reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia

Z tego co pamietam (nie zagladalam do ksiazeczek) to u nas pneumokoki byly w standardowych szczepieniach a wiec 3 dawki (po jednej w 2,4 i 6 miesiacu). Meningokoki po 14 miesiacu 1 dawka a druga przed ukonczeniem 2 roku zycia. Moj starszy dostal 1 dawke w 14 miesiacu a druga w 15 a z corka czekam na druga dawke do 2 roku zycia (bo skoro nie ma to wiekszego znaczenia to rozciagnelam w czasie).

reklama
Ja to az wstyd sie przyznac ze szczepieniami jestem daleko za murzynami:-) tzn nie mamy wszystkich zrobionych bo jak juz idziemy to zawsze cos:-)

Wznawiam wątek. Wiecie, że w tym roku nasze przedszkolaki maja obowiązkowe szczepienie? Mi już wezwanie przyszło! W szoku, dzwonię do przychodni a Pani, że już wysyłają wezwania i jeszcze 2 razy będą wysyłać, bo rocznik 2006 w 2011 ma obowiązkowe szczepienie na błonicę tężec krztusiec i polio i robia już akcję. Ja tam jeszcze poczekam ;-)

coś mi świta że sa jakieś szczepienia bo jak byłam na szczepieniu z Ulą to mówiła mi pielęgniarka że jak Daniel skończy 5 lat na szczepienie ale mała się rozryczała i tyle sie dowiedziałam

Fusik, pytałam Panią dlaczego teraz już jest wezwanie jak Miki nie ma skończone 5 lat. Dostałam info, że dawniej tak sztywno się tego trzymano, a teraz jakby "rocznikowo".
Sylwia na szczepienia bardzo patrzą przy przyjęciu do szpitala ...

U nas osotanio pani pediatra wspominała, że jak Wojtek skończy 5 lat, to żeby go zapisać na szczepienie. Ale bez pospiechu.

J a właśnie ostatnio widziałam że nasze będą szczepione i muszę się przejść do pani doktor i teraz zaszczepić póki jest zdrowy i póki jestesmy w Pl bo jak na wakacje wyjedziemy to się do nas pielęgniarka nie dodzwoni

reklama
Do góry