reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

reklama
I Dziewczyny, skoro już tak mi doradzacie, żebym się sobie przyjrzała to też to zróbcie. Dla Was serio anonimowy Tatko i "dwoje znajomych" to wiarygodne źródło?

Natomiast całe zespoły wybitnych zakaźników to dla Was "linki"?

Nie powinno mieć dla Was znaczenia co ja o Was myślę, ale jak czytam coś takiego to nie jestem w stanie nie mieć wrażenia, że rozmawiam z mało inteligentnymi osobami. Jeśli tak kogoś denerwuje i boli, że ktoś o nim myśli w ten sposób to warto się zastanowić czy bezpodstawnie.

Tatko. Zakładam, że są w stałym kontakcie i skoro pojawiają się tu relacje Tatka to on chętnie je podeprze swoim nazwiskiem w ramach walki z eksperymentem medycznym.
Ależ Ty jesteś złośliwym człowiekiem, chyba niestety z problemami.
Przeanalizuj założony przez siebie temat na początku ciazy a potem oceniaj czyjąś inteligencję;)

Dziewczyny, do wymiany takich zdań wybierzcie prywatną rozmowę na forum. Temat nie dotyczy waszych przepychanek..

I Dziewczyny, skoro już tak mi doradzacie, żebym się sobie przyjrzała to też to zróbcie. Dla Was serio anonimowy Tatko i "dwoje znajomych" to wiarygodne źródło?

Natomiast całe zespoły wybitnych zakaźników to dla Was "linki"?

Nie powinno mieć dla Was znaczenia co ja o Was myślę, ale jak czytam coś takiego to nie jestem w stanie nie mieć wrażenia, że rozmawiam z mało inteligentnymi osobami. Jeśli tak kogoś denerwuje i boli, że ktoś o nim myśli w ten sposób to warto się zastanowić czy bezpodstawnie.
No i kolejny raz obrażasz innych. Chyba weszło Ci to w nawyk. Jak na razie tylko Ty masz takie zdanie o innych. Więc nie wiem nad czym się tu zastanawiać.
Dla mnie czyjeś opinie i historię są ogromnie ważne. Bo to jest żywy człowiek z krwi i kości a nie statystyki, które można sobie naginać w dowolny sposób. Tak popierasz te badania,zakaznikow. A brałaś może udział w tych badaniach? Internet i papier przyjmie wszystko. Również to,że można te badania w taki sposób poprowadzić,żeby ludzie w to uwierzyli. Nie wiem na jakim świecie Ty żyjesz ale od dawna wiadomo,że jest nas niestety za a dużo na Ziemi...

Ok, ja już napisałam do tego szpitala z prośbą o statystyki, mam nadzieję, że odpiszą. Ty natomiast podaj imię i nazwisko Tatka i "znajomych" :) Skoro informacja jest pewna to nie powinno być z tym problemu. Jeśli jednak informacja jest nieprawdziwa to szpital będzie mógł pociągnąć Tatka do odpowiedzialności.

Podziwiam lekarzy, że leczą z narażeniem własnego zdrowia takich ludzi, serio.
Wiesz, że na początku pandemia kilku lekarzy powiedziało jakie ma zdanie na ten temat, oraz na temat szczepień ? I jakimś cudem zaczęli na nich szukać haków, więc ja się nie dziwię, że nikt nie chce oficjalnie mówić jakie ma zdanie na ten temat.
Chyba nawet jednej kobiecie cofnęli uprawnienia, nie pamiętam do końca, ale wiem że chcieli to zrobić.

Poza tym zastraszonym narodem łatwiej manipulować. Rozdmuchali tą pandemię, tak że ludzie zaczęli sobie skakać do gardeł, ludzie potrafią człowieka pobić za brak maseczki, policjanci zrobili się agresywni i strach obok nich przejść bez maski, bo nie wiadomo czy to się skończy mandatem czy gazem w oczy.
Na granicę jadą czołgi od NATO, a ludzie nawet w tym całym absurdzie nie zwrócili na to uwagi. Ja nie mówię, że nie było pandemii, tylko że komuś jest na rękę, że ona nieustannie trwa mimo rzekomo ratujących życie szczepionek.

reklama
Wyżej jest prośba moderatorki. Zastosujmy się do niej i rozmawiajmy merytorycznie, bo to wątek o szczepieniach w ciąży.

Tu można znaleźć duże badanie (ponad 46 000 kobiet w grupie badanej) na temat wpływu szczepienia na przebieg ciąży i późniejsze rokowania dla dziecka. Po raz kolejny wniosek jest jednoznaczny - szczepienie w żaden sposób nie wpływa na ciążę, na ryzyko poronienia, czy przedwczesnego porodu.

Badania przeprowadził zespół z uniwersytetu Yale pod kierownictwem tej naukowczyni:

Do góry