reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
Tak w Szczecinie. Najpierw w czwartek na wyzwolenia przy pl.kilińskiego (akurat miałam w ten dzień tam iść, ale z lenistwa nie poszłam), później na oddział przy niemierzyńskiej (mieszkam w bloku nad tym bankiem), a wczoraj na pl.żołnierza. Paranoja jakaś :szok:
eeeeeeeee to ja nawet nic nie słyszłam:sorry: musze sobie doczytać info...

i tak juz środek tygodnia za nami...leci ten czas.......
byle do wiosny:happy:

północny wietrze (haniu) jak córeczka?
i jak nasze bliźniaki?
pozdrawiam

Kingusiu trzymaj się dzielnie:)Głasku dla brzusia:)
Czarodziejko ja kupywałam wszystko do chrztu na allegro z firmy krasnal.Razem świecę, szatkę i drobiazgi.Tylko buciki w sklepie dokupiłam.A drugie ubranko dostałam za małe i tak leży.
A o tych napadach też nie słyszałam...jaja

hej

kingusiu wytrzymaj jeszcze troszke:) ja to tez od 38tyg juz nie mogłam sie doczekac kiedy malec wyjdzie:) i Damian mnie przetrzymał:D .nie bój sie porodu:)

napady na bank:/ nie słyszłam,bo u mnie częsciej bajki leca.

a u mnie kijowo,dzis sie dowiedziałam,ze u mojej babci wykryli raka:(( moja mama zmarła na raka.powinnam isc sie przebadac ale sie boje:/

hej

kingusiu wytrzymaj jeszcze troszke:) ja to tez od 38tyg juz nie mogłam sie doczekac kiedy malec wyjdzie:) i Damian mnie przetrzymał:D .nie bój sie porodu:)

napady na bank:/ nie słyszłam,bo u mnie częsciej bajki leca.

a u mnie kijowo,dzis sie dowiedziałam,ze u mojej babci wykryli raka:(( moja mama zmarła na raka.powinnam isc sie przebadac ale sie boje:/
WIESZ U MOJEJ MAMY DWA LATA TEMU WYKRYLI RAKA PIERSI, WYCIELI JEJ GUZA, NA RAZIE JEST OK ALE CIĄGLE SIĘ BADA, JA TEŻ BYŁAM W PORADNI GENETYCZNEJ ALE DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE RAK MOJEJ MAMY NIE POCHODZI Z GENÓW I ANI JA ANI SIOSTRA IE JESTEŚMY NA RAZIE OBARCZONE GENETYCZNIE RAKIEM, CO OCZYWIŚCIE NIE OZNACZA ŻE NIE MOŻEMY GO MIEĆ:no::-(ALE GRUNT TO BYĆ DOBREJ MYŚLI I NIE PODDAWAĆ SIĘ, NIE MARTW SIĘ PEWNIE BĘDZIE DOBRZE;-)

Do jedzonka polecam kotlety mielone na patyku ( jeżeli jesteście w posiadaniu grillowej patelni ) -na ciepło :)
Sałatkę z zupek chińskich - na zimno, dość syta i szybka w przygotowaniu :)
Ja jak zapraszałam gości to serwowałam coś bardzo prostego a wszystkim smakowało ale na chrzciny czy roczek nie wiem czy pasuje ale napisze może któraś kiedyś się skusi i zrobi :)
...z podłuznych bułek wyciągnąć środek, mięso mielone z cebulką i pieczarkami (drobno posiekanymi) podsmażyć z dodatkiem ulubionych przypraw, farsz nakladac do bułek posypac serem i zapiec w piekarniku :)... pychota :D

nisiu mój mąż na śniadanie czasem robi takie cuda, tylko zamiast mięska wkłada szynkę, a podłużne bułki zastępuje kajzerkami.
frotka jak będziesz szukała sukienki dla małej do chrztu to mam do sprzedania po swojej cudną od Wójcika:-)

Aniulla ja robie roczek w piątek i tez zrobie ze 2 sałatki , torta zamówiłam i jeszcze jakieś ciasto.Moze zrobie sałatke owocową.Nie lubię gotować i nie potrwfię szykować takich imprez:tak:

Ja już po zakupach na roczek , ufff:rofl2: zamowilam tez juz torcika z kubusiem puchatkiem , bo Borysek bardzo go lubi :-) a na stol bedzie sałatlka z kurczaka wedzonego i salatka z tunczykiem, koreczki jedne z oliwkami inne z cebulka taka ze sloiczka , kurczaczek pieczony , mozarella z bazylia , i jakby sie przedluzyla impreza to na cieplo jeszcze te frankfurterki :-) czyli wszystko szybko do zrobienia i mam nadzieje smacznie :tak:a no i jeszcze beda oczywiscie ciasta murzynek i serniczek :-p czuje ze bedzie trzeba przejsc na diete po tym roczku :tak::tak::tak::tak:

kurcze a jutro jade odebrac prace od promotora :eek: juz sie boje i wlasnie na tego nerwa sobie lampeczke winka nalalam , takze zdrowko dziewczeta :-D

ewon moja mama tez zmarla na raka , ja mam guza na tarczycy , ktorego mi biopsje robia co pol roku , na rece tez mialam narosl taka dziwna i mi ja wycinali na golecinie bo bylo podejrzenie raka ale ja jestem dobrej mysli i tobie tez tak radze , psychika ludzka jest w stanie wiele zdzialac :tak::tak::tak: takze glowa do góry:-)

,ze u mojej babci wykryli raka:(( moja mama zmarła na raka.powinnam isc sie przebadac ale sie boje:/
moja mama jest po mastektomii--- w ostatnich dniach dostała zaproszenie dla siebie i dla dzieci(dorosłych) na konsultacje--- więc byłyśmy na pomorzanach w poradni genetycznej---- i tak po pierwszej wizycie miałam robione badanie krwi --- dodatkowo dostałam skierowanie na usg piersi i dopochwowe oraz markery----- i tak co roku mam sie badać u nich ---- myśle ze fajna sprawa ---- zorientuj sie czy i TY możesz...

aniulla -menu brzmi smakowicie:-p

reklama
Hana a masz nr telefonu do tej poradni na pomorzanach.Moja mama też umarła na raka i ja dostawałam od nich zaproszenie na badania.Ale od 2 lat mi nie przysyłają,muszę zadzwonić i się przypomnieć.Jakbyś miała tel. to nie musiałabym szukać.

Do góry