reklama
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
No to ja mam wcześniaka z 34 tygodnia i nic na ten temat nie wiem bo i moja pediatra i w szpitalu mi mówili ze na pneumokoki mamy tylko darmowe... nawet z naszą pediatrą rozmawiałam jak była u nas na wizycie patronażowej o tych szczepionkach.
Zreszta moje dwie koleżanki które mają wcześniaczki z 30 i 33 tygodnia też miały tylko pneumo...
Zreszta moje dwie koleżanki które mają wcześniaczki z 30 i 33 tygodnia też miały tylko pneumo...
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
A no widzisz... :-) Tak myślałam ze tam coś jeszcze musiało być, bo nawet w tej tabelce Vingi jest zaznaczone tylko pneumo za darmo.
Kasiu i jak maleństwo? Kurcze te wcześniactwo czasem ciągnie się za dzieckiem niestety...
Kasiu i jak maleństwo? Kurcze te wcześniactwo czasem ciągnie się za dzieckiem niestety...
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
Ja szczepię zawsze odpłatnymim- są bardziej oczyszczone... PrZed żłobkiem zaszczepię na pneumokoki, bo im dziecko starsze tym mniej dawek ma podawane. Rota nie szczepię i nigdy nie szczepiłam chłopców a meningo raczej też nie będę szczepić....
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Kasia to się bardzo cieszę :-)
Adrian mimo ze urodzony w listopadzie to tak naprawdę dopiero powinien się urodzić. Będzie się pewnie rozwijał licząc wiek korygowany tak jak inne styczniaki :-) Ale pewnie nadgoni też rownieśników z czasem.
Adrian mimo ze urodzony w listopadzie to tak naprawdę dopiero powinien się urodzić. Będzie się pewnie rozwijał licząc wiek korygowany tak jak inne styczniaki :-) Ale pewnie nadgoni też rownieśników z czasem.
malinka1984
Fanka BB :)
My też będziemy chyba szczepić odpłatnymi.
A jak u Was z ceną? u nas wszystko razem wyjdzie 600 zł
A jak u Was z ceną? u nas wszystko razem wyjdzie 600 zł
G
gość 574
Gość
uuu temat nie dla mnie - jakby któraś nie szczepiła, to wtedy chętnie poczytam,
jedynie powiem z zupełnie innego punktu widzenia kogoś kto przeczytał tomy o szczepionkach i ich działaniu - najbezpieczniejsze szczepionki, jeśli takie są, to nie 6w1, ale pojedyncze...
Rożnicę są spore nawet pomiędzy szczepionką jednej firmy farmaceutycznej, a drugiej. Na NFZ zazwyczaj kupują po prostu najtańsze, niekoniecznie najlepsze
jedynie powiem z zupełnie innego punktu widzenia kogoś kto przeczytał tomy o szczepionkach i ich działaniu - najbezpieczniejsze szczepionki, jeśli takie są, to nie 6w1, ale pojedyncze...
Rożnicę są spore nawet pomiędzy szczepionką jednej firmy farmaceutycznej, a drugiej. Na NFZ zazwyczaj kupują po prostu najtańsze, niekoniecznie najlepsze
reklama
Fajnie, że taki temat się pojawił:-)
Ja już od kilku miesięcy myślę jak to my sie będziemy szczepić, bezpłatnymi czy skojarzonymi póki co jestem za skojarzoną 5 w 1. Nie przekonuje mnie 6 w 1 ponad drugie tyle kosztują a różnią się że mają w składzie na wzw B.
Zaszczepimy na pierwszej wiz 2 wkłuciami a potem już tylko 1. Z pneumokokami zaczekam trochę, może jak skończy 2 latka?
W Polsce tylko pneumokoki dla wcześniaków i to od kilku lat dopiero.
Ja już od kilku miesięcy myślę jak to my sie będziemy szczepić, bezpłatnymi czy skojarzonymi póki co jestem za skojarzoną 5 w 1. Nie przekonuje mnie 6 w 1 ponad drugie tyle kosztują a różnią się że mają w składzie na wzw B.
Zaszczepimy na pierwszej wiz 2 wkłuciami a potem już tylko 1. Z pneumokokami zaczekam trochę, może jak skończy 2 latka?
W Polsce tylko pneumokoki dla wcześniaków i to od kilku lat dopiero.