reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie na covid w trakcie ciąży

Nie masz pojęcia jak to wygląda. W dobie kwarantanny narodowej siedzą po 300 osób w jednej sali, kiedy jeszcze nie było szczepień. Szkoda, że wtedy nie widzą ryzyka. Każdy z nich jest dobrze przebadany przy przyjęciu do służby, później może wystąpić wszystko.. nie każda choroba kładzie na łóżko czy na wózek inwalidzki. Można być sprawnym, inteligentnym gościem z nagłymi przeciwskazaniami. Nie będę tego tłumaczyć, bo szkoda moich nerwów.
W takim razie tak - trzeba się zwolnić. Zostaną same stare upasle wyjadacze ;) obrona kraju gwarantowana.

Panie w urzędzie w takim razie też powinny być zwalniane, w marketach również. Narażają równie dobrze.
Akurat mam pojęcie :) Plus kilka osób niezaszczepionych w zespole. Jedyną konsekwencją jest ban na wyjazdy. Ba - 3 z nich chciały się zaszczepić a nie zostały zakwalifikowane przez lekarza. Aaa i jeszcze jedno - ograniczanie wyjazdów niezaszczepionym to nie jest żadna covidowa nowość. Nikt że znanych mi przypadków jeszcze nie pojechał na misję bez żółtej książeczki ani na SERE bez profilaktyki KZM.

reklama
to dlaczego żołnierze razem z policjantami sprawdzali ludzi na kwarantannie i pracowali w szpitalach/punktach pobrań?
Dlatego, że taki był rozkaz. Medycy traktowali ich jak niepotrzebny przedmiot. Meldowali również ile jest osób z covidem, bo najwyraźniej wojsko chciało mieć swoje statystyki - oczywiście takie które przekazał szpital ;D tym właśnie zajmował się mój mąż. To co opowiadał, nie mieści się nawet pod czapka. Gdybyś miała wiedzę, co tam się dzieje, to nie zadawalabys takich pytań.

Bardzo słabe konsekwencje w takim razie masz w "zespole" skoro nie potrafisz zrozumieć wizji zwolnienia z pracy.

Jeśli chodzi o wojsko to pracy jest po łokcie. Tylko na miejscu za normalne stawki. Nikt nie wydala ze służby niezaszczepionych.
Chyba nie czytasz ze zrozumieniem. Mówię właśnie o pracy w Polsce za "normalne" stawki. Poczekaj na czas przedłużania kontraktów. Każdy musiał przedstawić na pismie czy chce czy nie i dlaczego. Na pęczki.. skoro tak uważasz, ok. ale chętnych coraz mniej. Na misję jeżdżą ciągle te same osoby. To jest kolesiostwo. Skoro znasz te strukturę to totalnie nie wiem gdzie Ty żyjesz skoro masz na ten temat tak miłe zdanie.

Zdanie które zacytowałas odnosiłam do wszystkich zawodów, po Twojej wypowiedzi.

Przy szczepieniu mojego chlopa nie było lekarza tylko ratownik medyczny. Zadzwonił do koleżanki lekarki - pfizerem go.. także chyba żyjemy w innym świecie.

Chyba nie czytasz ze zrozumieniem. Mówię właśnie o pracy w Polsce za "normalne" stawki. Poczekaj na czas przedłużania kontraktów. Każdy musiał przedstawić na pismie czy chce czy nie i dlaczego. Na pęczki.. skoro tak uważasz, ok. ale chętnych coraz mniej. Na misję jeżdżą ciągle te same osoby. To jest kolesiostwo. Skoro znasz te strukturę to totalnie nie wiem gdzie Ty żyjesz skoro masz na ten temat tak miłe zdanie.

Ja ostatnio bylam u stomatologa to musialam zaznaczyć czy jestem szczepiona... Nie zaznaczyłam nic to Pani mnie cofnęła i kazala uzupełnić

Przy szczepieniu mojego chlopa nie było lekarza tylko ratownik medyczny. Zadzwonił do koleżanki lekarki - pfizerem go.. także chyba żyjemy w innym świecie.
Po prostu nie widzę związku między pandemią i szczepieniami a patologiami w WP, które narastają od lat. A przez ostatnie 6 to już w ogóle w zastraszajacym tempie we wszystkich instytucjach państwowych. Tylko nie rozumiem, dlaczego czynić z tego argument przeciwko szczepieniom.

Po prostu nie widzę związku między pandemią i szczepieniami a patologiami w WP, które narastają od lat. A przez ostatnie 6 to już w ogóle w zastraszajacym tempie we wszystkich instytucjach państwowych. Tylko nie rozumiem, dlaczego czynić z tego argument przeciwko szczepieniom.
Ty serio nie czytasz. Cofnij proszę i sprawdź moje stanowisko, bo chyba nie ma co dalej tego ciągnąć, skoro dla Ciebie obowiązkowe szczepienia ludzi którzy nie mają przeciwskazan, zamiast wolna polka bez kontroli medycznej jest argumentem przeciw.

reklama
Do góry