reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Dzięki dziewczyny,

położna dała mi namiary właśnie na kadłubka i do zdroi, ale nie wiedziałam, czy to dobrzy lekarze?

Pochwalę się jeszcze, że właśnie odpadł Leosiowi pępuszek :-D. Mój synek rośnie ;-).

Dobrej nocy, idę kapać małego i chyba pójdę spać z nim :-p

reklama
mama_ola serdeczne gratki słodki ten twój Leonek:-)
Zacha to bardzo dobry ortopeda znam go osobiście z czasów kiedy moja mama pracowała na izbie przyjęć na Wojciecha

skończyłam I rok nauki i jestem do Waszej dyspozycji, jeśli któraś potrzebuje depilacji, regulacji brwi, henny, oczyszczania, manicure lub pedicure to serdecznie się polecam :-D

dziś za kółkiem z upału roztopiłam się i wypłynęłam szparą w drzwiach:-D:-D

Mam do Was - doświadczonych mamuś pytanie. Czy oprócz położnej w ramach wizyt patronażowych przychodzi też pediatra? Bo u mnie nie był i nie wiem, czy nie powinnam się sama na wizytę umówić. A jeśli tak - to kiedy?

I jeszcze pytanie o ortopedę. Robiłyście badanie bioderek na nfz, czy prywatnie? Możecie kogoś polecić? I kiedy najlepiej? Bo dostałam tylko wskazówki, że do 6 tygodnia, ale pod koniec tego terminu? Czy obojętne? Słyszałam, że na nfz ciężko się dostać?

My u ortopedy byłyśmy w przychodni na 3 Maja bo nigdzie nie było już miejsc. Robiłam to badanie w 7 tygodniu życia. Radzę zarejestrować się jak najszybciej bo kolejki mogą być straszne. Lekarza ortopedę polecam - to doktor Marzec.

Na wizytę patronażową przychodziła tylko położna - była aż 6 razy! Lekarz nie przychodził. Ale po pierwszej wizycie położnej byłyśmy w przychodni u pediatry - nie czekałam aż do 6 tygodnia - lekarka wypisała wtedy witaminy, zobaczyła czy mała przybiera dobrze na wadze i czy wszystko jest ok.

Dzięki dziewczyny.

U nas położna była już trzy razy, a do pediatry idziemy we wtorek. Mam już listę pytań na całą stronę :-p

A ja się czuję coraz lepiej. I jedyne co mnie w sumie martwi to żółtaczka u małego. Ale zdaje się, ze muszę być po prostu cierpliwa...

Próbowałam zarejestrować się w zdrojach, ale kazali dzwonić po 21. Mam nadzieję, ze termin nie będzie zbyt długi.

Pozdrawiam serdecznie.

mama_ola maluszek cudowny:))

hej:)

u nas po staremu.
pochwale sie ,ze damianek oduczyl sie od pieluch:D nakladam mu jak gdzies jedziemy dalej.
łobuziaki z nich.
a ja dzis chora mam goraczke i wszystko mnie boli:( wczoraj damianek byl chory ale dzis z nim jest lepiej(tylko katarek ma) a ja nie dosc,ze topnieje z goraczki to jeszcze z upalu:(
uwielvbiam upaly ale dzis wolalabym aby padalo.

Ja usg tez na kadlubka robilam bo na uni czeka sie 3miechy a na kadlubka tydz dwa.a do mnie i do Kuby i do Damiana ta sama połozna(czy kim ona tam była:D ) przychodziła.z 4-5razy.

Hej
witam was wszystkie
mama ola maluszeg super i dużo zdrówka u was,
dziewczyny mam pytanie, jezdzicie gdzies z małymi nad wode w szczecinie? Chciałabym sie wybrac na dziewoklicz bo tam mama najbliżej, ale nie wiem jak tam z wodą, czy w miare czysta.

kaoru ja polecam arkonke(typowo kapielisko dla dzieci) czysta woda.3baseny dla dzieci:1 woda do kostek.2 i 3 do kolan troche nad. i 4 tylko dla doroslych.wstep 3zl normalny bilet dzieci do lat 4 za darmo maja. na glebokim odradzam brudna woda.na dziewokliczu nie bylismy.bylismy w trzebiezy gdzie tez jest fajnie:))

reklama
Witam po urlopie:-) Pogoda nam dopisała aż za bardzo;-) Bawiliśmy się super, Szymon zawarł wiele nowych znajomości (w większości z dziewczynami:-D). Mam bardzo towarzyskie dziecko- jak tylko widział innego malucha to od razu leciał i podawał rączkę:-) Ogólnie byłoby idealnie, gdyby nie to, że idąc nad morze spadłam ze schodów i skręciłam nogę. Mimo woli dodatkową atrakcją było zwiedzanie szpitala w Koszalinie:confused:

Do góry