reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

hej dziewczyny:)Jestem co prawda z watku staraczki by zostac mama w 2011, ale czas dolaczyc do jakiegos miesiaca 2011, z kalkulatora wychodzi termin porodu na 1 marca 2011. Ta moja trzecia fasolinka robi mi psikusy.W ten poniedzialek zaczelam plamic, to nie krew tylko takie jasnobrazowe bardzo skape plamienie, pojechalam na ostry dyzur.tu w Uk w ogole nie przejmuja sie ciaza do 12 tyg, ale jak zobaczyli mnie taka zaplakana, to moze cos ich ruszylo.Sprawdzili wszystko, zrobili bete wyszla ponad 4400, nio i odeslali do domku po stwierdzioli, ze tak moze zdarzyc sie przy zagniezdzaniu.Dzis faktycznie juz w ogole nie ma plemienia, wczoraj juz tez bylo tego po prostu sladowa ilosc, ale skierowali mnie na USG dopochwowe by wykluczyc ciaze pozamaciczna itp. nadal jestem w szoku, ze sie tak przejmuja..Nio i w sumie byloby oki gdyby nie to, ze na monitorze zobaczylam pecherzyk, sliczny, nio ale dzidzi brak, oni twierdz nio i czytalam w necie, ze tak wlasnie wyglada usg w 5 tyg, a byc moze w ciaze zaszlam pozniej i to 4 tyg ciaza i pobrali krew czy beta wzrasta, kazali sie nie martwic bo nadal mam objawy ciazowe, wymioty itp...czekam na jutro i na wyniki bety, poszperalam w necie i sa zdjecia usg z 5 tyg i faktycznie wiekszosc to same pecherzyki...co o tym myslicie?
ps. z poprzednimi moimi kochanymy dzieciaczkami mialam usg w 9 tc i bylo juz widac male fasolki i pewnie to mi w glowie tak zamieszalo...

reklama
hej dziewczyny:)Jestem co prawda z watku staraczki by zostac mama w 2011, ale czas dolaczyc do jakiegos miesiaca 2011, z kalkulatora wychodzi termin porodu na 1 marca 2011. Ta moja trzecia fasolinka robi mi psikusy.W ten poniedzialek zaczelam plamic, to nie krew tylko takie jasnobrazowe bardzo skape plamienie, pojechalam na ostry dyzur.tu w Uk w ogole nie przejmuja sie ciaza do 12 tyg, ale jak zobaczyli mnie taka zaplakana, to moze cos ich ruszylo.Sprawdzili wszystko, zrobili bete wyszla ponad 4400, nio i odeslali do domku po stwierdzioli, ze tak moze zdarzyc sie przy zagniezdzaniu.Dzis faktycznie juz w ogole nie ma plemienia, wczoraj juz tez bylo tego po prostu sladowa ilosc, ale skierowali mnie na USG dopochwowe by wykluczyc ciaze pozamaciczna itp. nadal jestem w szoku, ze sie tak przejmuja..Nio i w sumie byloby oki gdyby nie to, ze na monitorze zobaczylam pecherzyk, sliczny, nio ale dzidzi brak, oni twierdz nio i czytalam w necie, ze tak wlasnie wyglada usg w 5 tyg, a byc moze w ciaze zaszlam pozniej i to 4 tyg ciaza i pobrali krew czy beta wzrasta, kazali sie nie martwic bo nadal mam objawy ciazowe, wymioty itp...czekam na jutro i na wyniki bety, poszperalam w necie i sa zdjecia usg z 5 tyg i faktycznie wiekszosc to same pecherzyki...co o tym myslicie?
ps. z poprzednimi moimi kochanymy dzieciaczkami mialam usg w 9 tc i bylo juz widac male fasolki i pewnie to mi w glowie tak zamieszalo...

Myśle, że nie powinnaś nie niepokoić - ja tez bylam u gina w 5 tyg. i byl tylko pęcherzyk, za tydzień juz był piękny zarodeczek z bijącym serduszkiem :) wiec cierpliwości życzę!!!! Bo nam jest bardzo potrzebna :)

Ostatnia edycja:
ja bylam w identycznej sytuacji tzn. na poczatku bylo widac tylko pecherzyk a raczej jak to okreslil lekarz cialko zolte a pozniej za 6 dni jak mialam usg bo plamien dostalam to juz byl zarodek i serduszko

mialam dzisiaj miec wizyte do GB i dzwonili ze odwoluja bo lekarz musi pojezdzic po domach, i nie ma czasu, wiec po jakiego umawiaja ludzi. teraz dopiero bede miala wizyte tam 29 lipca, to bedzie 11 tydz i pewnie juz nie zdarze na pierwsze usg. wkurzylam sie bo jade do polski i chciialam miec to juz za soba. umowilam sie na szczescie w polsce, bede wiec pojde tam

Ja w koncu po pierwszej wizycie, wszystko idealnie. Ogladnelismy dziecko, jedno, termin z USG wychodzi to samo co z OM. Ginek w szoku ze po 5 latach za pierwszym razem sie udalo, mowi ze czesto nie slyszy o takich przypadkach. Witaminy brac, do Chin leciec, cwiczyc, ogolanie robic to co robie. Pytal o badania prenatalne, odmowilam. Na konfliylkt krwi dopiero zastrzyki od 28 tyg i to by bylo wszystko, nastpena wizyta za miesiac.

reklama
Ja w koncu po pierwszej wizycie, wszystko idealnie. Ogladnelismy dziecko, jedno, termin z USG wychodzi to samo co z OM. Ginek w szoku ze po 5 latach za pierwszym razem sie udalo, mowi ze czesto nie slyszy o takich przypadkach. Witaminy brac, do Chin leciec, cwiczyc, ogolanie robic to co robie. Pytal o badania prenatalne, odmowilam. Na konfliylkt krwi dopiero zastrzyki od 28 tyg i to by bylo wszystko, nastpena wizyta za miesiac.
Bardzo się cieszę.

Do góry