reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki w ciąży :)

Oj tam i pomorzany i centrum bliziutko :)
Bedziemy mogly sie z dzidziusiami spotykać :)

Ja zapisałam się już do szkoły rodzenia, a co Wy na to? Też będziecie chciały chodzić? :)

reklama
To moja 2 ciąża, pierwszą poroniłam w lato w 8tc. Teraz jestem w połowie 9 tygodnia i jak na razie wszystko jest ok. Chodzę do dr Kariny Engel. Następna wizyta w Walentynki. Rodzicie wiedzą ale wstrzymujemy się z mówieniem znajomym do 12 tygodnia, ostatnio mieliśmy falstart... Siedzę sobie już na zwolnieniu i palmy dostaję przy każdej wizycie w toalecie a jest ich 116 dziennie... sikam jak nienormalna!
Pamiętam te początki, ale pocieszę Cię, że później jest tak samo z siusianiem a może nawet częściej:-D.Odpoczywaj jak najwięcej, to bardzo ważne.Ja na zwolnieniu byłam od 6 tyg.I maleństwo jak będzie grzecznie, niedługo już będzie z Nami:)

Oj tam i pomorzany i centrum bliziutko :)
Bedziemy mogly sie z dzidziusiami spotykać :)

Ja zapisałam się już do szkoły rodzenia, a co Wy na to? Też będziecie chciały chodzić? :)
Ja też chodziłam do szkoły, a Ty gdzie się zapisałaś?

Dziewczyny zapraszamy na wspaniałe zajęcia dla mam z dziećmi i samych maluszków

einstein.pngimages.jpg

ja przy NFZ na staromłyńskiej :)
Myślisz, że szkoła była pomocna?

pozdrowionka
Ja zaczęłam troszkę za późno, bo gdzieś w 30tyg.Ale dziewczyny były w 23 i to podobno najlepiej:).Zajęcia fajne, oddychanie, joga dla ciężarnych,masaż podczas porodu, teoria z porodu, jego fazy (jak poznać że poród się zbliża itp.),połóg, opieka nad noworodkiem.I jeszcze chyba coś, ale na resztę zajęć i tak już nie dam rady:-D.
Ja polecam:)

hehe a jak się czujesz przed porodem? :)
gdzie będziesz rodzić :)?
Czuję się dobrze, już mi się ciężko chodzi, śpi i w ogóle:-), ale samopoczucie oki:). A z racji tego, że od urodzenia mieszkałam w Policach i tutaj mieszkają moi rodzice to POLICE:). Poza tym w szpitalu pracuje mój lekarz prowadzący. I co najważniejsze:-D,moja mamuś jest salową na porodówce i będzie ze mną podczas porodu. Mój A. nie czuje się chyba na siłach;-), a ja Go nie będę zmuszać.

A jak Ty się czujesz?Mdłości,nudności itp.Cię nawiedziły?jakieś zachcianki:)??

uu no to zazdroszczę obstawy :) ja też w Policach chciałabym rodzić, także będę czekać na Twoją opinie :) chociaż w sumie na pewno będziesz miała łatwiej :)).
A wiesz jak tam jest z ZZO?

Co do mnie, to na szczęście żadne dolegliwości ciążowe mnie jeszcze nie dotknęły ;). Żadnych mdłości, wymiotów, tylko plecki zaczynają czasem boleć, ale też nie jest to straszne :) aaaa i jak czuję jajka albo papierosy to mdło tylko wtedy mi jest :)

Wczoraj chyba poczułam pierwsze ruchy :)

uu no to zazdroszczę obstawy :) ja też w Policach chciałabym rodzić, także będę czekać na Twoją opinie :) chociaż w sumie na pewno będziesz miała łatwiej :)).
A wiesz jak tam jest z ZZO?

Co do mnie, to na szczęście żadne dolegliwości ciążowe mnie jeszcze nie dotknęły ;). Żadnych mdłości, wymiotów, tylko plecki zaczynają czasem boleć, ale też nie jest to straszne :) aaaa i jak czuję jajka albo papierosy to mdło tylko wtedy mi jest :)

Wczoraj chyba poczułam pierwsze ruchy :)
Gratuluję pierwszych ruchów:)
Pewnie masz rację, że będzie łatwiej, ale z drugiej strony mamie wstydu przynieść nie mogę:-D. Byłam już oglądać porodówkę i podobało mi się. Ale podejrzewam, że jak zacznę rodzić to będzie mi wszystko jedno jak wygląda sala i co w niej jest;-).
Z tego co wiem, to w Policach nie ma zzo.Więc się nawet nie nastawiam, że dostanę znieczulenie.Będę na "żywca"rodzić;-). Słyszałam, że w Zdrojach jest gaz rozweselający, ale jakoś akurat ta metoda mnie nie przekonuje.
Mnie też na szczęście ominęły wymioty, mdłości niestety miałam.A gdzieś od 3 miesiąca nie mogłam znieść zapachu żeli pod prysznic- ile się naszukałam takiego w 100% bezzapachowego:tak:. No i mleczko po goleniu z Gillette mojego lubego-fuj.A po kilku tygodniach jakoś samo przeszło.
A plecki to mnie przez jakiś czas bolały,później już mniej i dopiero niedawno znowu zaczęły.Ale przy końcówce to normalne.
Pozdrawiam:)

reklama
Ja wlasnie mam zamiar zapisac sie do szkoly rodzenia.Zaczelismy 21 tydz wiec czas nagli:)Rowniez sprobuje na Staromlynskiej i na Kadlubka:) Rodzic zamierzam w szpit wojskowym. W szpit na pomorzanach ostatnio bylo 8 rodzacych i 1 lekarz !! Wiadomosc z pierwszej reki od znajomej pielegniarki.
Co do szkoly rodzenia to slyszalam, ze jak dochodzi do porodu to te wszystkie wyklady na niewiele sie przydaja.Natura sama kieruje a dobra polozna pomaga w przyjsciu na swiat:)
Jakie sa Wasze opinie na ten temat?
milego weekendu

Do góry