reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Witam:-)
ale tu cichutko.....
Mam pytanko do was mamuśki o kosmetyki dla maleństwa.Mam zamiar zacząć nie długo kupować a nie mam pojęcia jakie najlepiej :sorry:
Tyle tego wszystkiego jest....macie może jakieś sprawdzone i godne polecenia????

reklama
ale tu cichutko.....
Mam pytanko do was mamuśki o kosmetyki dla maleństwa.Mam zamiar zacząć nie długo kupować a nie mam pojęcia jakie najlepiej :sorry:
Tyle tego wszystkiego jest....macie może jakieś sprawdzone i godne polecenia????

Ja mogę polecić Hippa- fajnie pachną, są wydajne, a oliwka ma fajną konsystencję (nie jest taka bardzo rzadka).
Ale nie kupuj za dużego zapasu, bo maleństwo może mieć uczulenie. Ja do tej pory mam uczelnie na Johnsona:confused2:

Dzięki za podpowiedzi.Ja jeszcze nic nie kupiłam na razie chcę się zorientować co inne mamuśki polecają,bo ja jeszcze w tym zielona jestem :-) no i tak jak mówisz-masz rację nie ma co robić zapasów bo dzidzia może mieć uczulenie...
Powiedz mi a jakie podstawowe rzeczy trzeba kupić,co jest najbardziej potrzebne od samych narodzin??

ale tu cichutko.....

Dzięki za podpowiedzi.Ja jeszcze nic nie kupiłam na razie chcę się zorientować co inne mamuśki polecają,bo ja jeszcze w tym zielona jestem :-) no i tak jak mówisz-masz rację nie ma co robić zapasów bo dzidzia może mieć uczulenie...
Powiedz mi a jakie podstawowe rzeczy trzeba kupić,co jest najbardziej potrzebne od samych narodzin??

Jeśli chodzi o kosmetyki i artykuły higieniczne to my używamy (używaliśmy):
*oliwka (hipp)
*żel do mycia ciała i włosów (hipp)- szampon dokupiłam niedawno, bo mały miał mało włosków
*balsam do ciała (hipp)
*chusteczki nawilżane
*pampersy
*krem na odparzenia (mamy hipp, nivea, sudocrem, bambino- stosuję raz ten raz ten)
*krem do twarzy (teraz z wysokim filtrem)
*sól fizjologiczna do przemywania oczek + gaziki
*spirytus do pępuszka (miałam gaziki Leko i u nas się sprawdziły)
*patyczki do uszu
*nożyczki do paznokci
Mamy też paklanki na kupki, ale używałam ich tylko na początku- teraz leżą zapomniane w szufladzie.
Później jeszcze dokupiłam roztwór soli morskiej do noska i fridę, bo gruszka okazała się do d...

Jakbyś miała jakieś pytania to pytaj. Ja na początku nic nie wiedziałam o dzieciach i ich potrzebach i w zasadzie nadal z dnia na dzień uczę się czegoś nowego.

Ja akurat kupiłam nivea choć hippa też polecali, ale wiadomo metodą prób i błędów - mam nadzieję, że na nic nie będzie uczulenia. Aaa różnica jest w okresie stosowania, bo żel nivea jest powyżej m-ca a hippa już od pierwszego dnia. Dlatego ja mam mydło, oliwkę, krem na odparzenia i do buzi - mam nadzieję, że póki co wystarczy. Wszystko wyjdzie w praniu

czarodziejka bardzo Ci dziękuję spiszę to i chociaż na początek kupie to wszystko(po sztuce jak nie będzie żadnego uczulenia to będe kupowała dalej) już chociaż wiem co jest potrzebne.Jeszcze raz dzięki:-)

A powiedzcie mi dziewczyny czy przez to że dziecko jest owinięte pępowiną wokół szyjki można mieć CC ??
Kurcze bo moja mała jest owinięta(w poniedziałek teraz byłam na usg i wykazało) i martwie się czy będzie wszystko w porządku :-(

Mona zapomniałam o proszku albo płynie do prania:-)

Co do owinięcia pępowina nie ma co liczyć na poród SN, ale nie masz się co martwic- pewnie ustalicie z lekarzem termin CC i wszystko będzie dobrze:-)
Moja koleżanka rodziła naturalnie, ale tętno małemu zaczęło spadać i szybko jej cesarke robili i okazało się, że dziecko miało owiniętą nóżkę pępowiną. Ty na szczęście wiesz o tym wcześniej i nie będzie "niespodzianki" w czasie porodu

No właśnie więc cesarka raczej pewna w moim przypadku...bo to za duże ryzyko rodzić SN.Chyba że się mała jeszcze odkręci...zobaczymy.
Dobrze że chodzę do dobrego lekarza na usg i to zauważył w porę.

Śmigam spać...dobranoc.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mona ja stawiam na kosmetyki z Nivea. Przy pierwszym synku kupiłam Johnsona i niestety był na nie uczulony, później dowiedziałam się, że Bambino i Nivea najmniej uczulają i wybrałam Nivea ze względu na zapach (bambino nie cierpię zwłaszcza oliwki).
A gdzie zamierzasz rodzić?

reklama
Kurcze co mamuśka to inne produkty poleca...i bądz tu mądrym i coś wybierz;-) kurcze zgłupieję...
Zresztą kiedyś kobiety miały tylko szare mydło i mąkę i dawały radę ! To ja też dam.
Ryba wiesz co jeszcze na 100% sama nie wiem gdzie będe rodziła.Moja gin poleca mi Pyrzyce(bo sama tam pracuje)a chyba lepiej rodzić tam gdzie jest lekarz prowadzący ciąże.Odradzała kategorycznie Gryfino!W Zdrojach jest ok tylko wieczny tłok...tyle mi mówiła.A ja gdzie nie słyszę to każdy poleca Police(dwie kuzynki w tym roku rodziły i były bardzo zadowolone) więc sama już nie wiem.:eek:

Do góry