reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

hej dziewczyny :-)
melduję się po dłuższej nieobecności ;-)
jakaś ostatnio zabiegana mocno jestem , odkąd się pogoda zrobiła to cały czas coś się dzieje a to mnie goście odwiedzaja i po takich wizytach najczęściej wieczorem padam jak zabita albo ja gdzieś wybywam , ogólnie strasznie mało na kompie siedzę :) z czego się ciesze , przyjdzie zima i znowu komp będzie śmigał całymi dniami ;-) a tymczasem korzystam z pogody i się wybieram w środę nad morze , tak na jeden dzionek z rana jedziemy a wieczorkiem wracamy , niech się młody trochę jodu nawdycha :-)

pozdrawiam wszystkie serdecznie :tak:

reklama
Dziewczyny wiecie może co się stało z Mamą_Olą?? tak nagle zniknęła... troszkę się martwię, czasem zajrzy na forum ale nic nie pisze. Udzielała się również w wątku - Cukrzyca w ciąży i tam dziewczyny też się mocno denerwują. jak macie jakieś info możecie pisać na priv. Będę wdzięczna...

Dziewczyny wiecie może co się stało z Mamą_Olą?? tak nagle zniknęła... troszkę się martwię, czasem zajrzy na forum ale nic nie pisze. Udzielała się również w wątku - Cukrzyca w ciąży i tam dziewczyny też się mocno denerwują. jak macie jakieś info możecie pisać na priv. Będę wdzięczna...
nie matrw się ---może zwyczajnie poszla urodzić----------zwykle TO bierze z zaskoczenia

olu - czekamy na info
royanka - nie marw się na zapas - lepiej przebadać i szybciutko wyleczyć--- zdrówa--- a poza tym ja chlopcy---- nie chorują???

dzisiaj dla odetchnięcia deszczowy dzionek ale cieszyc się nim bo od jutra poprawa

a ja zawoze mateusza do kurowa--- nie wiem czy widzialyscie tu tą reklamę przedszkola montessorii--- i jestem pod mega wrazeniem-------- mnóstwo zabawek - drewnianych--- a dzieki kazdej dziecko nabywa jakis umiejętności...

czarodziejka - zylcia - co u Was?

royanna udanego wypoczynku:-) i zdrówka dla chłopaków.

My byliśmy tydzień na wsi. Szymek się wybawił jak nigdy. Większośc czasu spędzaliśmy na podwórku albo nad jeziorkiem. Młody pokochał wodę i pierwsze co to leciał się kąpać:-)
Teraz kursujemy między domem, a teściami i tylko czekam kiedy zaczniemy remont naszego nowego gniazdka:happy2:

Cześć dziewczyny :)
U nas wszystko OK :) Planujemy wakacje w górach - bo nad morzem już w tym roku byliśmy. Pogoda piękna się zrobiła i korzystamy z niej na całego..
Pozdrawiamy serdecznie ;)

Kurcze ciężko mi dogodzić- zimno źle, gorąco jeszcze gorzej... Czekałam kiedy się cieplej zrobi żeby śmigać na spacery, a tu takie upały, że dopiero wieczorem można gdzieś wyjść:sorry2: Dobrze, że Szymon nie ma nic przeciwko spacerom po 20;-)
Poza tym stwierdzam, że moje dziecko jest dziwne:confused: Pół roku wyczekiwałam kiedy będzie mógł pić normalne mleko, a nie śmierdzący i niedobry Nutramigen, a on pogardził Nanem i woli swoje stare mleko...:baffled:

Hej, hej, witam sie po długiej przerwie

Jak już czarodziejka zauważyła (dziękuję za gratulacje) - synuś mój po tej stronie brzuszka :-D

Urodziłam 29 czerwca, w 37 tc. Maluszek ważył 3670 i mierzył 57 cm. Dobrze więc że jednak większość ubranek kupiłam w rozmiarze 62 ;-). Zdecydowałam się jednak na Police, bo był środek nocy, więc z dojazdem nie było problemu. Choć jak jechałam, to nie byłam jeszcze pewna, czy rodzę :-p. Myślałam, że wody mi się sączą i chciałam to sprawdzić. Skurcze były, ale nie dawały mi jeszcze w kość, więc je trochę lekceważyłam. A już rano o 8 Leoś leżał na moim brzuszku :-D

Radzimy sobie nieźle, choć mały ma żółtaczkę. Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam mu poziom bilirubiny - wyszło 15 :no:. Ale jak dzwoniłam do szpitala, to uspokoili i powiedzieli, że na piersi tak może być i jest to jeszcze norma. Mam nadzieję, ze już mu to szybko przejdzie, bo się martwię...

Mam do Was - doświadczonych mamuś pytanie. Czy oprócz położnej w ramach wizyt patronażowych przychodzi też pediatra? Bo u mnie nie był i nie wiem, czy nie powinnam się sama na wizytę umówić. A jeśli tak - to kiedy?

I jeszcze pytanie o ortopedę. Robiłyście badanie bioderek na nfz, czy prywatnie? Możecie kogoś polecić? I kiedy najlepiej? Bo dostałam tylko wskazówki, że do 6 tygodnia, ale pod koniec tego terminu? Czy obojętne? Słyszałam, że na nfz ciężko się dostać?

Przepraszam za ten nawał pytań, ale człowiek nagle się orientuje, ze nic nie wie :rofl2:.

Pozdrawiam Was serdecznie. Postaram się podczytać :tak:

A oto mój syneczek - Leoś:
IMG_3143.jpgIMG_3099.jpgIMG_3123.jpgIMG_3179.jpgIMG_3209.jpg

mama ola , jak rodziłam starsze dzieci to przychodził pediatra ale to było parę lat temu,jak urodziłam Marysie to tylko położna. USG robiłam prywatnie u dr Zachy w Zdrojach,ale on przyjmuje tez na ul.Pocztowej.Jako ortopeda dzieciecy ma dobre opinie.

reklama
Ola teraz już jesteś prawdziwa MAMA:-) Leoś jest śliczniutki, a jaki duży... chyba coś źle Ci termin wyliczyli;-)
U nas była tylko położna, ale wcześniej musieliśmy się zapisać do przychodni. A z małym na wizytę u pediatry idzie się w 2 tygodniu życia dziecka i wtedy lekarz wszystko kontroluje, zapoznaje się z maluszkiem i rodzicami...;-)
Na USG byliśmy państwowo na Kadłubka- terminy nie były strasznie (nie wiem jak jest teraz).

No i dla Was także najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu:-)
My też zastanawialiśmy się nad 20 czerwca, ale akurat byliśmy wtedy w połowie sesji:-D

Do góry