reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

mona ja też szczepiłam Boryska tymi skojarzonymi szczepionkami 6 w 1 ze wzdlegu na to ,że jest wtedy jedno kłócie a nie 4 na przykład , także moim zdanie za to warto zapłacic , dodatkowo jeszcze zaszczepiłam na rotawirusy ( to jest szczepionka doustna ), a na pneumokoki zaszczepię jak Borys skonczy 2 lata bo wtedy dają 1 raz szczepionke , jak zaczyna sie z malutkim dzieckiem te pneumokoki to trzeba 4 razy szczepic a co za tym idzie 4 razy płacic , a i tak zarazeniem są zagrożone najbardziej dzieci , które dużo obcują z innymi dziećmi ,czyli takie w wieku przedszkolnym lub te które mają rodzeństwo starsze ( tak mi w przychodni tłumaczyli) więc w naszym przypadku nie było konieczności , ale po 2 roku życia zaszczepię bo planuję go do przedszkola dać :-) wydaje mi się , że jeżeli ma się pieniądze na te szczepionki to warto zaszczepić , one są jako obowiązkowe i bezpłatne w innych krajach , tylko u nas w Polsce trzeba płacić bo są jako zalecane :wściekła/y: a skoro tam są obowiązkowe ti wydaje mi się , ża są ważne

reklama
Sto lat dla Natalki!!!

Mona ja szczepiłam 6w1 i prevenarem. Z rota zrezygnowaliśmy po pierwszej dawce jak pojawiły się problemy z refluksem. Nasza gastrolog odradziła nam dalsze szczepienie, ponieważ ta szczepionka zawiera żywe szczepy rotawirusa.
U nas 6w1 kosztuje 180zł, pneumokoki 280zł, a rotawirusy 250zł.

Witam sie i ja. Bardzo długo się tutaj nie odzywałam. Ale czas zacząć na nowo. Mam pytanie-czy są tutaj jakieś mamy mieszkające na Żelechowej? Jeśli tak to bardzo proszę o opinie jak się mieszka.
Co do szczepień-ja też szczepiłam skojarzonymi. Wychodzę z założenia, że jeśli rodzica stać, to warto oszczędzić dziecku cierpienia.
matylda w którym zakładzie pracujesz, bo miałabym ochotę skorzystać z kilku przyjemności :)

Wszystkiego naj dla Natalci:))

mnie nie było stac aby płacic za szczepionki,i Kuba i damian ma na nfz te bezpłatne i nie było tak źle. najwiecej ukłuc jest 3.za taka cene możne opkupić dziecko -ci.różne są opinie na temat szczepionek i rózne ceny -w zaleznosci od przychodni.

a u mnie leci:) moj bardzo zadowolony z pracy,szef bardzo fajny. a ja sie czuje psychicznie fatalnie-dzis jak tesciowa bedzie miała humor i przypilnuje nam dzieci to wyjdziemy gdzies. dzieci juz nie spią od 7 i sie kłócą.nie dadza posiedziec tylko mama to mama tamto.Damian sie zrobił jakis histeryk ,nerwowy.ze złości sika gdzie popadnie:(( oszaleje z nimi,

ja tez szczepiłam oboje na NFZ i nie było tak złe najwięcej jest 3
dodatkowo Kacper miał pneumo ale z racji jego przejść dostalismy to bezpłatnie

my chorzy ja z Kacperkiem wychodzimy a dzis Oliwka wstała z zapchanym noskiem w domu można zwariować bo od tygodnia mamy siedzenie dziś maly spacer i wizyta kontrolna w przychodni

tralalala pracuję w EstethicArt na bukowym ul.Swojska 2 tel.506-007-858 serdecznie zapraszam pracuję w pon i ptki od 15 do 20 a w srody od 11 do 20
aniullko podam ci napewno przepisy na maseczki tylko dla ciebie ciężko dobrać bo cerę masz wrażliwą i lekko naczyniową.
karou ucałuj natkę od nas, mała ma niezłe zachciewajki :-D

reklama
ewon fajnie, że mąż zadowolony z pracy :)

Mona jak Nadusia? kolki dalej was męczą?

A ja dzisiaj byłam na zajęciach z Szymonem, więc mogę powiedzieć, że moje dziecko uczy się od małego ;)
Młody miał poczekać na mnie z moją koleżanka pod sala, ale nie zdążyłam wejść na zajęcia, a on w ryk... dobrze, że mam wyrozumiałego prowadzącego :)

Do góry