reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

ja nie szczepiłam na pneumokoki i staram się nie nakręcać
tak jak staram się nie nakręcać tym, że Leoś dostał 2 dawki Euvaxu z tej wycofanej serii
....ehhhh

reklama
a my pneumokoki z uwagi na Gosię, bo od września do przedszkola i pewnie nie raz jakiegoś tyfusa nam przywlecze:baffled:
Najlepsze, że Gosię szczepiłam teraz - jedna dawka i po sprawie. A Bartek, że malutki, to chyba ze 3 te dawki będą, a ta szczepionka coś koło 200zł:wściekła/y: powinna być refundowana

Ja też młodego szczepiłam na wszystko z uwagi na to, że Zosia przedszkolak więc różne syfy przynosi do domu. Natomiast jak Zosia była mała to byłam z nią sama wiec tylko 5w1 i rotawirus a dopiero przed pójściem do przedszkola pneumo i meningokoki dostała, no i teraz po urodzeniu się Franka zaszczepiłam ją na ospę wietrzną.
Ale fakt, że mogłyby te szczepionki być tańsze, pierwsze 2 szczepienia (5w1+rota+pneumo) kosztowały mnie po 760 zł:baffled: teraz będzie już troche taniej bo rota juz odpada...

Nef pnemokoki to chyba 300zł kosztują (nie pamiętam dokładnie ale tam by mi z rachunków wychodziło ;-) )

kochane... tanio macie :-D ja za 5 w 1 + pneumo płace 487 zł (156+331) hmmm do tego dochodzi WZWB w 7 miesiącu jeszcze raz...

ale pocieszam się że to już ostatnie kłucie w tym miesiącu i przerwa dość długa na podratowanie budżetu :-D

reklama
Ja zdecydowałam się na 5 w 1 i już nie szczepie na pneumo ani rota bo za dużo obaw mam eh ale i tak trafiłam na tą trafna szczepionkę 21 sierpnia mam następne szczepienie ciekawe co mi powiedzą

Do góry