reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki w ciąży :)

Bardzo dziękuję za gratulacje! Ze szpitala wyszłyśmy w Wigilię - i mimo że przez pierwsze 3 świąteczne dni byłam mało do życia - to te święta były wyjątkowe :) dla przyszłych rodzących: potwierdzam SŁUCHAĆ i WYKONYWAĆ polecenia położnej. Ogólne co do Pomorzan uczucia mieszane. Oddział noworodkowy i opieka po porodzie świetna, ale na porodówce... 50% osób świetnych, 50% dziwnych/niemiłych... Moja położna była stanowcza, konsekwentna i pomagała mi jak można, ale np. marudziła że nie zgodziłam się na lewatywę (moje prawo), a anastezjolog mruczał, że "wymyśliłam sobie znieczulenie" (również moje prawo). Ogólna ocena jak dla mnie cztery z minusem :-)

reklama
Hej :) jesteś w najpiękniejszym etapie ciąży - energia, radość, brak zmeczenia, ja mogłam góry przenosić na tym etapie! tak do 30 tygodnia mniej więcej :))) witaj!

Witaj moni, zgadzam się z Idiosynkrazją- 19 tydzień super okres.Ja czułam się super do 30-31 tygodnia:-).W ogóle się nie męczyłam, ubranka ciążowe jeszcze mi nie były aż tak bardzo potrzebne bo brzuszek malutki:).
Napisz może coś więcej, pierwsza dzidzia, znasz płeć?Czy już może wiesz, gdzie będziesz rodzić?
Hehe, ale dużo pytan-sorki

Dziekuje za tak miłe przywitanie:-)
To jest moja druga ciąza,wyczekana i upragniona.Pierwsza zakończyła się niepowodzeniem w 6 tyg.
Nie poddalam sie i oto jest malutka kruszynka pod moim serduchem.
Płec, na 80% to chłopczyk.Kolejne usg mam 26.01 i wtedy okaże się co tam zmajstrowałiśmy:))
Rodzić planuję w szpitalu wojskowym bo tam między innymi pracuje mój dr.
Pracuje sobie w żłobeczku:) Od samego początku ciąza przebiega bez zastrzeżeń i ja czuje się swietnie:)
Żadnych dolegliwości aż po dzis dzień.Gdyby nie to, że mam karte ciążowa trudno byłoby mi uwierzyc w mój stan:-)

moni to super, ze Wam się udało i że czujesz się dobrze:).Ciąża to rzeczywiście piękny stan:-D. U mnie już niedługo końcóweczka i coś czuję że będzie mi brakować tego baraszkowania dzidzi w brzuszku. Ale z drugiej strony nie mogę się doczekać Naszego skarbu już tutaj z Nami. Jeszcze 3 tygodnie:-).

Hej Dziewczyny!!
Ja też chciałam się przywitać :). Jestem Edyta, mam 23 lata i jeszcze studiuję :).
Jestem tak samo jak Monia, w 2-ej ciąży, przy pierwszej mój Aniołek odszedł w ok 8 tygodniu.
Teraz jestem już barrdzo szczęśliwa i już nie mogę się doczekać 7.07.2012 aby powitać mojego Skarba :).
Jeszcze nie wiem czy córcia czy synek, chyba dopiero na połówkowym się okaże. Chociaż ostatnio jak miałam USG to mi się dzidzia tylkiem obróciła :).

Pozdrowionka

reklama
Do góry