W teorii, ale czemu lekarze nie chcą zgłaszać?Każdy rozstrój zdrowia w ciągu 28 dni od podania szczepienia. Nie trzeba potwierdzać związku wystarczy korelacja czasowa.
reklama
G
gość _199
Gość
Biologia jest przez jeden rok jeżeli pójdziesz do klasu np. mat fiz. Chodzi o to by skupiać się na przedmiotach, których chcemy się uczyć. Dzięki braku biologii, chemii i fizyki miał 10 h matematyki i geografii.Serio teraz bilogia to tylko przez jeden rok? Ja to stara jestem, a dzieci jeszcze nie chodzą do szkoły.
Nie chodziłam na religię na pierwszym zebraniu rodzice dostali kartkę, że wyrażają zgodę na chodzenie na religię. Nie było odgórnie narzucone, że wyrażają.Skończmy z fikcją „nieobowiązkowej” religii (z
Ok, mnie bardziej chodziło o podstawówkę. Jak ktoś wybiera szkołe średnią o danym profilu to wg mnie lepiej skupić się na profilowych przedmiotach. Podobnie jak na studiach.Biologia jest przez jeden rok jeżeli pójdziesz do klasu np. mat fiz. Chodzi o to by skupiać się na przedmiotach, których chcemy się uczyć. Dzięki braku biologii, chemii i fizyki miał 10 h matematyki i geografii.
Nie chodziłam na religię na pierwszym zebraniu rodzice dostali kartkę, że wyrażają zgodę na chodzenie na religię. Nie było odgórnie narzucone, że wyrażają.
B
BBP
Gość
Chodzi o to by skupiać się na przedmiotach, których chcemy się uczyć i dlatego najwiecej jest religii?Biologia jest przez jeden rok jeżeli pójdziesz do klasu np. mat fiz. Chodzi o to by skupiać się na przedmiotach, których chcemy się uczyć. Dzięki braku biologii, chemii i fizyki miał 10 h matematyki i geografii.
Nie chodziłam na religię na pierwszym zebraniu rodzice dostali kartkę, że wyrażają zgodę na chodzenie na religię. Nie było odgórnie narzucone, że wyrażają.
Brzmi jak postępowa szkoła. Nie w każdej tak jest. Natomiast w każdej jest etat a nawet kilka (!) dla katechetów finansowanych z publicznych pieniędzy. Klasy profilowane to swoją drogą też nieporozumienie, ale przyjmując ten niedorzeczny status quo to wytłumaczcie mi skoro fizyka nie wpisuje się w „profil medyczny” to co tam robi religia? Religia jest przedmiotem domyślnym dla każdego profilu.
wszedziekolwiek
Zaciekawiona BB
Siatka godzin w podstawówce, zwróć uwagę na to, ile jest godzin religii proporcjonalnie do fizyki, chemii, geografii czy informatyki.Ok, mnie bardziej chodziło o podstawówkę. Jak ktoś wybiera szkołe średnią o danym profilu to wg mnie lepiej skupić się na profilowych przedmiotach. Podobnie jak na studiach.
Załączniki
frez.ja1987
Fanka BB :)
ZgrozaSiatka godzin w podstawówce, zwróć uwagę na to, ile jest godzin religii proporcjonalnie do fizyki, chemii, geografii czy informatyki.
wszedziekolwiek
Zaciekawiona BB
To prawda, ale od tematu wątku to w sumie odleciałam już gruboZgroza
frez.ja1987
Fanka BB :)
TrochęTo prawda, ale od tematu wątku to w sumie odleciałam już grubo
reklama
B
BBP
Gość
Chociaż ja byłam w ekonomiku i zdawałam mature z biologii.
U nas religia była pierwsza lub ostatnia.
Fajnie, że mogłaś się z religii zerwać. Większość (i to porażająca) uczniów nie ma takiej możliwości. Naprawdę było to sprawdzane przez różne organizacje i te raporty są jednoznaczne. I to, że pojedyncze osoby mają inne doświadczenia (na przykład religie na skrajnych godzinach albo mogły się łatwo wypisać) nic nie zmienia. To tak jakby twierdzić, że SMA 1 nie jest śmiertelne, bo ktoś dożył dorosłości.