reklama
Mama Stacha
&Franka&Janka
Ja dzisiaj szczepiłam, WZW B państwową + 5 w 1 (130zł). Nad dodatkowymi ciągle się wahamy. Kolega M bardzo nas namawia na menigokoki bo jego 4-letni synek zachorował i bardzo źle to się toczy (dostał obrzęku mózgu, gdyby nie dojechali na czas do szpitala dziecko by zmarło, a teraz ma inne problemy, np. z serduszkiem). Pediatra z kolei naciska na rota (koszt 350zł), ale Franek praktycznie zawsze ulewa i boję się czy jej nie zwróci, teraz się wstrzymałam, ale do 12 marca muszę podjąć decyzję.
aga6671
Mama Hani i Tomka
Ja dzisiaj szczepiłam, WZW B państwową + 5 w 1 (130zł). Nad dodatkowymi ciągle się wahamy. Kolega M bardzo nas namawia na menigokoki bo jego 4-letni synek zachorował i bardzo źle to się toczy (dostał obrzęku mózgu, gdyby nie dojechali na czas do szpitala dziecko by zmarło, a teraz ma inne problemy, np. z serduszkiem). Pediatra z kolei naciska na rota (koszt 350zł), ale Franek praktycznie zawsze ulewa i boję się czy jej nie zwróci, teraz się wstrzymałam, ale do 12 marca muszę podjąć decyzję.
Nasz pediatra też poleca meningokoki ale po roku
Teraz ważniejsze są pneumokoki
A na menin. po roku jest już jedna dawka więc już i oszczędność!
Hanię też szczepilismyna menin. jak skończyła rok
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
laski ile dawek jest rotawirusow a ile pneumokokow ?? bo ja sie juz gubie !!
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Maja była wczoraj do szczepienia , kupiłam 5 w 1 , a potem zaszczepimy 1 dawka pneumo
Dziewczyny czy po szczepieniu można wyjść na krótkie wietrzenie np na taras, jeśli oczywiście nie ma żadnych objawów typu temperatura?
szczepienie nie jest przecwwskazaniem do wyjscia !!
Pauluś89
Grudzień 2009
Ile u was płacicie za 6 w 1? Bo u mnie 170 i raczej na taką się zdecyduje-wciąż mam traumę po pobieraniu krwi z główki małego i chce ograniczyć wkłucia do minimum
reklama
arabella
Mamy październikowe 2007
laski ile dawek jest rotawirusow a ile pneumokokow ?? bo ja sie juz gubie !!
wg rozpiski mojej pani dr - rota są 2 dawki a o Prevenarze znalazłam to:
Jakie są schematy szczepień?
Podanie nowej szczepionki pneumokokowej jest możliwe począwszy od 2 miesiąca życia /zgodnie z Kalendarzem Szczepień/. Niemowlęta i małe dzieci w wieku poniżej 6 miesięcy otrzymują trzy dawki szczepionki w odstępie przynajmniej 1. miesiąca, a w 2. roku życia czwartą dawkę. Dzieci w wieku 7-11 miesięcy otrzymują dwie dawki w odstępie przynajmniej jednego miesiąca i trzecią dawkę w 2. roku życia. Dzieci w wieku od 12-23 miesięcy otrzymują dwie dawki w odstępie przynajmniej 2 miesięcy. Dzieci w wieku 2-5 lat otrzymują 1 dawkę szczepionki. Proszę spytać lekarza o najodpowiedniejszą dla swojego dziecka metodę szczepienia
A ja dzisiaj zostawiłam 440 zł w przychodni za Hexę i Prevenar. I jak sobie pomyślę, że jeszcze 3 razy mnie to czeka to chyba już na nic więcej nie zaszczepię