reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

hej dziewczynki trochę napisałyście ja melduję,że już jestem rozpakowana....Nasza Weronika urodziła się 10.10.2010 r i mierzy 63 cm a waży 5150 g...łatwo nie było ale jakoś dałam radę a rodziłam sn....Powiem Wam,że byłam w szoku kiedy usłyszałam wzrost i wagę naszej "kruszynki"....pozdrawiam serdecznie i życzę miłej nocy...

reklama
witam!

czy można dołączyć? :)
jestem z Zabrza,ale mieszkam tu od 3 lat a ponad 25 mieszkałam w Świętochłowicach,więc sentyment jest :)
jestem szczęśliwą mamą 3 miesięcznego Michałka
widzę ze sporo tu dziewczyn ze Św-ic, jedne już rozpakowane inne jeszcze nie :))

Klaudi pozdrowionka przesyłam koleżance,jak sie czujesz? zdecydowałaś już gdzie będziesz rodzić?

klamorka gratulacje!!! i podziwiam że urodziłaś sn taką dużą "kruszynkę", do dr Kucharka chodziłam z nfz bo przyjmuje u mnie w Zabrzu,miły nawet,ale jak poczytałam opinie na necie to trochę sie wystraszyłam i zmieniłam na dr.Pabiana,którego tak jak Klaudi polecam

Ostatnia edycja:
aneta witaj....ja też czytałam o dr Kucharku w necie i włos mi się zjeżył na głowie,ale jak się okazało nie taki diabeł straszny bo odbierał mój poród....ma poczucie humoru to fakt i nawet jest całkiem sympatyczny....taka moja opinia na Jego temat bo nie poznałam go na tyle dobrze żebby oceniać...i tak w ogóle Dziękuję!!!

Klamorko HURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję Ci z całego serca!!! Jednak całkiem inne imię wybraliście. A mała Weroniczka - no duża się urodziła. Ale skoro się dało siłami natury - to dobry znak. Mój mąż jak się urodził miał ponad 4kg - ja myślałam, że to dużo - i już się bałam jak nasze dziecię też takie będzie - ale jak widać da się :tak:
Witaj Anetko!!! Zaglądaj tu i pisz znami - bo wbrew pozorom nie ma nas tu za dużo!!! Michałka rodziłaś w Świętochłowicach czy w Zabrzu??!!??
A, Klamorko - bardzo bym prosiła o jakiś opis jak tam panie położne na porodówce (tak czy siak będę tam rodzić, ale przynajmniej będę wiedzieć jak się przygotować ;-)) - jak znajdziesz chwilkę, moge czekac choćby do marca :sorry: bo potem to już się sama przekonam.. :laugh2:
Marzenka80 - dzielna ta Twoja córa :szok: Ale chyba opinie o tych skumulowanych szczepionkacch są podzielone.. ale też myślę, że lepiej kłuć raz niż 6!!! :no:

Ja zaraz padnę, mdli mnie - a nie mogę nic zjesć.. Idę na badania krwi, dlatego :baffled: Chyba zaraz będzie spotkanie bliskiego stopnia z łazienkową porcelanąąąąąąąąaaaaaaaaaaaaa.........
Jestem spowrotem.. :baffled: Masakra - już nie chcę badań krwi naczczo.. :angry:
Zmykam do przychodni - dobrze, że chociaż w pracy godzin nie stracę, bo jestem tu od 6 - a w ciąży mam prawo do badań w czasie pracy - jak nie ma innej możliwości!!!
Miłego dnia - mój lepszy dzień się zacznie dopiero jak coś zjem... :-(

Edit: KURCZE!! Teraz w ciaży trzeba robić badania na HIV!! I powidziano mi że tylko narkomani za to nie płacą.. :wściekła/y: A co się okazało, że w każdym województwie musi być punkt, że robi się to za darmo.. I jest taki punkt w Chorzowie Batorym.. :crazy: No cóż - zmarnowałam trochę kasy..

Ostatnia edycja:
Klamorko - WOW! WOW! WOW!!! MEGA GARTULACJE !!!
Pozdziwiam, że dałaś radę!!! Duża dziewczynka! I plis wstaw nam tu fotkę!!!
A imię bardzo mi się podoba!

Kludi - ja pamiętam, że też robiłam na HIV badania, ale nie było to drogie. Nie pamiętam ile, ale nie dużo płaciłam - pare złotych... Co do szczepionek to ja nie czytam specjalnie na ten temat. Nie wyobrażam sobie, że miałaby Młodą kłuć 6 razy. A skoro tyle dzieci jest sczepionych i jest o.k. to nie widzę problemu. Pietra miałam tylko przy MMR II, bo się o niej naczytałam...

Anetko - witaj! Pisz z nami! Ja też od kilku lat nie mieszkam w Świętochłowicach, ale mieszkałam dość długo.

Miłego dnia!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maruda panie położne są bardzo miłe w ogóle jestem bardzo zadowolona,że tam rodziłam....Opieka podczas porodu fantastyczna nawet się tego nie spodziewałam...jak już zaczęło się rozwierać to zrobiły wszystko żebym urodziła tego dnia...pomagały mi bardzo....skakałam na piłce,zmieniałam pozycje i ogólnie wszystko było super...po porodzie też opieka fantastyczna i nawet dr.Kucharek też był całkiem sympatyczny...jestem w kazdym bądź razie bardzo zadowolona.....

Czesc dziewczyny jestem z Chorzowa moge sie przylaczyc?? :-)
Mam synka z marca tego roku :-)

Klamorka gratuluje. Pelen szacun ze dalas rade sn :) Moj wazyl prawie 4kg i myslalam ze jest wielki :-D

reklama
Hej dziewczyny! No z imionami to jest tak że tak jak maruda pisała każde się z kimś kojarzy no i zazwyczaj na niekorzyść dlatego właśnie u nas będzie Franek z nikim się nie kojarzy a przedewszystkim podoba nam się(choć jest wiele takich osób w naszym otoczeniu co kręcą nosem jak słyszą że tak damy na imię:crazy:) no i będzie do kompletu na literę F (mamy już Filipa):-D

Klamorka no to się postarałaś,wielkie gratulacje, ja to myślałam że mój Filip to olbrzym(4350 i 58cm) aż normalnie to mnie wystraszyłaś bo mój Franek tydzień temu miał juz 3200 :baffled: no i dochodze do wniosku że wywaliłam pieniądze na łaszki w rozm.56:sorry:
A tak wogóle to myślałam że jak dzidzi ma powyżej 4500 to już do cesarki się kwalifikuje:confused:
To ci się udało jak miałaś fajne położne no i ogólnie ok. ja niestety tego szczęścia nie miałam i dlatego mam nie miłe wspomnienia z tego szpitala.

Aneta co za spotkanie hehe:-D No raczej będe rodzić w Gliwicach oczywiście jak zdąże choć po pierwszym porodzie to nie ufam juz nikomu tzn. jeśli chodzi o szpital.Opinie opiniami a efekty są różne.Wszyscy chwalili Św-ce a ja mam wrażenie że tylko ja tak źle trafiłam:confused2:

Savanna witamy. pisz, pisz jak najbardziej

Do góry