reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

hej:))

mona nie martw sie tyle:) jeszcze troszke czasu masz:) co do pepowiny moj kuba byl 3razy owiniety ale to sie okazalo po cc ,moze twoja córcia sie jeszcze odwinie,wiec sie nie martw.a cc nie jest złe:) miałam 2:) co do szpitala to nie wiem bo ja rodziłam w dawnym miejskim (szkoda,ze zlikwidowali),pamietaj ,ze sa rozne opienie bo to wszystko zalezy na jakich lekazy trafisz-niestety. nie polecam Johnsona bo duzo dzieci jest na nie uczulone i najlepiej bambino badz nivea:) tak jak rybka napisała:))) a jak chcesz na zas dmuchac na alergie to kup specjalny plyn np.oilantum. Nadia sliczna:))

reklama
matyldo bunty maluchow to cos:d heheh najpierw 2latka pozniej 3 ,4 i 5 :/ co roku jakies inny bunt:9 damian ma taki jak twoj malec wszystko na nie ,histerie,potrafi polozyc sie na ulicy i beczec( mojemu to w kałużę sie położył hehehe) , a Kuba pyskuje , nie slucha sie i damian tez . jak mowie nie to placz i tak wkółó jak nie jeden to drugi:( wiem ,ze ich rozpiescilam i nie wiem jak sobie z nimi pordzic czasami.damiana umiem uspokoic a z Kuba mi nie wychodzi:(

Mona rozumiem Cie:) .Raczej nie bo to jest operacja normalnie,nic starsznego:) w ciagu kilku minut wyciagaja maluszka i mozesz go przytulic potem zszywaja i po krzyku.znieczulenia mialam dwa ogolny i ten w kregosłup(ktory polecam-nie boli).ogolny zle przechodzilam dlatego,ze mialam zlego lekarza wrecz czarownice (mialam 21 lat i nie wiedzialam co i jak) ,mialam przez nia bardzo silna anemie:(
moja bratowa tez miala cesarke i moj brat chcial byc przy tym i mu nie pozwolili( ale to chyba zalezy od szpitali-ona rodzila w zdrojach),i szybko wstala po cc.teraz juz mam mała blizne prawie nie widoczna:)

Aha więc raczej nie będzie mógł być przy mnie.
Ponoć po cesarce dłużej zostaje się w szpitalu niż po normalnym porodzie?
A to ZZO jest w końcu płatne??
bo ostatnio coś w wiadomościach mówili że nie powinno się za to płacić jak ktoś jest ubezpieczony.
Ja i tak przerażona jestem tym wszystkim bo nigdy w życiu w szpitalu nie leżałam i na razie staram się o tym nie myśleć;) ale co ma być to będzie-oby tylko wszystko w porządku!

mona ja nic nie płaciłam ,zostaje sie jeden dzien dluzej,ale to wszystko zalezy od szpitala i od stanu twojego i dzidziusia.ja tez nie lezalam oprocz porodow i na patologii dwa rzy:D nie jest zle jak sie urodzi dzidzius to nie bedzie Ci przeszkadzało to, ze jestes w szpitalu:)

czesc dziewczynki
dawno mnie nie bylo ale zawsze coś
aniu - czarodziejko - dziekuję za zyczonka - Tobie również spoznione ale najlepsze!!!
mona - z kosmetykami nie należy przesadzac ---z kremikow ja używalam jedynie sudocremu i linomagu
oliwki w zasadzie z rzadka---jak kupisz dobry plyn do kąpieli to starczy te są dobre i nie uczulają stiefel - Apteka Łódź
puder u mnie sie nie sprawdzal
lepsze nivea niż jonson---uczula często
husteczki nawizające---- choć w warunkach domowych ja dawalam pod kranik malca---tak najlepiej.......
co do porodu - to przy cc raczej chyba nie można być.pewnie będzie mogł gdzies tam czekac w poblizu jak juz maluszka wyciągną...

bunt dwulatka jest ponoć niczym w porównaniu do 4latka..pozyjemy zobaczymy

pozdrawiam dziewczynki

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie straszcie buntami:-p Ja już mam czasami dość, a co będzie później...:shocked2:
Co do kosmetyków każdy ma swoje upodobania- maluchy też:-) Mi się właśnie zawsze podobał zapach oliwki Bambino, a nie przypadły mi do gustu kometki Nivea.
Jednym słowem Mona musisz sama coś wybrać i sprawdzić czy Ci pasuje- inaczej się nie da;-)
U nas chusteczki nawilżane idą tonami, bo ja za leniwa jestem żeby latać co chwile młodego myc pod wodą:-D a że dobrze toleruje chusteczki...
ewon wspominała jeszcze o oilatum- my mamy emolium (zalecenie lekarki ze względu na delikatną skórkę) ale używam tylko od czasu do czasu. Jestem przeciwniczką stosowania tylko i wyłącznie rzeczy dla alergików i o specjalnym przeznaczeniu.

O CC nie mogę nic powiedzieć, bo rodziłam naturalnie (ale moja kuzynka miała 2 razy i twierdzi, że przez CC może rodzic dzieci wszystkim wkoło;-):-D).
Przed porodem tyle się nasłuchałam jak to wygląda, że mogę stwierdzić jedno- każdy poród jest inny i nigdy nie da się przewidzieć jak dokładnie będzie wyglądał. Mnie straszyli, że nie będę mogła siadać jak mnie natną, że boli... bolało tylko szycie (cholernie:wściekła/y:) ale nie miałam żadnych problemów z siadaniem, chodzeniem... jedynie jak się goiło to trochę swędziało:happy2:
Wiec Mona nie martw się za w czasu- jak przyjdzie czas to będziesz już tylko myślała, że zaraz będziesz miała córeczkę przy sobie:-)

No ja już w końcu w domku po zakupach.
Byłam na pizzy z kumpelą(też ciężarówką)pózniej na lodach z automatu i myślałam że pęknę.Całe szczęście że jest autko (jaka wygoda)bo chyba do domu bym nie doszła haha.A po niedzieli jadę kupić do troszkę kosmetyków dla małej...coś tam wybiorę ;)
Dziewczyny czytałyście o tej Pati co zginęła z córcią(ona jest z forum wrześniówek)masakra aż się rano poryczałam,choć wcale jej nie znałam...coś strasznego!:-(

reklama
mona czytałam, myślałam że jestem twarda bo umiem powstrzymać łzy, nie dałam rady :-(
też jestem wrześniówką, to nic że '08 i czuję sentyment do każdego następnego rocznika z września :-(

Do góry