reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

hej dziewczyny :-)
melduję się po dłuższej nieobecności ;-)
jakaś ostatnio zabiegana mocno jestem , odkąd się pogoda zrobiła to cały czas coś się dzieje a to mnie goście odwiedzaja i po takich wizytach najczęściej wieczorem padam jak zabita albo ja gdzieś wybywam , ogólnie strasznie mało na kompie siedzę :) z czego się ciesze , przyjdzie zima i znowu komp będzie śmigał całymi dniami ;-) a tymczasem korzystam z pogody i się wybieram w środę nad morze , tak na jeden dzionek z rana jedziemy a wieczorkiem wracamy , niech się młody trochę jodu nawdycha :-)

pozdrawiam wszystkie serdecznie :tak:

reklama
Dziewczyny wiecie może co się stało z Mamą_Olą?? tak nagle zniknęła... troszkę się martwię, czasem zajrzy na forum ale nic nie pisze. Udzielała się również w wątku - Cukrzyca w ciąży i tam dziewczyny też się mocno denerwują. jak macie jakieś info możecie pisać na priv. Będę wdzięczna...

Dziewczyny wiecie może co się stało z Mamą_Olą?? tak nagle zniknęła... troszkę się martwię, czasem zajrzy na forum ale nic nie pisze. Udzielała się również w wątku - Cukrzyca w ciąży i tam dziewczyny też się mocno denerwują. jak macie jakieś info możecie pisać na priv. Będę wdzięczna...
nie matrw się ---może zwyczajnie poszla urodzić----------zwykle TO bierze z zaskoczenia

olu - czekamy na info
royanka - nie marw się na zapas - lepiej przebadać i szybciutko wyleczyć--- zdrówa--- a poza tym ja chlopcy---- nie chorują???

dzisiaj dla odetchnięcia deszczowy dzionek ale cieszyc się nim bo od jutra poprawa

a ja zawoze mateusza do kurowa--- nie wiem czy widzialyscie tu tą reklamę przedszkola montessorii--- i jestem pod mega wrazeniem-------- mnóstwo zabawek - drewnianych--- a dzieki kazdej dziecko nabywa jakis umiejętności...

czarodziejka - zylcia - co u Was?

royanna udanego wypoczynku:-) i zdrówka dla chłopaków.

My byliśmy tydzień na wsi. Szymek się wybawił jak nigdy. Większośc czasu spędzaliśmy na podwórku albo nad jeziorkiem. Młody pokochał wodę i pierwsze co to leciał się kąpać:-)
Teraz kursujemy między domem, a teściami i tylko czekam kiedy zaczniemy remont naszego nowego gniazdka:happy2:

Cześć dziewczyny :)
U nas wszystko OK :) Planujemy wakacje w górach - bo nad morzem już w tym roku byliśmy. Pogoda piękna się zrobiła i korzystamy z niej na całego..
Pozdrawiamy serdecznie ;)

Kurcze ciężko mi dogodzić- zimno źle, gorąco jeszcze gorzej... Czekałam kiedy się cieplej zrobi żeby śmigać na spacery, a tu takie upały, że dopiero wieczorem można gdzieś wyjść:sorry2: Dobrze, że Szymon nie ma nic przeciwko spacerom po 20;-)
Poza tym stwierdzam, że moje dziecko jest dziwne:confused: Pół roku wyczekiwałam kiedy będzie mógł pić normalne mleko, a nie śmierdzący i niedobry Nutramigen, a on pogardził Nanem i woli swoje stare mleko...:baffled:

Hej, hej, witam sie po długiej przerwie

Jak już czarodziejka zauważyła (dziękuję za gratulacje) - synuś mój po tej stronie brzuszka :-D

Urodziłam 29 czerwca, w 37 tc. Maluszek ważył 3670 i mierzył 57 cm. Dobrze więc że jednak większość ubranek kupiłam w rozmiarze 62 ;-). Zdecydowałam się jednak na Police, bo był środek nocy, więc z dojazdem nie było problemu. Choć jak jechałam, to nie byłam jeszcze pewna, czy rodzę :-p. Myślałam, że wody mi się sączą i chciałam to sprawdzić. Skurcze były, ale nie dawały mi jeszcze w kość, więc je trochę lekceważyłam. A już rano o 8 Leoś leżał na moim brzuszku :-D

Radzimy sobie nieźle, choć mały ma żółtaczkę. Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam mu poziom bilirubiny - wyszło 15 :no:. Ale jak dzwoniłam do szpitala, to uspokoili i powiedzieli, że na piersi tak może być i jest to jeszcze norma. Mam nadzieję, ze już mu to szybko przejdzie, bo się martwię...

Mam do Was - doświadczonych mamuś pytanie. Czy oprócz położnej w ramach wizyt patronażowych przychodzi też pediatra? Bo u mnie nie był i nie wiem, czy nie powinnam się sama na wizytę umówić. A jeśli tak - to kiedy?

I jeszcze pytanie o ortopedę. Robiłyście badanie bioderek na nfz, czy prywatnie? Możecie kogoś polecić? I kiedy najlepiej? Bo dostałam tylko wskazówki, że do 6 tygodnia, ale pod koniec tego terminu? Czy obojętne? Słyszałam, że na nfz ciężko się dostać?

Przepraszam za ten nawał pytań, ale człowiek nagle się orientuje, ze nic nie wie :rofl2:.

Pozdrawiam Was serdecznie. Postaram się podczytać :tak:

A oto mój syneczek - Leoś:
IMG_3143.jpgIMG_3099.jpgIMG_3123.jpgIMG_3179.jpgIMG_3209.jpg

mama ola , jak rodziłam starsze dzieci to przychodził pediatra ale to było parę lat temu,jak urodziłam Marysie to tylko położna. USG robiłam prywatnie u dr Zachy w Zdrojach,ale on przyjmuje tez na ul.Pocztowej.Jako ortopeda dzieciecy ma dobre opinie.

reklama
Ola teraz już jesteś prawdziwa MAMA:-) Leoś jest śliczniutki, a jaki duży... chyba coś źle Ci termin wyliczyli;-)
U nas była tylko położna, ale wcześniej musieliśmy się zapisać do przychodni. A z małym na wizytę u pediatry idzie się w 2 tygodniu życia dziecka i wtedy lekarz wszystko kontroluje, zapoznaje się z maluszkiem i rodzicami...;-)
Na USG byliśmy państwowo na Kadłubka- terminy nie były strasznie (nie wiem jak jest teraz).

No i dla Was także najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu:-)
My też zastanawialiśmy się nad 20 czerwca, ale akurat byliśmy wtedy w połowie sesji:-D

Do góry