reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Dzięki dziewczyny,

położna dała mi namiary właśnie na kadłubka i do zdroi, ale nie wiedziałam, czy to dobrzy lekarze?

Pochwalę się jeszcze, że właśnie odpadł Leosiowi pępuszek :-D. Mój synek rośnie ;-).

Dobrej nocy, idę kapać małego i chyba pójdę spać z nim :-p

reklama
mama_ola serdeczne gratki słodki ten twój Leonek:-)
Zacha to bardzo dobry ortopeda znam go osobiście z czasów kiedy moja mama pracowała na izbie przyjęć na Wojciecha

skończyłam I rok nauki i jestem do Waszej dyspozycji, jeśli któraś potrzebuje depilacji, regulacji brwi, henny, oczyszczania, manicure lub pedicure to serdecznie się polecam :-D

dziś za kółkiem z upału roztopiłam się i wypłynęłam szparą w drzwiach:-D:-D

Mam do Was - doświadczonych mamuś pytanie. Czy oprócz położnej w ramach wizyt patronażowych przychodzi też pediatra? Bo u mnie nie był i nie wiem, czy nie powinnam się sama na wizytę umówić. A jeśli tak - to kiedy?

I jeszcze pytanie o ortopedę. Robiłyście badanie bioderek na nfz, czy prywatnie? Możecie kogoś polecić? I kiedy najlepiej? Bo dostałam tylko wskazówki, że do 6 tygodnia, ale pod koniec tego terminu? Czy obojętne? Słyszałam, że na nfz ciężko się dostać?

My u ortopedy byłyśmy w przychodni na 3 Maja bo nigdzie nie było już miejsc. Robiłam to badanie w 7 tygodniu życia. Radzę zarejestrować się jak najszybciej bo kolejki mogą być straszne. Lekarza ortopedę polecam - to doktor Marzec.

Na wizytę patronażową przychodziła tylko położna - była aż 6 razy! Lekarz nie przychodził. Ale po pierwszej wizycie położnej byłyśmy w przychodni u pediatry - nie czekałam aż do 6 tygodnia - lekarka wypisała wtedy witaminy, zobaczyła czy mała przybiera dobrze na wadze i czy wszystko jest ok.

Dzięki dziewczyny.

U nas położna była już trzy razy, a do pediatry idziemy we wtorek. Mam już listę pytań na całą stronę :-p

A ja się czuję coraz lepiej. I jedyne co mnie w sumie martwi to żółtaczka u małego. Ale zdaje się, ze muszę być po prostu cierpliwa...

Próbowałam zarejestrować się w zdrojach, ale kazali dzwonić po 21. Mam nadzieję, ze termin nie będzie zbyt długi.

Pozdrawiam serdecznie.

mama_ola maluszek cudowny:))

hej:)

u nas po staremu.
pochwale sie ,ze damianek oduczyl sie od pieluch:D nakladam mu jak gdzies jedziemy dalej.
łobuziaki z nich.
a ja dzis chora mam goraczke i wszystko mnie boli:( wczoraj damianek byl chory ale dzis z nim jest lepiej(tylko katarek ma) a ja nie dosc,ze topnieje z goraczki to jeszcze z upalu:(
uwielvbiam upaly ale dzis wolalabym aby padalo.

Ja usg tez na kadlubka robilam bo na uni czeka sie 3miechy a na kadlubka tydz dwa.a do mnie i do Kuby i do Damiana ta sama połozna(czy kim ona tam była:D ) przychodziła.z 4-5razy.

Hej
witam was wszystkie
mama ola maluszeg super i dużo zdrówka u was,
dziewczyny mam pytanie, jezdzicie gdzies z małymi nad wode w szczecinie? Chciałabym sie wybrac na dziewoklicz bo tam mama najbliżej, ale nie wiem jak tam z wodą, czy w miare czysta.

kaoru ja polecam arkonke(typowo kapielisko dla dzieci) czysta woda.3baseny dla dzieci:1 woda do kostek.2 i 3 do kolan troche nad. i 4 tylko dla doroslych.wstep 3zl normalny bilet dzieci do lat 4 za darmo maja. na glebokim odradzam brudna woda.na dziewokliczu nie bylismy.bylismy w trzebiezy gdzie tez jest fajnie:))

reklama
Witam po urlopie:-) Pogoda nam dopisała aż za bardzo;-) Bawiliśmy się super, Szymon zawarł wiele nowych znajomości (w większości z dziewczynami:-D). Mam bardzo towarzyskie dziecko- jak tylko widział innego malucha to od razu leciał i podawał rączkę:-) Ogólnie byłoby idealnie, gdyby nie to, że idąc nad morze spadłam ze schodów i skręciłam nogę. Mimo woli dodatkową atrakcją było zwiedzanie szpitala w Koszalinie:confused:

Do góry