reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie na covid w trakcie ciąży

reklama
Witam :) jak po drugiej dawce ?
Hej, w porządku :) oprócz bólu ręki i lekkiego osłabienia wczoraj - wszystko gra! Tylko dzidzior jakiś taki wkurzony na zdjęciu 🤭

Załączniki

• IMG_20210716_174605~2.jpg
    IMG_20210716_174605~2.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 109
Dołączam do grona zaszczepionych 2 dawkami (Phizer).

1sza w 24 tygodniu ciąży = silny ból ręki przez dobę, 2ga w 28 tygodniu ciąży osłabienie organizmu, przez popołudnie czułam się, jakbym miała grypę, ale bez gorączki.

Ale niestety potem dostałam półpaśca (może był jakiś związek, ale osłabienie ciążą było głównym powodem). Szybko zareagowałam i już jest ok.

Mimo wszystko zaszczepiłabym się jeszcze raz, cieszę się, że mam to już z głowy i mogę spać spokojnie 😉

Który tydzień? :) ja mam za tydzień szcepienie i troszkę się stresuje aleczytajac takie informacje jest mi łatwiej:))
Ojjjj bedzie charakterek :D
23 :) też się denerwowałam, czytałam, konsultowałam, rozumiem to! Ale jako otuchę dodam, że drugą dawką szczepiła mnie położna, która pogratulowała mi rozsądnej decyzji i powiedziała, że serce jej pękało jak oglądała ciężarne pod tlenem i dziewczyny przewożone prosto z porodówki na oddział covidowy. Decyzja niełatwa, ale pomyślałam sobie, że zrobiłam wszystko żeby nas ochronić, kiedy w listopadzie przyjdzie pójść do szpitala :)

Dołączam do grona zaszczepionych 2 dawkami (Phizer).

1sza w 24 tygodniu ciąży = silny ból ręki przez dobę, 2ga w 28 tygodniu ciąży osłabienie organizmu, przez popołudnie czułam się, jakbym miała grypę, ale bez gorączki.

Ale niestety potem dostałam półpaśca (może był jakiś związek, ale osłabienie ciążą było głównym powodem). Szybko zareagowałam i już jest ok.

Mimo wszystko zaszczepiłabym się jeszcze raz, cieszę się, że mam to już z głowy i mogę spać spokojnie 😉
U mnie dzisiaj pierwsza dawka. 20 tc też mi towarzyszy ból ręki i to dość silny. Miejmy nadzieje że tylko to i szybko przejdzie i oby tylko na tym się skończyło 🙂

U mnie dzisiaj pierwsza dawka. 20 tc też mi towarzyszy ból ręki i to dość silny. Miejmy nadzieje że tylko to i szybko przejdzie i oby tylko na tym się skończyło 🙂
U mnie też po pierwszej był tylko bol ręki dosyć mocny bo przez 2 lub 3 dni nie mogłam podnieść w ogóle.. takimega zakwas. Oby przy drugiej też tylko na tym się skończyło:)

reklama
23 :) też się denerwowałam, czytałam, konsultowałam, rozumiem to! Ale jako otuchę dodam, że drugą dawką szczepiła mnie położna, która pogratulowała mi rozsądnej decyzji i powiedziała, że serce jej pękało jak oglądała ciężarne pod tlenem i dziewczyny przewożone prosto z porodówki na oddział covidowy. Decyzja niełatwa, ale pomyślałam sobie, że zrobiłam wszystko żeby nas ochronić, kiedy w listopadzie przyjdzie pójść do szpitala :)
Podczas mojego 1 szzcepienia ratownik widział że jestem zestresowana ale od razu powiedział mi tak : jeśli ma Pani jakieś obawy to ja powiem Pani tylko tyle, że szzcepienie w ciazy to bardzo dobry wybór.
Więc wydaje mi się że pracownik służby zdrowia widział różne przypadki... :)

Do góry