reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szansa na ciąże

Sylwia9006

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny, potrzebuję trochę wsparcia.
Ostatnia miesiączka 19.08, monitoring 30.08- pęcherzyk 12 mm, monitoring 2.09 - pęknięty pęcherzyk, dzień wcześniej mocne kłucie jajników i prawdopodobnie owulacja.
Dziś 9 dpo- test popołudniowy negatywny. Czy są szanse na pozytywne zakończenie ?

reklama
Ostatnia miesiączka 19.08, monitoring 30.08- pęcherzyk 12 mm, monitoring 2.09 - pęknięty pęcherzyk, dzień wcześniej mocne kłucie jajników i prawdopodobnie owulacja.
Dziś 9 dpo- test popołudniowy negatywny. Czy są szanse na pozytywne zakończenie ?
Oczywiście że są szanse :) 9dpo to bardzo wcześnie. Mi testy w 3 ciążach były pozytywne od 10dpo, a spokojnie do 14 jest czas.
Także głęboki oddech i powtórz test za dzień albo dwa.

Cykle mam 32 dniowe ale owulacja potwierdzona i tak mnie pokusiło żeby wcześniej potestować. Chociaż pierwszy chciałam zrobić w piątek ale nie wytrzymałam.
We wcześniejszych ciążach ( straconych) testy w dniu okresu były bardzo bladziutkie, dopiero betą potwierdzalam ciąże

Szanse są, ale moim zdaniem niskie. Pęcherzyk w ogóle był malutki i jest możliwość, że niedojrzały.

Małe sprostowanie - 14 mm miał. Licząc ze rośnie 1-2 mm na dobę to w niedziele mógł już być 18 mm
Ale pisałaś, że czułaś kłucie dzień przed monitoringiem. Więc nie wiadomo kiedy pęcherzyk pękł. Moim zdaniem był za mały aby coś z tego wyszło. Optymalna wielkość to około 20-22 mm.

Ale pisałaś, że czułaś kłucie dzień przed monitoringiem. Więc nie wiadomo kiedy pęcherzyk pękł. Moim zdaniem był za mały aby coś z tego wyszło. Optymalna wielkość to około 20-22 mm.
Monitoringi miałam dwa. Endomedrium było ładne, ukrwione. Jako ze byłam drugi taz w poniedziałek lekarz widział już tylko płyn, owulacja była i pęcherzyk pękł.
Nic nie wspominał ze pęcherzyk był za mały

Monitoringi miałam dwa. Endomedrium było ładne, ukrwione. Jako ze byłam drugi taz w poniedziałek lekarz widział już tylko płyn, owulacja była i pęcherzyk pękł.
Nic nie wspominał ze pęcherzyk był za mały
Ale w pęcherzyku powinna być komórka jajowa. Nie wiadomo czy w ogóle była a jak tak czy była dojrzała. Poczekaj kilka dni i idź na betę.

Dziś 9 dpo- test popołudniowy negatywny. Czy są szanse na pozytywne zakończenie
Szanse zawsze są, w medycynie jak w kinie, 9dpo to dosyc szybko, daj znac :)

reklama
Do góry