reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

hej:))

mona nie martw sie tyle:) jeszcze troszke czasu masz:) co do pepowiny moj kuba byl 3razy owiniety ale to sie okazalo po cc ,moze twoja córcia sie jeszcze odwinie,wiec sie nie martw.a cc nie jest złe:) miałam 2:) co do szpitala to nie wiem bo ja rodziłam w dawnym miejskim (szkoda,ze zlikwidowali),pamietaj ,ze sa rozne opienie bo to wszystko zalezy na jakich lekazy trafisz-niestety. nie polecam Johnsona bo duzo dzieci jest na nie uczulone i najlepiej bambino badz nivea:) tak jak rybka napisała:))) a jak chcesz na zas dmuchac na alergie to kup specjalny plyn np.oilantum. Nadia sliczna:))

reklama
matyldo bunty maluchow to cos:d heheh najpierw 2latka pozniej 3 ,4 i 5 :/ co roku jakies inny bunt:9 damian ma taki jak twoj malec wszystko na nie ,histerie,potrafi polozyc sie na ulicy i beczec( mojemu to w kałużę sie położył hehehe) , a Kuba pyskuje , nie slucha sie i damian tez . jak mowie nie to placz i tak wkółó jak nie jeden to drugi:( wiem ,ze ich rozpiescilam i nie wiem jak sobie z nimi pordzic czasami.damiana umiem uspokoic a z Kuba mi nie wychodzi:(

Mona rozumiem Cie:) .Raczej nie bo to jest operacja normalnie,nic starsznego:) w ciagu kilku minut wyciagaja maluszka i mozesz go przytulic potem zszywaja i po krzyku.znieczulenia mialam dwa ogolny i ten w kregosłup(ktory polecam-nie boli).ogolny zle przechodzilam dlatego,ze mialam zlego lekarza wrecz czarownice (mialam 21 lat i nie wiedzialam co i jak) ,mialam przez nia bardzo silna anemie:(
moja bratowa tez miala cesarke i moj brat chcial byc przy tym i mu nie pozwolili( ale to chyba zalezy od szpitali-ona rodzila w zdrojach),i szybko wstala po cc.teraz juz mam mała blizne prawie nie widoczna:)

Aha więc raczej nie będzie mógł być przy mnie.
Ponoć po cesarce dłużej zostaje się w szpitalu niż po normalnym porodzie?
A to ZZO jest w końcu płatne??
bo ostatnio coś w wiadomościach mówili że nie powinno się za to płacić jak ktoś jest ubezpieczony.
Ja i tak przerażona jestem tym wszystkim bo nigdy w życiu w szpitalu nie leżałam i na razie staram się o tym nie myśleć;) ale co ma być to będzie-oby tylko wszystko w porządku!

mona ja nic nie płaciłam ,zostaje sie jeden dzien dluzej,ale to wszystko zalezy od szpitala i od stanu twojego i dzidziusia.ja tez nie lezalam oprocz porodow i na patologii dwa rzy:D nie jest zle jak sie urodzi dzidzius to nie bedzie Ci przeszkadzało to, ze jestes w szpitalu:)

czesc dziewczynki
dawno mnie nie bylo ale zawsze coś
aniu - czarodziejko - dziekuję za zyczonka - Tobie również spoznione ale najlepsze!!!
mona - z kosmetykami nie należy przesadzac ---z kremikow ja używalam jedynie sudocremu i linomagu
oliwki w zasadzie z rzadka---jak kupisz dobry plyn do kąpieli to starczy te są dobre i nie uczulają stiefel - Apteka Łódź
puder u mnie sie nie sprawdzal
lepsze nivea niż jonson---uczula często
husteczki nawizające---- choć w warunkach domowych ja dawalam pod kranik malca---tak najlepiej.......
co do porodu - to przy cc raczej chyba nie można być.pewnie będzie mogł gdzies tam czekac w poblizu jak juz maluszka wyciągną...

bunt dwulatka jest ponoć niczym w porównaniu do 4latka..pozyjemy zobaczymy

pozdrawiam dziewczynki

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie straszcie buntami:-p Ja już mam czasami dość, a co będzie później...:shocked2:
Co do kosmetyków każdy ma swoje upodobania- maluchy też:-) Mi się właśnie zawsze podobał zapach oliwki Bambino, a nie przypadły mi do gustu kometki Nivea.
Jednym słowem Mona musisz sama coś wybrać i sprawdzić czy Ci pasuje- inaczej się nie da;-)
U nas chusteczki nawilżane idą tonami, bo ja za leniwa jestem żeby latać co chwile młodego myc pod wodą:-D a że dobrze toleruje chusteczki...
ewon wspominała jeszcze o oilatum- my mamy emolium (zalecenie lekarki ze względu na delikatną skórkę) ale używam tylko od czasu do czasu. Jestem przeciwniczką stosowania tylko i wyłącznie rzeczy dla alergików i o specjalnym przeznaczeniu.

O CC nie mogę nic powiedzieć, bo rodziłam naturalnie (ale moja kuzynka miała 2 razy i twierdzi, że przez CC może rodzic dzieci wszystkim wkoło;-):-D).
Przed porodem tyle się nasłuchałam jak to wygląda, że mogę stwierdzić jedno- każdy poród jest inny i nigdy nie da się przewidzieć jak dokładnie będzie wyglądał. Mnie straszyli, że nie będę mogła siadać jak mnie natną, że boli... bolało tylko szycie (cholernie:wściekła/y:) ale nie miałam żadnych problemów z siadaniem, chodzeniem... jedynie jak się goiło to trochę swędziało:happy2:
Wiec Mona nie martw się za w czasu- jak przyjdzie czas to będziesz już tylko myślała, że zaraz będziesz miała córeczkę przy sobie:-)

No ja już w końcu w domku po zakupach.
Byłam na pizzy z kumpelą(też ciężarówką)pózniej na lodach z automatu i myślałam że pęknę.Całe szczęście że jest autko (jaka wygoda)bo chyba do domu bym nie doszła haha.A po niedzieli jadę kupić do troszkę kosmetyków dla małej...coś tam wybiorę ;)
Dziewczyny czytałyście o tej Pati co zginęła z córcią(ona jest z forum wrześniówek)masakra aż się rano poryczałam,choć wcale jej nie znałam...coś strasznego!:-(

reklama
mona czytałam, myślałam że jestem twarda bo umiem powstrzymać łzy, nie dałam rady :-(
też jestem wrześniówką, to nic że '08 i czuję sentyment do każdego następnego rocznika z września :-(

Do góry