reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

No niestety nie karmie piersia bo prawie nie mam pokarmu,wiec zostala nam tylko butla.No ale co zrobic,trzeba butle dawac bo malutka glodna...
na razie mam te krople niemieckie jak sie skoncza to kupie tamte(o ile beda jeszcze potrzebne) :)

reklama
Mona my używaliśmy tych kropli Kacper miał prze 3 tyg kolki od 19-23 codziennie dostałam te krople przez tydzien je stosowałam i wszytko minęło

Ostatnia edycja:
Lepiej stosowac kropelki niz dzieciatko ma sie tak meczyc!
My wlasnie wrocilismy po 2 godzinnym spacerku:) mala dalej slodko spi(przespala cala noc z przerwami na jedzonko co 3 godz.)
I w koncu odpadl jej dzis pepuszek :)) !!!

Niuunia ja też nie karmiłam piersią i ani razu Szymon nie miał kolki, więc to chyba nie zależy od tego.

Mona Szymon też od razu ładnie spal w nocy. Ja sobie ustawiałam tylko budzik co 3 godziny, wstawałam robiłam butlę, przebierałam pampka i karmilam go na śpiocha, bo młody nawet nie raczył oczu otworzyć i szłam dalej spać :)

Mona współczucia :baffled: dla was obu , biedulki się męczycie :baffled:
Pamiętam jak się bałam kolek , ale na szczęście Borys nie miał.A karmienie piersią nic do tego nie ma , ja jadłam wszystko, karmiłam i Borys nie miał a moja koleżanka , która też karmiła cycem i uważała na to co je męczyła się z kolkami.Także nie ma reguły.

Oj Aniulla cale szczescie ze moj M. jest to o 7 rano mnie zmienil,poszlam spac a on siedzial z mala...ciezko mi bedzie jak wyjedzie za kilka dni :(
Dziewczyny mam pytanie co do szczepien maluchow,oplaca sie wykupywac te wszystkie dodatkowe szczepienia(jest to dosc drogie)czy wystarcza tylko podstawowe szczepienia???mi polozna dala rozpiske,pierwsze szczepienie 190 zl.+300zl,za 3 tygodnie to samo....pozniej juz taniej,chyba tylko 190zl. wiec troszke kasy jest:/

Witam was
mona ja szczepilam moje dziewczyny szczepionkami skojarzonymi 6 w 1, hexa, sa one platne ale mniej kluc, zadnych dodatkowych nie kupowalam i nie narzekam narazie.:-):-):-)

mona niunia ryba serdeczne gratki, witam maluszki po tej stronie brzusia:-) :tak:

widzę że na tapecie walka z kolkami, u mnie działała woda koperkowa Gripe Water, co do szczepionek to też brałam płatne bez rota, jedno wkłucie i po kłopocie, tylko że u mnie w przychodni taka szczepionka kosztuje nie 190zł a 130zł

dobrze że mam dziś wolne bo w pracy mamy audyt i kontrolę ISO, wczoraj nasprzątałam się jak dziki osioł, bardziej sprząta się jak ma przyjść sanepid. za to jutro mam tyle klientek że chyba kupie sobie wrotki....

reklama
A co do kolek to moja lekarka, kazała mi małą przed każdym karmieniem kłaść na brzuszku na ok 3 min, żeby gazy i inne takie z brzucha uciekły i nie było kłopotów z kolką, no i przy mojej to troche pomagało.:tak::tak::tak::tak:
no biore sie za ozdabianie torta bo moja Natalia dzis 4 latka konczy i zazyczyla sobie różowego torta, a na prezent żywego konia:-):-):-), na razie w zastępstwie konia dostanie świnke morską, mam nadzieje ze sie spodoba...:-):-):-):-)

Do góry