reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarzy i zdrowie styczniowych bobasów

dziewczyny dziekuje za kciuki, pomogly, u malego wszytko dobrze, na przyszly tydzien czeka nas usg glowki i mam nadzieje ze to krwawienie juz sie skonczylo

reklama
Dona super!!! :-)

my jutro na 11 wizyta, boję się straszliwie bo wczoraj naczytałam się głupot o stopach końsko szpotawych ehhh, mam nadzieję że gipsy i szyny ominą mojego synka :(

Vinga nie martw się na zapas. mam nadzieję ze napiszesz jutro że wszystko jest ok, trzymam kciuki

Byłam dzis z małym u okulisty, zaropili oczka, nawet nie zauwazyl i nie zaplakal, dopero przy badaniu troszke poplakam, na szczescie w badaniu nic zlego nie wyszlo ale ze wzgledu na to ze to wczesniak znowu mamy zlecone kolejne badnie, tym razem usg oka zeby sprawdzic czy odpowiednio oko jest unerwione, juz mnie to wkurza ze nie potrafia wszystkiego zrobic w jednym miejscu. mam skierowanie na to usg do katowic ale oczywiscie nie umiem sie tam dodzwonic, bede probowala rano w poniedzialek.

Fifka super ze u neurologa wszytko ok

Ostatnia edycja:
Z ta waga to jest roznie...tzn z przybieraniem... Ja tez slyszalam ze dziecko powinno przybierac od 150 do 250g na tydzien...ale...No wlasnie- to ale polega na tym ze to zakezy od wagi urodzeniowej dziecka i to juz w jakichs procentach sie podaje. Bo trudno oczekiwać ze dzidzia z waga np. 2500g bedzie przybierac tak jak dzidzia z waga 4600.

Mój kaspus wazy juz 4500g :D wiec duzy chlopak rosnie ;) ale mam problem z najstarsza córka ... niemoge nigdzie wyczytac co to moze znaczyc ze ma ona jedno ramie wyzej a drugie nizej ehhh .. a wizyta u ortopedy taaaaakkk .. odległa...

Mój mały miał 3430g nie spadł nic z wagi bo był pod kroplówka ale już ma 3880 :)
Żółtaczka była 20,5 jest 2 czyli boooosko
No ale teraz anemia 10 musi mieć 13 wiec leczymy

Pustiszi wezmie troszke żelaza i anemia przejdzie, a praktycznie wszystkie niemowlaczki maja anemie po jakims czasie

Kajtek mysle tak samo jak Vinga ze to skolioza moze byc, popros zeby córka stanela przodem do ciebie z rekami wzdłuż tułowia i przyjrzyj sie trójkatom jakie tworza sie miedzy opuszczonymi rękami a tułowiem. przyjrzyj sie czyli sprawdz czy sa one takie same, jezeli jednej jest wiekszy od drugiego to na sto procent skolioza, ale jej przyczyna moze byc rozna. tak że ortopeda czy lekarz rehabilitacji niestety bedzie ci potrzebny, chyba ze w szkole macie rehabilitanta albo kogos kto ukonczyl kurs gimnastyki korekcyjnej to mógly ci wstepnie postwic diagnoze i lepiej pokierowac

Anbas a wiesz że te małe dzieci paradoksalnie zazwyczaj szybciej rosną? :-D

Pustiszi świetnie że te żółtaczka przeszła!! To naprawdę dobra wiadomość!

Adrian przystopował z wagą... jak w pierwszym miesiącu przybrał po 400g tygodniowo tak teraz już tylko 210g... ale i tak dobrze jak na mojego kurdupelka :-D

Idziemy w następny tygodniu na szczepienie

reklama
ja tez mialam isc 3,02 na szczepienie no ale niestety na usg głowki dostalam termin dopiero na 10,02 a lekarka od jego wyniku uzaleznia dopuszczenie do szczepienia wiec troszke nam sie to w czasie odsunie. a to wy w sumie Fifka pozno macie to szczepienie bo to sie robi 6 tygodni od popredniego, ale pewno dlatego ze wczesniak to inne terminy macie.

ja nie wiem ile moj przybiera na tydzien bo jak go waze to raz wazy wiecej raz mniej wiec trudno stwierdzic a zawsze waze rano bez pampresa, ale wiadomo raz weicej zje raz mniej i czasem wysikany a to wszysto na wadze wychodzi. ale na pewno przybiera bo widze po papulkach i po ubrankach, juz z niektorych zdążył wyrosnąć.

My dzisiaj idziemy na bioderka, trzymajcie kciuki zeby bylo dorze i byla zgoda na noszenie w chuscie bo juz bym chciala sprobowac

Do góry