Ja ostatnio nic nie czytałam ale to może dlatego, że namiętnie oglądam położne, porodowke i inne programy dla mam ; D Ale przyznam, że mam ochotę przeczytać dobrą książkę. W domu została mi tylko jedna gra o tron ale nie mogę się jakoś za nią zabrać. Może dlatego, że ja czytam raczej innego rodzaju książki. Ale w sumie lepsze to niż nic
reklama
moi_pas
Fanka BB :)
Zaczęłam "W otchłani mroku" Krajewskiego. Czytała któraś z was poprzednie części? Na razie dobrze mi się czyta, ale jestem ciekawa waszych opinii.
edit.
skończyłam, jak ktoś lubi kryminały z historią w tle to polecam, ja mam kilka zastrzeżeń ale w sumie dobrze się czytało, może sięgnę po coś jeszcze.
edit.
skończyłam, jak ktoś lubi kryminały z historią w tle to polecam, ja mam kilka zastrzeżeń ale w sumie dobrze się czytało, może sięgnę po coś jeszcze.
Ostatnia edycja:
Myslalam, ze piszecie tu o ksiazkach dotyczacych dzieci (wychowania itp.). A chcialam w zwiazku z tym polecic ksiazki:
- "The happiest baby on the block", Harvey Karp <-- jak radzic sobie z noworodkami, ktore bardzo duzo placza tzw. "colicky babies"
- “Każde dziecko może nauczyć się spać”, Anette Kast-Zahn, Hartmut Morgenroth <-- pomogla mi, metoda tam opisana, gdy synek (ponad 1.5 roczny) nie chcial spac sam w lozeczku swoim
- "Wychowanie bez porazek", Thomas Gordon <-- bardzo ciekawa ksiazka; zmienila moje podejscie do dziecka
- "Jak uniknac bledow wychowawczych", Osvaldo Poli <-- dosc mocno skupia sie na wychowawcach (matce) i pomaga zrozumiec, ze calkowite poswiecenie (zapomnienie o sobie) dla dziecka jest szkodliwe dla wszystkich; dopiero na koniec lektury ja docenilam
Bardzo polecam przeczytanie tych ksiazek.
- "The happiest baby on the block", Harvey Karp <-- jak radzic sobie z noworodkami, ktore bardzo duzo placza tzw. "colicky babies"
- “Każde dziecko może nauczyć się spać”, Anette Kast-Zahn, Hartmut Morgenroth <-- pomogla mi, metoda tam opisana, gdy synek (ponad 1.5 roczny) nie chcial spac sam w lozeczku swoim
- "Wychowanie bez porazek", Thomas Gordon <-- bardzo ciekawa ksiazka; zmienila moje podejscie do dziecka
- "Jak uniknac bledow wychowawczych", Osvaldo Poli <-- dosc mocno skupia sie na wychowawcach (matce) i pomaga zrozumiec, ze calkowite poswiecenie (zapomnienie o sobie) dla dziecka jest szkodliwe dla wszystkich; dopiero na koniec lektury ja docenilam
Bardzo polecam przeczytanie tych ksiazek.
moi_pas
ameryka - myślę, ze jak najbardziej można polecać też książki dzieckowe
Jeśli chodzi o Harvey'a Karpa to polski tytuł "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy", przeglądałam w księgarni, ale wstrzymałam się bo a nóż trafi się spokojne dziecko, jak tylko będą jakieś problemy z płaczem, kolką to pewnie zastanowię się nad kupnem. O trikach ze spowijaniem i szumieniem słyszałam już zresztą...
Ja na razie dostałam od przyjaciółki Zawitkowskiego "Mamo, tato co ty na to" i "Język niemowląt" Tracey Hogg - takie podstawy dla zielonych, dopiero zaczęłam czytać wiec jeszcze nie mam pełnego obrazu;-)
Jeśli chodzi o Harvey'a Karpa to polski tytuł "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy", przeglądałam w księgarni, ale wstrzymałam się bo a nóż trafi się spokojne dziecko, jak tylko będą jakieś problemy z płaczem, kolką to pewnie zastanowię się nad kupnem. O trikach ze spowijaniem i szumieniem słyszałam już zresztą...
Ja na razie dostałam od przyjaciółki Zawitkowskiego "Mamo, tato co ty na to" i "Język niemowląt" Tracey Hogg - takie podstawy dla zielonych, dopiero zaczęłam czytać wiec jeszcze nie mam pełnego obrazu;-)
agata1991
"Piekło Gabriela" i "Ekstaza Gabriela". Czytałam i polecam tym z Was, które lubią delikatne romansidła z nutką erotyzmu
Bestyja :P
Administrator
O widzę,że Wasz temat się idealnie wpasowuje w pytanie douli Gosi Boreckiej :-)
Może zechcecie się z nią podzielić swoimi ulubionymi lekturami?
książki, książki dla matek!
Może zechcecie się z nią podzielić swoimi ulubionymi lekturami?
książki, książki dla matek!
Ja za namową męża zaczęłam czytać Limes Inferior - Zajdel Janusz A. za 22,99 zł | Książki empik.com
póki co jestem zadowolona
póki co jestem zadowolona
reklama
agata1991
To może Ojca Chrzestnego ;P
reklama
Podziel się: