reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienie za granica

Witam dziewczyny, jestem tu nowa. Mieszkam w Holandii gdzie nie podchodza powaznie do mlodej ciazy ponizej 8 tyg. Mam 27 lat i przeszlam 2 poronienia samoistne obydwa dokladnie w tym samym dniu w 6 tyg. Polozne twierdza ze jesli ma dojsc do poronienia to nie jestem w stanie nic zrobic i musze sluchac mojego organizmu a przeciez czytam wiele wpisow gdzie lekarze podaja luteine na podtrzymanie. Skierowano mnie do szpitala na glebsze badania. Nie stwierdzono zadnych patologii w budowie macicy, duza ilosc pecherzykow swiadczacych o swietnych warunkach na ciaze. Zrobiona szerokie badania krwi gdzie wszystko jest w normie i nie ma problemow z krzepliwoscia krwi. FSH,FT4,Glukoza,TSH,BETA2-Glycoproteine I IGg oraz IgM,AS Cardiolipine IgG oraz IgM,APTT,PT-INR wszystkie wyniki w normie. Lekarz poradzil aby postarac sie o nowa ciaze, poniewaz nie widzi przeciwwskazan, tak tez zrobilismy. W Holandii najwczesniejsze USG jes mozliwe od 6 tyg, mam tez umowic sie na pierwsza wizyte wtedy. Dzis jest termin @ jednak mysle ze nie przyjdzie poniewaz mam mdlosci,tkliwe piersi. W zeszly czwartek zawuazylam rozowa wydzieline ktora przekrztalcila sie w kawe z mlekiem. Ustapila w sobote a wiec pomyslalam ze krwawienie implantacyjne. Dzis w dniu spodziewanej miesiaczki wydzielina powrocila, nie mam zadnego bolu brzucha. Okropnie sie martwie oraz wiem ze znow uslysze ze musze czekac i ze natura sama zdecyduje. Czy macie jakies rady lub czy ktoras z Was miala plamienie w 4 tyg+2 dni?
A ta "duza ilosc pecherzykow swiadczacych o swietnych warunkach na ciaze" to nie jest PCOS?

reklama
A ta "duza ilosc pecherzykow swiadczacych o swietnych warunkach na ciaze" to nie jest PCOS?
Policystyczne jajniki wykluczone zdaniem lekarza. Gdy mieszakalam jeszcze w Polsce dostalam diagnoze ze jajniki wygladaja na policystyczne ale nimi nie sa. Udalam sie wiec do 2 innych ginekologow ktorzy wykluczyli jajniki policystyczne. W Holandii Pani doktor rowniez wykluczyla.

reklama
Policystyczne jajniki wykluczone zdaniem lekarza. Gdy mieszakalam jeszcze w Polsce dostalam diagnoze ze jajniki wygladaja na policystyczne ale nimi nie sa. Udalam sie wiec do 2 innych ginekologow ktorzy wykluczyli jajniki policystyczne. W Holandii Pani doktor rowniez wykluczyla.
Miałaś kiedyś badane hormony? A partner nasienie? Poza tym zrób najpierw test bo nawet nie wiadomo czy jesteś w ciąży.

Do góry