych jak Lancet czy Pubmed :) Najlepiej jakbyś poczytała tam więcej :) To jest wątek o szczepieniach przeciw Covid i z Twoich wypowiedzi łatwo wywnioskować, że tym szczepieniom jesteś przeciwna :)

Ja się dziwię, że te osoby biorą Rutinoscorbin, czy Apap....skąd wiadomo, czy za 5 lat trzecia ręka im nie wyrośnie od tego:frown:

Ale nadal…tomoja własna decyzja czy ten Apap wezmę czy nie. Nie ma masowej kampanii pt „Bierz Apap”!
Dzisiejsze statystyki; liczba osób, które dzisiaj wzięły Apap to 9999.
Liczba osób, które zmarły z powodu wzięcia zapału 1278.
Chcesz jechać na wakacje? Zrób dwutygodniowa kuracje Apapem. A jak nie to 14 dni izolacji plus kara.

reklama
Odwazna jesteś.
Przy tym co wyprawia nasz kochany rząd brak jakichkolwiek watpliwosci co do jego dobrych zamiarów, można uznać, za ciezke szaleństwo skrzyżowane z totalna beztroska.
A co ma do szczepień na covid nasz rząd ?
Gdyby PIS produkował szczepionki bym ich kijem przez szmatę nie tknęła. Na szczęście, tak nie jest i to bardzo dobre bardzo bezpieczne preparaty.

Do góry